Beta 5 van macOS Sierra nu te downloaden voor ontwikkelaars

Apple heeft de vijfde beta van macOS Sierra uitgebracht. Ontwikkelaars met een eerdere beta kunnen nu overstappen naar deze nieuwe versie en verder aan de slag gaan met het testen van nieuwe functies.

macOS Sierra: shoppen op een MacBook
Het is weer zover: Apple heeft een nieuwe beta van macOS Sierra vrijgegeven. Het gaat om de vijfde beta voor ontwikkelaars. De publieke beta volgt waarschijnlijk snel. macOS Sierra bevat een hoop nieuwe functies, zoals spraakbediening met Siri en de mogelijkheid om tabbladen te gebruiken in elke Mac-app. Ook publieke testers kunnen macOS Sierra uitproberen, maar zij zullen nog even moeten wachten op een nieuwe beta.


Deze nieuwe vierde beta bevat waarschijnlijk geen nieuwe functies, omdat nagenoeg alle aangekondigde functies inmiddels aanwezig zijn. Zo kun je sinds de tweede beta je Mac ontgrendelen met je Apple Watch. Mochten er toch nog nieuwe dingen ontdekt worden, dan werken we dit bericht bij met de nieuwste informatie.

Beta 5 van macOS Sierra installeren

De vijfde beta van macOS Sierra is nu beschikbaar voor ontwikkelaars en verschijnt in het Updates-tabblad in de Mac App Store. macOS Sierra moet ergens rond september beschikbaar komen voor iedereen met de juiste Mac. Meer over deze nieuwe versie lees je in het dossier macOS Sierra.

Bekijk ook

Beschikbaarheid en publieke beta's iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10

Apple kondigde tijdens de WWDC van 2016 allerlei nieuwe versies van iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 aan. In dit artikel een overzicht van alle beta's die zijn verschenen.

De belangrijkste functie in macOS Sierra is Siri. Hoewel het op de iPhone al sinds iOS 5 in 2011 mogelijk werd, brengt Apple de slimme assistent nu pas naar de Mac-desktop. Hierdoor kun je je Mac nu ook vragen stellen en bestanden op laten zoeken. Heb je Siri iets gevraagd waar je later wat mee wil doen, dan kun je het antwoord vastzetten in het Berichtencentrum. Verder is het straks mogelijk om in elke app die meerdere vensters ondersteunt, tabbladen te gebruiken.

Bekijk ook

macOS Sierra 10.12: het complete overzicht

Alles over macOS Sierra 10.12 voor de Mac, dat in 2016 beschikbaar kwam voor iMac en MacBooks. Lees over de Sierra functies, release, nieuws en meer.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.