Reacties voor: ‘iOS 14.4 waarschuwt voor gebruik onofficiële cameraonderdelen’

Apple lijkt te werken aan een melding als blijkt dat er na reparatie onofficiële cameraonderdelen in de iPhone zitten. Hiermee lijken ze nogmaals duidelijk te willen maken dat je je iPhone het beste bij Apple kunt laten repareren.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. You shall pay more!!

  2. Stel je eens voor dit te hebben bij je auto.

  3. Origineel geplaatst door Ruud
    Stel je eens voor dit te hebben bij je auto.

    Sommige onderdelen worden niet gemaakt door andere fabrikanten dan de originele. De complete elektronica, airbags, etc.

    Steeds meer wordt geprogrammeerd en uitgelezen uit de onboard computer, zonder door de fabrikant geleverde diagnoseapparatuur wordt dat steeds lastiger.

    Zie dat maar eens gerepareerd te krijgen bij de universele garage om de hoek. Auto’s gaan precies dezelfde kant op.

  4. Aan de andere kant: als jij je telefoon van iemand koopt die er low budget (lees: niet originele) onderdelen in heeft gestopt, wat zou je er dan van vinden? Apple wil kwaliteit hoog in het vaandel houden lijkt het en daar is ook wat voor te zeggen.

  5. Waarschuwen op zich niks mis mee, weet je in ieder geval of je toestel met goede onderdelen gemaakt is.

  6. En terecht! Apple heeft een naam hoog te houden qua kwaliteit en daar betaal je voor. Als je besluit bij een beunhaas of goedkoop repairbedrijfje je iPhone te laten maken moet je achteraf ook niet ‘boehoehoe’ lopen🚶🏼‍♂️ doen, als het niet meer naar behoren werkt.

  7. Dat ik ooit voor een iPhone gekozen heb heeft 3 redenen. De erg gemakkelijke repareerbaarheid is er één van. Staat op dezelfde hoogte als duurzaamheid/ondersteuning enz.
    Ooit met een ip8 problemen gehad met lichtsensor. Had er toch weer iemand wat ontworpen zodat ie terug werkte.
    Kat en muisspel.
    Misschien ben ik daar een uitzondering op, maar het gaat me van bijlange na niet om dat Appeltje met een stuk uitgebeten achterop dat ding hoor…

  8. En terecht origineel is altijd beter

  9. Origineel geplaatst door Danny
    En terecht origineel is altijd beter

    Exact dezelfde melding krijg je ook met een originele onderdeel dat afkomstig is vanuit een ander iPhone.

  10. Ik denk dat je dit ook vanuit een ander perspectief moet bekijken.

    Een gestolen iPhone is waardeloos als telefoon (kan gemakkelijk worden geblokkeerd, en alleen met iCloud wachtwood worden ontgrendeld). Gestolen telefoons zijn momenteel dus alleen interessant voor onderdelen. Als de telefoons ook niet meer zomaar voor onderdelen kunnen worden gebruikt maak je diefstal gelijk erg oninteressant, een telefoon heeft dan alleen nog maar de waarde van de materialen.

  11. Gewoon een centenkwestie.

  12. Lijkt me prima! Ik zou m’n iPhone nooit laten repareren bij een niet-officiële reparateur. Alleen via Apple. Gelukkig heb ik geen énkele iPhone ooit hoeven laten repareren. Ooit m’n iPhone 3Gs een barst in het glas gehad. Andere probleempjes vielen altijd onder garantie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.