Reacties voor: ‘iOS 5-update met oplossing voor batterijproblemen binnenkort beschikbaar’

iOS 5.0.2 komt snel beschikbaar. De update verhelpt batterijproblemen met de iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 4S. iOS 5.1 zou ook al in ontwikkeling zijn en krijgt meerdere Siri-verbeteringen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 77 reacties

  1. Hopen dat hij zo snel mogelijk uitkomt! Word een beetje niet goed van al die problemen…

  2. Ik zal even kijken bij cupertino of dit verhaal waar is.

  3. Aaahhh hier wacht ik inderdaad op. Hou het nu net 1 dag vol met mn batterij. (4S)

  4. hoop toch echt dat dit gaat lukken en het batterij probleem hiermee definitief verledentijd is
    haal nog geen 24uur standby op dit moment

    dus fingers crossed

  5. Ik hoop dat ze het nu dan ook meteen goed doen!!

  6. ik heb eigenlijk niet zoveel problemen maar na een dag is ie wel echt leeg
    (als ik hem bijna niet gebruik houd ik 40% over)

  7. Ik houd het ook maar net 1 dag vol, en soms niet eens met mijn iPhone 4S, maarja dit had ik ook al men m’n iPhone 3GS dus ik weet niet of dit normaal is. Ik probeer hem vaak maar zo min mogelijk te gebruiken omdat ik anders geen muziek meer kan luisteren onderweg naar huis.

    Misschien ligt het aan m’n reservekopie. Ik update liever nog niet naar nieuwe firmware, ik wil eerst zien wat voor jailbreak er uit komt en voor welke firmwareversies.

  8. Heb het zelf al opgelost. Harde reset en netwerk settings reset.

  9. Sinds 5.01 heb ik zelfs problemen met mijn iPhone 4 (géén S!). Dat ding hangt nu na een halve dag aan de lader.

    Sowieso is er iets vaags te zien in het gebruik: mijn toestel staat 1 dag en 11 uur stand-by, maar is al 9 uur en 16 minuten gebruikt. Nu slaap ik ‘s nachts en heb ik overdag gewoon een baan waarbij ik weinig tot geen gebruik kan maken van mijn iPhone. Klopt niet helemaal. Apps sluit ik steeds af (om te voorkomen dat er iets op de achtergrond draait). Bluetooth en GPS staan sowieso uit, en bijna alle notificaties staan uit (alleen berichten en whatsapp staan aan).

    Laat die update maar snel komen.

  10. Ik veronderstel dat 40 uur standby tijd niet klopt in deze tekst, anders koop ik mij zeker geen 4s

  11. oke ik ben benieuwd 🙂 ik heb zojuist mijn iphone 4s besteld ,me eerste iphone 😀 de engiste reden waarom ik twijfelde was vanwege de batterij dus ik hoop dat ik met deze update straks als ik me toestel heb een redelijk gebruiksduur kan geven 😀

  12. enige**** zucht… maar ik zie het probleem niet echt van de batterij… vooral omdat gewoon al bekend is dat het probleem makkelijk te verhelpen is dmv een telefoon reset… mijn telefoon heeft nergens last van

  13. @arneiphone3g: volgens de apple site zou de standbytijd theoretisch 200 uur bedragen maar in de praktijk gaat dit meestal niet op door alle achtergrond processen en daarom is 40-50 uur voor een smartphone een redelijk standbytijd 😉 aangezien ze ook constant met internet en van alles in verbinding staan 😉

  14. Benieuwd…… iemand er al achter hoe je die kl.. melding dat er een update is kan uitzetten op je pad en phone.

    Heb nu geen problemen met batt, niet op de ipad1 en iphone 4, beide de normale standby tijd zoals ik ze kocht, maar heb dan ook veel uitstaan.

  15. @civman: ik heb op mijn ipod touch 4g (IOS 5) geen enkele melding gehad misschien komt het door het feit dat ik een jailbreak heb?? en ik zie het alleen als ik met de hand helemaal naar het update gebeuren in instellingen ga 😉

  16. +16 uur stand by, 2.5 uur actief en nog 74% over. ‘k Kan met zekerheid zeggen geen last te hebben van batterijproblemen met mijn 4GS 16GB wit. Ben benieuwd wat 5.0.2 voor effect gaat hebben op mijn iPhone.

  17. Origineel geplaatst door Alexander
    (…)
    maar ik zie het probleem niet echt van de batterij… vooral omdat gewoon al bekend is dat het probleem makkelijk te verhelpen is dmv een telefoon reset… mijn telefoon heeft nergens last van

    Was het maar zo simpel…
    Ik denk toch redelijk handig te zijn met mijn iPhone, heb al van alles geprobeerd, maar het accuprobleem is bij mijn iPhone nog steeds aanwezig. En Apple komt heus niet zomaar (ws.) 2 keer achter elkaar met een update. Dat het bij jou opgelost is door een reset wil dus nog niet zeggen dat dat voor iedereen geldt.

  18. Begin nu wel een beetje moe te worden van dit spelletje. Apple doet alsof ze echt hun best doen om het batterij probleem te verhelpen met een software update wat mij erg moeilijk lijkt!

    Ben het zat om ieder jaar het zelfde oplossing te lezen! Doe niet gierig en kom gewoon met een beter batterij en het is opgelost!

  19. Hier ook wisselende resultaten: soms 2% in een nacht, soms 25% in een nacht. Haal zelden meer dan 30 uur standby.
    Crap dus, tot nu toe.

  20. Vanochtend 05:00 uit de oplader gehaald. Nu, ruim 16 uur verder (21:40) batterijpercentage van 54%! (4s 16 gb Black.
    IOS 5.01)
    P.s. Wolfram alfa wordt toch al ondersteund? Als ik nu vraag wie de president van Amerika is of hoeveel 1 1 is wordt dit door Siri gezocht via wolfram alfa

  21. Origineel geplaatst door Robin
    @arneiphone3g: volgens de apple site zou de standbytijd theoretisch 200 uur bedragen maar in de praktijk gaat dit meestal niet op door alle achtergrond processen en daarom is 40-50 uur voor een smartphone een redelijk standbytijd aangezien ze ook constant met internet en van alles in verbinding staan

    Ik haal hier met m’n Gio toch een dikke week hoor..

  22. Jaja. Die kennen we al.

  23. Ik hebben iphone4 en nooit last gehad. Sinds ios5.0.1. Gaat de batterij supersnel leeg. Moet 3x per dag opladen bij, voor mij, normaal/zwaar gebruik. Normaal had ik hem in de nacht aan de oplader. in minder dan 4 uur 50% batterij weg en dat terwijl ik sinds ik dit probleem heb alle apps afsluit en van allerijl instellingeheb uitgezet.
    Dus niet alleen een 4s probleem.

  24. Haha, ik hou het hier (met splinternieuwe iPhone 3Gs met iOS 5 1 dag uit met batterij (hij wordt intensief gebruikt) en dan nog 50% batterij over;) ‘s nachts mik ik em in de lader en zo is de batterij eigenlijk nooit echt leeg

  25. Origineel geplaatst door arneiphone3g
    Ik veronderstel dat 40 uur standby tijd niet klopt in deze tekst, anders koop ik mij zeker geen 4s

    er staan EN ….

    Koop ik mij zeker geen 4S is geen ABN :).

    Mensen die geen klachten hebben, is dat niet omdat t aangewend is?

  26. 2 dagen met de 4s. Normaal gebruik. locatievoorzieningen grotendeels uitgeschakeld. Niet gewend met m’n 3gs die iedere avond naar stroom hapte. Maar was ook 2 jaar oude batterij. Snap niet dat de ene 4s zo snel leeg is en de andere niet. Maar het gebeurt kennelijk. Raadselachtig..

  27. @Remco: oke dan geld dat blijkbaar niet voor alle smartphones 😉 maar het ligt zo in zo erg aan het gebruik enzovoort 😉 en als je dan mensen met blackberry overal hun oplader mee naartoe ziet nemen ben je toch wel blij als je iphone 1-2 dagen mee gaat 😉

  28. Heeft iemand hier met een 4s ook last van die harde trilmotor in de 4s,, ( rattle sound ) ??

  29. Net mijn 4S binnen, en die batterij gaat behoorlijk snel leeg!, tijd dus voor een goede batterij update.

  30. Leuk hoor, die (hopelijk) fix voor de batterij maar een netwerk/signaal/ontvangst fix heb ik liever.

  31. Ben benieuwd… heb zelfs de app battery doctor er op los gelaten, plus de netwerk instellingen ge-reset etc totaal geen verbetering in de batterij duur welke ik echt dramatisch slecht vindt tenopzichte van mijn 4 of 3GS…..

  32. Mijn 3GS, 1,5 jaar oud, gaat veel langer mee na de update naar 5.0.1. Zit sinds 6.00u nog op 56%. Durf de volgende update niet te installeren, wie weet wat er gebeurt.

  33. ook hier ook ik weer niemand met volume problemen.
    als ik naar bed ga zet ik altijd mijn iphone op sluimer en val dan met de muziek in slaap. Sinds de 5.01 update blijft het volume na het afgaan van de wekker ook minimaal, zodat ik de wekker niet hoor.
    Niemand last van dit probleem ???

  34. Zou er ook een fix in de maak zijn voor de mensen waarbij de push functie niet meer werkt voor mail i.c.m. de iCloud?

  35. 3GS gaat vrolijk 4+ dagen mee in standby op ios5. 4S redt het niet verder dan twee.
    Triest.

  36. na een heel dag normaal gebruikt te hebben is hij 73%

    ik heb totaal geen last van

  37. Ik vind het geen lolletje meer en stop ermee. Ik ga een telefoon kiezen waarmee ik kan bellen.

    Verdorie, ik haal niet eens 1 hele dag, te idoot voor woorden. Een telefoon was toch ooit ontwikkeld om mee te bellen, Bell !! Dat gaat niet met deze iphone, 40 uur standby als ie gefixt is, ridicuul.

    Ik koop een telefoon waarmee ik kan bellen, het liefst twee weken standby, een nokia 3210 ofzo. Gebruk ik de ipad wel om mee te internetten…

  38. @Alexander: Zelfs na een reset, blijf ik de problemen houden !

  39. Hopelijk zit er ook een snelheids verbetering in voor Ipod touch 4, IOS 5 is wel een beetje traag op ipod touch

  40. @Rik: Wat loop je nou te huilen? Als je er niet mee op internet gaat en geen games er op speelt gaat de batterij gewoon lang mee en kan je er ook gewoon mee bellen.

  41. Het “batterij” probleem is toch niet serieus dat mensen er maar 1 dag mee doen?

    Ik gebruik mijn iPhone 4s (en de 4 iPhone modellen hiervoor) erg intensief en haal nooit 1 dag, althans als ik ga slapen zit hij onder de 20% en gaat hij aan de lader.

    Was met Smartphone’s van Nokia vroeger niet anders trouwens.

  42. Siri krijgt hier de schuld, maar mijn 3GS heeft ook last…

  43. Zoveel problemen met deze telefoon. Batterij wegvallen bij wisselen zendmasten etc. En dan toch zoveel geld durven vragen. Lever eerst eens een goed product af zonder dat er van het begin af gelijk weer problemen mee zijn.

  44. Apart, ik haal toch 2 dagen op 1x opladen met m’n 4S. Alleen heb wat andere problemen sinds 5.0.1. Alle bericht tonen komen dubbel binnen en heb soms geen gehoor als ik iemand bel. Onder 5.0.0 had ik die problemen niet 🙁

  45. Om ook maar iets bij te dragen aan de discussie… Ik heb n 3GS, ge-update naar 5.0 (clean install), locatie services uit, iCloud services uit (kortom alles wat batt kan trekken op de achtergrond zoveel mogelijk uit) en ik kan melden dat mijn accu sneller leeg gaat dan wanneer ik op 4.3.3 draaide.

  46. Ik heb met een schone herstel zeker een betere batterij prestatie! Ik had mijn oude backup op een nieuwe 4s gezet maar dat was dus minder leuk:-)

  47. Dat er iets niet helemaal klopt met de batterij en/of apps/instellingen die daar een aanslag op plegen is enigszins waarneembaar. Mij bekruipt de vraag of ‘batterijen’ zo lm

  48. Dat er iets niet helemaal klopt met de batterij en/of apps/instellingen die daar een aanslag op plegen is enigszins waarneembaar. Mij bekruipt de vraag of ‘batterijen’ zo langzamerhand niet een ondergeschoven kindje worden t.o.v. technologieën die zonodig moeten worden toegepast (en waarop velen misschien niet eens zitten te wachten). Kortom, misschien moet men zich eens gaan richten op nieuwe batterij-technologieën.

  49. Het wordt in dit artikel zwaar onderbelicht, maar het grote probleem ligt dus aan dat Siri niet goed in elkaar is gezet.

  50. Ik stoor me minder aan accuduur t.o.v 4.3.3 op mijn 3GS. Mijn telefoon is wel veel langzamer sinds iOS5 en dat heeft een collega van me ook.

    Kijk wel uit naar lang verwachte wifi, bluetooth, 3G, brightness snel knoppen bij widgets en hoop op mogelijkheid voor optie die permanent oude en nieuwe sms, email ed toont ongeacht geopend of niet

  51. Hier zonder problemen twee dagen bij normaal gebruik.
    Na update naar 5.01 aan het eind van de dag nog ruim 60% over

  52. @Cell: dagelijks 3x opnieuw aan de kabel hangen en ‘m 4x minder gebruiken dan m’n iPhone 4, te weten dat m’n iPhone 4 het net wel/net niet volhield tot 22u ‘s avonds.

    Gelukkig ben ik veel op de baan en heb ik een carkit, maar dit slaagt toch wel alles.. Uitgaan in het weekend met 100% om 22u en als je buiten komt om half 6-half 7 nog 10% overhebben, dankje maar nee, dankje.

  53. Helaas moet ook ik melden dat mijn accu van de 4S (16GB zwart) niet langer dan 1 dag mee gaat. Soms als ik hem veel gebruik red ik net een halve dag. Alle tips geprobeerd en tot mijn verdriet geen verbetering. Mijn 3GS was netzo erg met de IOS 5.0 update. Terug gegaan naar ThePhoneHouse voor de 14 dagen omruilservice krijg ik het ‘leuke’ nieuws dat er géén Iphones beschikbaar zijn en het enige wat ze kunnen doen is de telefoon nu innemen en wachten totdat er een nieuwe is…wat een ‘service’ is dat. Nu maar wachten op de update dan en hopen dat deze iets uitmaakt.

  54. Ik heb een “ouwe” 3Gs maar ik ben na al deze berichten zeker niet van plan -700,- uit te geven aan een 4s… Rond uit belachelijk dat het duurste toestel op de markt zo veel kuren vertoont.
    Met de 4 was het ook al niets als problemen… Toch blijft iedereen de iPhone ophemelen…

  55. Gisteravond mijn 4S op 5.01 opgeladen en na 8 uurtjes nachtrust was de batterij 96%. Niet slecht. Geen push aan en lokatie diensten geminimaliseert. Siri heb ik permanent uit staan.
    Mijn 3GS draait ook op 5.01 maar daar zit geen simkaart in. Wel wifi verbinding continue en die staat na 5 dagen standby nog op 18%.

    Volgens mij helpt het om je batterij helemaal op te laden en dan je iphone gebruiken totdat hij bij 1% zichzelf uitschakeld. En dan weer aan een stuk helemaal opladen tot 100%. Ik vermoed dat de batterij indicatie een leerproces moet ondergaan. Wat mij namelijk opviel was dat de drain van 5% naar 1% langer duurde dan de terugval van 20% naar 10% terwijl ik de iphone onder de 5% intensiever ging gebruiken.

    Met andere woorden, ookal geeft je iphone 20% aan dan zou het nog kunnen dat je nog 50% van je batterij vermogen hebt, of meer zelfs. Een paar keer van 100 terug naar 1 en weer naar 100 geeft bij mij een schijnbaar langere batterijduur.

  56. @Piet: Ik denk ook dat dit het is.
    Mijn 3GS ging na de update ook binnen 2 uur gebruik van 100% naar rond de 10% en daarna duurde het 1 uur om die laatste 10% op te maken. Op 4.3.3 had ik hier nog nooit last van gehad. Nu na een paar keer de accu van 0 naar 100% en ook weer helemaal leeg laten gaan heb ik met zekerheid geen accu probleem meer 😀 ik haal nu makkelijk 7 uur gebruik en bijna 2 dagen standby (1 dag en 16 uur)

    Iphone 3GS op IOS 5.0 MET jailbreak

    Ik heb trouwens altijd wifi aan. En in de auto bluetooth (Ongeveer 2 uur per dag) wel eens 3G maar niet zo heel vaak. Ook verschillende locatie ddiensten aan behalve systeem locaties die heb ik allemaal uitstaan. Ik zit ook op whatsapp en ik bel gemiddeld 20 minuten per dag.

    Dus mensen probeer het zou ik zeggen. Het heeft mij heel goed geholpen.

    Voor verdere info:
    1 uur en 7 minuten gebruik
    11 uur en 42 minuten standby
    En nu nog 87% accu over.
    Dit is met wifi altijd aan en vanochtend ongeveer 1 uur bluetooth aan gehad.

  57. @Piet: is ook beter voor de levensduur van de batt.

  58. Hoe zit het met het sim probleem? Gaan ze daar nog iets aan doen?? Dat vind ik NOG erger nl.
    Ik word letterlijk iedere ochtend wakker met ‘simkaart ongeldig’. Heb er zelfs een nachtelijk sterfgeval door gemist waar ik dus na een reset van mijn telefoon achter kwam ‘s ochtends.

  59. Ik heb dus echt nergens last van met mijn iPhone 4S, kan rustig 1.5 dag op een volle batterij teren met van alles ingeschakeld!

  60. wat mij opvalt is dat als ik muziek heb geluisterd dit bij gebruik meegeteld wordt, terwijl de telefoon eigenlijk in standby staat… dit deed die volgens mij op mijn 4 niet.

    Verder kom ik prima de dag door met een volle lading, hele dag muziek aan op kantoor en af en toe wat facebook/whatsapp of wordfeud in de pauze.. als ik thuis kom rond 7 uur heb ik nog 30% batterij.

  61. Laten we hopen dat het gaat werken

  62. Origineel geplaatst door Keesieboy
    Ik heb dus echt nergens last van met mijn iPhone 4S, kan rustig 1.5 dag op een volle batterij teren met van alles ingeschakeld!

    jalozie!!!!

  63. Voor mijn werk maak ik gebruik van een Iphone. Ik kan met gerust melden dat mijn Iphone een hele dag mee gaat zonder batterij problemen. Ik weet niet wat bij jullie het probleem is maar volgens mij doet een verse nieuwe herstel van je Iphone wonderen.

  64. Ik had ook de problemen na update naar IOS 5.01 waardoor ik de bekende ‘ongeldige sim’ problemen kreeg en niet meer kon bellen. Daarnaast was de accu in een mum van tijd leeg.
    Nu heb ik via T-mobile een nieuwe microsim gestuurd gekregen en de problemen met de ongeldige sim melding zijn opgelost. Nadat ik battery doctor de iphone 4S een onderhoudsprogramma heb laten uitvoeren is mijn iphone na bijna 2 dagen gebruik (zonder bluetooth) op 34%
    aangekomen. Ik zou wel eens willen weten of andere gebruikers deze ervaring ook hebben na het gebruik van Battery doctor.
    Hopelijk hebben andere gebruikers hier iets aan.

  65. Heb net mijn eerste iPhone 4g in bezit. Totaal geen last van batterijproblemen. Heb hem wel als nieuwe iPhone gemeld bij iTunes en de backup van de iPod niet gebruikt voor de iPhone. Ik ben tevreden en hoop dat dit zo blijft

  66. Ik heb ook een batterij probleem met mijn 4s 32gb iOS 5.

    Na 3 uur Modern Combat 3 spelen is de batterij helemaal leeg 😉

  67. Heel veel apps/processen die geopen worden, blijven actief na sluiten…

  68. Mijn 3GS is na update naar 5.0.1 echt supertraag soms… Bijvoorbeeld openen van Facebook of als ik in de AppStore naar updates ga. Blijft soms wel een minuut hangen :s
    In de tijd van m’n 3G was het ook al zon drama na de update na 4.0…

  69. Origineel geplaatst door civman
    Benieuwd…… iemand er al achter hoe je die kl.. melding dat er een update is kan uitzetten?

    Dat wil ik ook heel graag weten.

  70. G

  71. Apple is er hard met bezig. Ik had een bericht achter gelaten op apple.com support forum en werd eergisteren gebeld vanuit tech support (California/USA). Apple wilde alles weten wat ik er mee deed, en er zijn gegevens verstuurd van mijn iPhone 4S naar apple (ik kreeg een aparte profile te installeren voor de battery life logging. Ik moet nu allerlei zaken uitschakelen voor ze en terugkoppelen wat er gebeurt.

  72. De gehele Iphone gewist en hersteld en weer ingesteld als zijnde nieuwe Iphone alles via de Iphone.
    Daarna iTunes geopend op de pc en alle apps niet laten synchroniseren dus uitgevinkt alleen maar de contacten/telboek overlaten zetten.
    Daarmee gekeken of de batterij langer meeging vooral in standby verloor ik in een nacht 30% batt terwijl ik op mijn 4 dat niet had met dezelfde apps(nu 4s) en hij verliest nu wel met gebruik van wekker circa 10% had mijn 4 ook.
    Een van de apps moet dus een bug bevatten waarmee ik op de 4 er geen last van had.
    Het is natuurlijk een heel gezoek maar veel apps worden zelden of nooit gebruikt maar mijn conclusie is wel duidelijk, inmiddels alweer wat apps terug en de batterij gedraagt zich normaal nu zoeken naar de rotte app(el).

  73. Origineel geplaatst door Boekel
    Origineel geplaatst door civmanBenieuwd…… iemand er al achter hoe je die kl.. melding dat er een update is kan uitzetten?Dat wil ik ook heel graag weten.

    Het is me gelukt. Gewoon de update starten en nadat je iphone opnieuw is opgestart en je het Apple logo met de balk eronder ziet, een harde reset geven (thuisknop + aan/uitknop gelijktijdig ingedrukt houden).
    Wel op eigen risico!

  74. Ik heb een iPod touch 4 g 8 gb met iOS 5.1
    Na 4 uur op oplader is hij nOg op de helft

  75. @Piet

    Ik heb hetzelfde gedaan en gelukkig heeft mn accu zich hersteld. Ik laat nu telkens mn Iphone tot 1% accu zitten zodat hij uitvalt; en laadt hem dan weer op tot 100%

    Accu: 8%
    Gebruik: 8 uur en 9 minuten
    Stand-by: 1 dag en 2 uur

    Ben ik wel blij mee zo 🙂

  76. Echt shit wacht er lang op laat het niet te lang duren 3GS iOS5.0.1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.