iPhone-dock stimuleert dat je je iPhone ‘s nachts uitzet

Een ontwerpidee van Douglas Wood: een iPhone-lader voor op het nachtkastje, die je met flitslichten en trillingen stoort als er berichten binnenkomen. Doel is dat je je iPhone 's nachts uitschakelt.

night iphone dock
Het is lastig om je iPhone ‘s avonds in bed weg te leggen omdat er nog zoveel te beleven is. Ook in bed wil je nog even wat tweeten of een nieuwe app proberen. Douglas Wood bedacht daarom de 夜間night* iPhone-dock, die je probeert te ontmoedigen de iPhone in bed te gebruiken. De 夜間night* is tegelijk ook een iPhone-lader en een moodlight, een lamp die met kleuren je stemming probeert te beïnvloeden.

De lamp begint te branden zodra je je iPhone erin steekt. Komt er een notificatie of bericht binnen, dan geeft de lamp een intense flits en een trilling. Het idee is dat je je zodanig eraan gaat ergeren op momenten dat je net bezig was in slaap te vallen, dat je je iPhone liever uitzet. Je hoeft je daarna alleen nog maar op het slapen te concentreren.

De Japanse tekens in 夜間night* staan voor ‘from dusk to dawn’, de tijd die je slapend zou moeten doorbrengen. Douglas Wood maakte het product voor The Duncan Of Jordanstone College of Art and Design (DJCAD). Voorzover bekend zijn er nog geen plannen om het apparaat te gaan produceren. Een commercieel succes is misschien ook lastig voor elkaar te krijgen: je moet betalen voor een apparaat dat ergernis opwekt.

night iphone dock 1

night iphone dock 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2012, 10:47
Categorie Accessoires
Onderwerpen dock, slapen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.