NFC-technologie wordt geïntegreerd in Nederlandse simkaarten

Nederlandse providers Vodafone, KPN en T-Mobile doen mee aan een initiatief om NFC in simkaarten te verwerken. Zo moet het met iedere telefoon mogelijk worden om mobiel te betalen.

SimkaartKPN, Vodafone en T-Mobile gaan NFC-technologie integreren in hun simkaarten. Op deze manier kunnen mobiele bellers hun telefoon gebruiken om te betalen bij speciale betaalautomaten. Omdat de technologie in de simkaart wordt verwerkt, hoeft de smartphone zelf geen NFC-chip te bevatten. De drie Nederlandse telecomproviders maken deel uit van in totaal 45 providers die wereldwijd aan dit initiatief meedoen. Ook het Belgische Proximus is aan boord.

Het is nog niet duidelijk wanneer de simkaarten met NFC worden geleverd. Ook moet nog blijken of NFC in letterlijk iedere nieuwe simkaart zal zitten, of slechts optioneel wordt. Het betaalsysteem dat zal moeten worden ingevoerd om in Nederland NFC bruikbaar te maken moet eind 2012 al in gebruik worden genomen. Nederlandse providers zijn hiervoor met banken in gesprek zijn.

Op het moment is er geen iPhone met een NFC-chip. In plaats daarvan maakt de iPhone 4S gebruik van Bluetooth Smart Ready, een nieuwe Bluetooth-technologie die vergelijkbaar kan werken. Andere smartphones, zoals de Google Nexus S en BlackBerry Bold 9900, maken wel gebruik van NFC.

Bron: Tweakers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2011, 10:26
Categorieën iDevices, Providers
Onderwerpen nfc, simkaart

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.