Keynote voor Mac met 500 vormen

iWork-apps vernieuwd met 500 getekende vormen voor documenten

Apple heeft de iWork-apps Pages, Numbers en Keynote voorzien van een bibliotheek met 500 vormen, om je documenten fraaier te maken.

Apple heeft updates uitgebracht voor Pages, Numbers en Keynote, zowel voor iOS als voor macOS. Alle nieuwe versies bevatten een bibliotheek met 500 professioneel getekende vormen waarmee je je documenten kunt opfleuren. Ook zit er efficiëntere autocorrectie en tekstvervanging in.


Pages 500 vormen

iWork krijgt 500 getekende vormen

Zoals je in bovenstaande afbeelding van het theepotje kunt zien, heeft Apple het silhouet van talloze alledaagse voorwerpen toegevoegd. Zo kun je je documenten een iets speelser uiterlijk geven. Deze vormen zijn verdeeld over meerdere categorieën, waaronder Dieren, Natuur, Voeding, Symbolen, Onderwijs, Plaatsen, Activiteiten, Transport, Kunst en Mensen. Er zit ook een categorie Werk in, voor als je je zakelijke correspondentie wilt opluisteren met een passend plaatje.

In alle iWork-apps heb je nu de mogelijkheid om te reageren op commentaar en kun je threaded conversaties bekijken. Daarbij staan de reacties in een boomstructuur, zodat je makkelijker kunt zien wie op welke opmerking heeft gereageerd. Dit moet het samenwerken aan documenten makkelijker maken. Er zitten ook nieuwe autocorrectie- en tekstvervangingsopties in, zodat je tijd kunt besparen tijdens het typen.

Pages: tekstblokken koppelen

In Pages kun je tekstblokken aan elkaar koppelen, zodat de tekst makkelijk van het ene blok naar het andere doorschuift, als je bijvoorbeeld de lettergrootte aanpast. Verder kun je nu documenten exporteren als ePub-boek met vaste layout. Voor mensen die Hebreeuws of Arabisch schrijven zitten er ook meer functies in.

Numbers voor Mac met 500 vormen

Numbers: meer aandelenkoersen

In Numbers vind je meer functies voor het werken met aandelen, waaronder de functie Insert Stock Quote. Hiermee kun je data opvragen van de laatst vermelde koers bij sluiting van de beurs. Er zaten in Numbers al aandelenkoersen en andere functies voor beleggers. Verder kun je een afdrukvoorbeeld bekijken bij spreadsheets waar je met meerdere mensen aan werkt.

Bekijk ook

Zo gebruik je aandelenkoersen in Numbers-spreadsheets

Met Numbers kun je aandelenkoersen en wisselkoersen van valuta opvragen en omrekenen. Je vraagt de aandelenkoersen op via je iPhone, iPad of Mac.

Keynote: bladeren en zoomen

In Keynote kun je makkelijker bladeren en zoomen via de trackpad. En je kunt nu je sprekersnotities bewerken terwijl je de slides doorbladert in de lichttafel-weergave.

Keynote voor Mac met 500 vormen

De iWork-apps waren voorheen betaald, maar Apple heeft ze gratis gemaakt voor iedereen. Daardoor is er geen onduidelijkheid meer wie wel en niet voor de gratis versie in aanmerking komt.

Hieronder zie je steeds eerst de macOS-versie, daarna de iOS-versie:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.