iOS 17 logo

Reacties voor: Deze iPhones en iPads krijgen de update naar iOS 17 en iPadOS 17

Benieuwd welke toestellen je nodig hebt om iOS 17 en iPadOS 17 te kunnen installeren? In dit artikel zetten we op een rijtje welke iPhones en iPads de updates krijgen en welke dit jaar afvallen.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 28 reacties

  1. (Red.) Artikel bijgewerkt met het nieuwste gerucht.

  2. De 8 en de X kijken mij logisch inderdaad, dit zijn de oudste 2 ondersteunende toestellen.
    Er zit hardwarematig ook geen verschil in(op Face ID na), en op 1 of 2 maanden verschil na kwamen ze tegelijk uit in het zelfde jaar.

  3. Zou jammer zijn voor mijn iPhone X. Hij gaat nog als een tierelier, op de batterij na…

  4. Ik heb mn moeder onlangs nog een X gegeven met een nieuwe batterij. Is perfect voor haar.

  5. De iPhone 6s ontving 7 jaar lang iOS updates de langst ondersteunde iPhone tot nu toe. Met iOS 17 zou mijn 8 Plus deze 7 jaar evenaren. Ik hoop het van harte, ookal staat dit toestel bovenaan het lijstje om af te vallen.

  6. Apart dat de X geen ios17 krijgt maar de XR wel.

  7. (Red.) Artikel bijgewerkt na nieuw gerucht dat geen enkel toestel af gaat vallen bij iOS 17.

  8. @Jan: Dat zou niet zo gek zijn hoor. De iPhone XR heeft een nieuwere chip en is een jaar nieuwer dan de iPhone X. De iPhone XR valt binnen dezelfde generatie als de iPhone XS.

  9. Ah, vandaar. Dacht dat het dezelfde toestellen waren behalve het scherm.

    Origineel geplaatst door Benjamin Kuijten | iCulture.nl
    @[Jan](#comment-899678): Dat zou niet zo gek zijn hoor. De iPhone XR heeft een nieuwere chip en is een jaar nieuwer dan de iPhone X. De iPhone XR valt binnen dezelfde generatie als de iPhone XS.

  10. Ik dacht juist dat er meer gekeken werd naar de hoeveelheid ram, daarom dat de iPad langer bleef in support dan de iPhone met dezelfde chipset. Wat ik weet heeft de iPhone X 3gb aan ram en de iPhone 8 2gb. Maar we gaan het zien .

  11. Origineel geplaatst door Thomas
    Ik dacht juist dat er meer gekeken werd naar de hoeveelheid ram, daarom dat de iPad langer bleef in support dan de iPhone met dezelfde chipset. Wat ik weet heeft de iPhone X 3gb aan ram en de iPhone 8 2gb. Maar we gaan het zien .

    Dat speelde ook met de iPhone 7 2GB ram en 7plus 3GB Ram.
    Beide verloren tegelijkertijd de software-update ondersteuning.

    Zelf ben ik ook van mening dat de iPhone X zeker nog één jaartje mee zou kunnen wat betreft software-updates. Het was zeker geen goedkoop toestel! Maar niks is nog zeker…

  12. @Jan: Daar is niks vreemds aan de X is totaal anders dan de XR, de X is tegelijk met de 8 uitgekomen.
    De X is niet meer dan een iPhone 8 met faceId, die was toen als iets duurder model uitgekomen(1ste toestel met FaceID).
    Er is naast Face ID niks anders aan, dus helemaal niet vreemd dat de X en de 8 tegelijk afvallen.

  13. Origineel geplaatst door Dennis
    @Jan: Daar is niks vreemds aan de X is totaal anders dan de XR, de X is tegelijk met de 8 uitgekomen.
    De X is niet meer dan een iPhone 8 met faceId, die was toen als iets duurder model uitgekomen(1ste toestel met FaceID).
    Er is naast Face ID niks anders aan, dus helemaal niet vreemd dat de X en de 8 tegelijk afvallen.

    Toen de X uitkwam, was dat toch een behoorlijke hype en Jan en Alleman liet z’n iPhone 8 vallen om te rennen naar de winkel om een X te kopen en dan schrijf je hier “de X is niet meer dan een 8 met Face ID”. Wow.

    Ik vind de X nog steeds dezelfde “lijn’ hebben die de nieuwere iPhones tot vandaag volgen. Dat het onder de motorkap allemaal sneller en beter is geworden dat zal, maar ik hoor geen argument(en) waarom technisch de X geen iOS 17 zou kunnen draaien. De X is ondanks z’n leeftijd nog steeds een goede telefoon met een redelijk modern uiterlijk (kun je dat ook zeggen van de S8 en S9? Retorisch…).

    Dat er ooit een einde komt aan de ondersteuning voor de X, dat is logisch. Maar nu nog niet. Het zou Apple sieren om de X nogmaals een update te geven (van iOS). En ze hebben dat vaker gedaan; wel een nieuw iOS, maar niet alle features (vanwege beperkingen). Dus Apple, gewoon updaten!

  14. @Jacob: Niks aan toe te voegen. 👍🏻

  15. Wat de iPhones ect. betreft die geen iOS 17 krijgen, krijgen (als ik goed opgelet heb) nog wel updates ter behoeven van bugfixes en veiligheidsupdates.

    (verbeter/vul) aan als ik er naast zit of iets vergeten ben)

  16. @[Jacob](#comment-899702): dat kan idd best gebeuren maar dan gaat de 8 waarschijnlijk ook mee, ik denk dat deze twee wel tegelijk afvallen. Vind deze stukken altijd wat zo zo op Apple fan sites omdat ze vertellen wat je wel al weet en wat je niet zeker weet weten ze op de fan sites ook niet. Dat bijv. de iPhone 12 nog update krijgt weet iedereen wel die iets in de Apple wereld zit alleen dat wat je wil weten daar komen ze dan ook niet mee , dus oa krijgt de 8 nog een update. En bij de iPad 2017 hebben deze sites al 2 jaar wat fout zitten gokken omdat ze menen dat hij stopte wat niet het geval bleek. Maw ik kan er niet echt veel mee

  17. (Red.) Artikel bijgewerkt met nieuw gerucht dat drie iPads geen iPadOS 17 krijgen.

  18. Zou jammer zijn voor de X, is een fantastische apparaat! De mijne is intussen 3 jaar oud en de batterij heeft nog 90% en draait gelijk nieuw! We hebben ook een 12 pro, met voorkeur voor de X.

  19. @Jacob: De X is nog steeds het zelfde als de 8, de zelfde chipset etc alleen FaceID.
    Dus iPhone 8 eruit dan ook de X eruit, hij heeft dacht ik alleen iets meer RAM geheugen.

  20. @Dennis: Zowel de iPhone 8 (Plus) als de iPhone X hebben dezelfde chipset (A11 Bionic). Dus als er een toestellen afvallen zijn het deze 3 toestellen.

  21. Origineel geplaatst door Lemco
    @Dennis: Zowel de iPhone 8 (Plus) als de iPhone X hebben dezelfde chipset (A11 Bionic). Dus als er een toestellen afvallen zijn het deze 3 toestellen.

    Apple zou ook kunnen redeneren, de X was het drastisch vernieuwde ontwerp, dat nog steeds modern oogt, die krijgt de nieuwe update nog een jaartje.

  22. Het lijkt erop dat Apple dit bewust is gaan doen, de mensen weer een andere aansmeren!

  23. Ik had zo gehoopt dat ze eindelijk met een oplossing zouden komen voor mensen die meer als 1 taal spreken.
    Ik krijg sms berichtjes is drie talen maar het is zo frustrerend dat iOS hier niet mee kan omgaan. Mijn telefoon staat in het Engels maar een berichtje in het Duits of Nederlands ontvangen is echt niet te doen als iPhone het voor wil lezen op CarPlay.
    Zou zo prettig zijn als je voor ieder contact een voorkeurstaal zou kunnen ingeven zodat als de sms wordt voorgelezen dit automatisch in de juist taal zou gebeuren.

  24. Origineel geplaatst door KVDB
    Ik had zo gehoopt dat ze eindelijk met een oplossing zouden komen voor mensen die meer als 1 taal spreken.

    Ik krijg sms berichtjes is drie talen maar het is zo frustrerend dat iOS hier niet mee kan omgaan. Mijn telefoon staat in het Engels maar een berichtje in het Duits of Nederlands ontvangen is echt niet te doen als iPhone het voor wil lezen op CarPlay.

    Zou zo prettig zijn als je voor ieder contact een voorkeurstaal zou kunnen ingeven zodat als de sms wordt voorgelezen dit automatisch in de juist taal zou gebeuren.

    Helaas is daar veel te weinig aandacht voor. Ook in bijvoorbeeld de Maps-app zou ik meertaligheid willen zien: mijn telefoon is ingesteld in het Engels, maar hier in Nederland wil ik de straatnamen en andere aanduidingen in het Nederlands uitgesproken hebben. Wanneer ik naar Duitsland rijd, wil ik namen in het Duits horen.

    Grote gemiste kans.

  25. Wat ik dan weer mis: splitscreen. Mijn Samsung Galaxy S6 van, dacht ik, een jaartje of 7 terug had het al.
    Scherm van pak-em-beet een iPhone 14 pro max is zeker groot genoeg voor die taak.
    Twee apps tegelijk heb ik bij iOS altijd gemist.

    Maar schitterende andere dingen: standby screen, pdf’s in notities,… heerlijk.

  26. @Johannes: ik denk ook dat dergelijke dingen wel meespelen. Zelfde als met nieuwe functies, vermoedelijk wordt dat opzettelijk langzaam uitgerold om mensen een reden te geven om te kopen, vooral bij de Watch zie je die jaarlijkse mini toevoeging. Voelt echt als toevoegen om het toevoegen.

  27. En de iPad 2022 (gen 10) . . .

  28. @Turbofahrer: Same here met m’n Xs. Op de batterij na draait hij nog als een zonnetje. Al begin ik wel te merken dat apps zwaarder worden en minder lang op de achtergrond blijven draaien.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.