‘iOS 6-code toont zuiniger Broadcom Wi-Fi-chip’

Volgens 9to5mac gaat Apple een nieuwe Broadcom Wi-Fi-chip gebruiken in de nieuwe iPhone. Deze is energiezuiniger en kan dual-band Wi-Fi aan, een vereiste voor AirDrop.

wifi broadcomDe afgelopen dagen zijn er heel wat vermoedelijke details over de nieuwe iPhone uitgelekt. Maar de geruchtensites zijn nog lang niet klaar. 9to5mac heeft iOS 6-dumps uit een prototype van de volgende iPhone te pakken gekregen en heeft beloofd om de komende dagen meer te onthullen. Vandaag besteden ze aandacht aan de nieuwe Broadcom BCM4334-chip, een Wi-Fi-chip die via een 40nm-productieproces is gemaakt. De 65nm BCM4330-voorganger hiervan werd gebruikt in de nieuwe iPad en de iPhone 4S. De nieuwe Wi-Fi-chip is 40 tot 50% zuiniger en compenseert enigszins het toekomstige hogere energieverbruik door het grotere scherm en het gebruik van LTE-functies in de nieuwe iPhone. De energiezuiniger chip kan Apple ook helpen om een dunnere iPhone te kunnen maken.

De Broadcom-chip zorgt overigens voor meer dan Wi-Fi, want er zijn nog meer draadloze technologieën in geïntegreerd, zoals Bluetooth 4.0 en een FM-radio. Die laatste optie heeft Apple nooit actief gebruikt in eerdere iPhones. De Broadcom-chip ondersteunt dual-band Wi-Fi (2,4 GHz en 5 GHz) met ondersteuning voor Wi-Fi Display en Wi-Fi Direct. Via de ene frequentieband kun je verbonden zijn met het netwerk, terwijl je via de andere frequentieband content aan het streamen bent.

Apple zou dual-band Wi-Fi kunnen gebruiken voor AirDrop op iOS-toestellen. AirDrop maakt het mogelijk om gemakkelijk bestanden uit te wisselen tussen twee Apple-apparaten. Op de nieuwste Apple-apparatuur zoals de MacBook Pro (vanaf 2008), de MacBook Air (vanaf 2010) en iMac (vanaf 2009) wordt AirDrop al ondersteund. Al deze apparaten zijn voorzien van een dual-band Wi-Fi-kaart.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2012, 18:24
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen broadcom, wi-fi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.