Vierde publieke beta van iOS 10 en macOS Sierra nu te downloaden

Apple heeft voor publieke betatesters de vierde publieke beta van iOS 10 en macOS Sierra klaargezet. Elke publieke betatester kan deze nieuwe beta's vanaf nu zelf downloaden.

Widgets op de iPhone in iOS 10.
Apple heeft de vierde publieke beta van iOS 10 en macOS Sierra beschikbaar gesteld. Eerder vanavond verschenen ook al de normale beta’s voor ontwikkelaars, die één versienummer voorop lopen. Inhoudelijk verschillen de beta’s echter niet zoveel. Dat de publieke beta’s van iOS 10 en macOS Sierra zo snel op elkaar volgen, zou een aanwijzing kunnen zijn dat Apple bijna klaar is met testen.


Iedereen die zich ingeschreven heeft voor Apple’s publieke betaprogramma en een eerdere publieke testversie op zijn of haar iPhone, iPad of Mac heeft staan, kan deze nu bijwerken naar de vierde versie.

Mocht je problemen ondervinden bij het installeren van de publieke beta, dan vind je hieronder de oplossingen.

Bekijk ook

iOS 10 publieke beta installeren lukt niet? Dit kun je proberen

Lukt het niet om de iOS 10 publieke beta te installeren? In dit artikel vind je tips waar het probleem of de foutmelding aan kan liggen.

Vierde publieke beta van iOS 10

Dankzij Apple’s publieke betaprogramma kunnen ook niet-ontwikkelaars alvast aan de slag met een testversie van de nieuwste software. De eerste publieke testversies komen meestal beschikbaar zodra de ontwikkelaars al enkele testversies geprobeerd hebben. Ook bij iOS 10 was dat het geval, want na de tweede ontwikkelaarsbeta van iOS 10 duurde het even voordat de eerste publieke beta beschikbaar beschikbaar kwam. Nu zijn we alweer toe aan de vierde publieke beta, die vermoedelijk gelijk is aan de vijfde publieke beta voor ontwikkelaars.

Bekijk ook

Publieke beta van iOS 10 geïnstalleerd? Deze 10 dingen moet je meteen proberen

Heb je zojuist de publieke beta van iOS 10 geïnstalleerd? Dan zijn er heel veel functies waar je mee aan de slag kunt gaan. In dit artikel zetten we 10 nieuwe functies op een rij die je als publieke betatester kunt proberen.

De publieke betaversie bevat alle nieuwe iOS 10-functies die ook voor ontwikkelaars beschikbaar zijn, zoals de nieuwe Woning-app, de nieuwe widgets, het nieuwe toegangsscherm, het uitgebreide Bedieningspaneel en nog veel meer.

Eerder beschreven we wat er nieuw is in de ontwikkelaarsbeta van iOS (en dus specifiek beta 5).

Bekijk ook

Vijfde beta van iOS 10 nu te downloaden voor ontwikkelaars

Apple heeft zojuist de vijfde beta van iOS 10 voor ontwikkelaars vrijgegeven. Dankzij deze nieuwe beta kunnen testers weer verder met het uitproberen van nieuwe functies, het opsporen van bugs en het testen van externe apps.

Een volledige lijst van alle iOS 10-functies lees je in het iOS 10 dossier. Als je zelf aan de slag wil gaan met de publieke testversie, wees er dan van bewust dat deze nog bugs bevat en dat sommige apps niet (goed) kunnen werken. We raden dan ook aan om de publieke beta alleen op een secundair toestel te installeren om teleurstellingen te voorkomen.

Bekijk ook

iOS 10 publieke beta installeren of niet?

De publieke beta van iOS 10 is verschenen. Is het verstandig om te installeren, of kun je beter nog even wachten? Is de beta stabiel genoeg? En met welke bugs moet je rekenen? Daarop geven we antwoord in dit artikel.

Vierde publieke beta van iOS 10 installeren

Het downloaden en installeren van de vierde publieke beta gaat heel eenvoudig. Je kunt je iPhone of iPad bijwerken via Instellingen > Algemeen > Software-update als je al een eerdere beta van iOS 10 geïnstalleerd hebt. Heb je deze nog niet, dan kun je die downloaden door je in te schrijven op Apple’s betawebsite. In september komt de definitieve versie van iOS 10 beschikbaar.

Bekijk ook

Beschikbaarheid en publieke beta's iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10

Apple kondigde tijdens de WWDC van 2016 allerlei nieuwe versies van iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 aan. In dit artikel een overzicht van alle beta's die zijn verschenen.

Vierde publieke beta van macOS Sierra

Heb je ook een Mac staan waar je graag de nieuwste software op wil testen, dan kan dat ook. Apple heeft vandaag ook de vierde publieke beta van macOS Sierra vrijgegeven. macOS Sierra is de eerstvolgende grote update voor de Mac en is de eerste versie met de nieuwe naam macOS als vervanging voor OS X. Nieuw in macOS Sierra is bijvoorbeeld de desktopversie van Siri en de mogelijkheid om je Mac te ontgrendelen met je Apple Watch. De vierde publieke beta is vermoedelijk dezelfde als de vijfde ontwikkelaarsbeta.

macOS Sierra: betalen met Apple Pay op de Mac

Net als bij de publieke beta van iOS 10 gaat het installeren van de publieke beta van macOS Sierra niet zonder risico’s. Ook deze versie is nog volop in ontwikkeling waardoor sommige functies niet (goed) werken en niet alle apps altijd goed compatibel zijn. Ook is het verstandig om de publieke testversie van macOS Sierra op een aparte partitie te installeren, zodat je geen gegevens kwijtraakt of andere zaken verloren gaan. In onderstaand artikel lees je hoe je de publieke testversie van macOS Sierra veilig kunt installeren.

Bekijk ook

De publieke beta van macOS Sierra is er: installeren zonder risico

macOS Sierra is als publieke betaversie vanaf nu beschikbaar. Installeer het op een veilige manier op je Mac: wij leggen uit hoe je Sierra op een aparte partitie of externe schijf zet.

Vierde publieke beta macOS Sierra installeren

De vierde publieke beta van macOS Sierra vind je vanzelf in de Mac App Store bij het Updates-tabblad, mits je de eerdere beta van macOS Sierra al geïnstalleerd hebt. Heb je nog geen publieke beta maar wil je deze wel installeren, dan moet je je aanmelden op Apple’s speciale betawebsite. macOS Sierra moet net als iOS 10 ergens in september beschikbaar komen voor geschikte Macs.

Bekijk ook

macOS Sierra 10.12: het complete overzicht

Alles over macOS Sierra 10.12 voor de Mac, dat in 2016 beschikbaar kwam voor iMac en MacBooks. Lees over de Sierra functies, release, nieuws en meer.

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.