Reacties voor: ‘Introductie volgende iPad binnen drie tot vier weken’

Volgens internetondernemer en Digg-oprichter Kevin Rose zal Apple de iPad 2 binnen drie tot vier weken lanceren. Het apparaat beschikt volgens hem over twee camera's en een beeldscherm met een hogere dpi.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 39 reacties

  1. Laten we het hopen dat hij het goed heeft!

  2. We moeten niet vergeten dat dit een hele simpele manier voor gratis marketing.. Even vertellen dat je wat weet over een hot item en je krijgt weer een paar miljoen nieuwe bezoekers in een maand.

  3. ze moeten wel want er komen zoveel nieuwe tablets uit dat de ipad 1 nu al verouderd is

  4. Ook zou het apparaat een scherm hebben dat beter resistent is tegen vlekken en reflectie door zon- en kunstlicht vermindert

    Kijk en dat zou voor mij de reden kunnen zijn om over te stappen naar een concurrent.

  5. 2560×1920 zal het nooit kunnen worden. De iMac 27″ heeft zelfs niet eens zo hoog (2560×1440)… Het zou wel onwijs mooi zijn haha

  6. Dan koop je toch zo’n lekker log langzaam apparaat van de concurrent en ga je daar lekker mee in het zonnetje zitten.

  7. meer pixels is bij mij toch wel een vereiste…zonder verlies van batterij(dus moet groter worden)…

  8. Het spijt me voor Kevin Rose, maar 2 camera’s lijkt me absolute onzin. Wie gaat er nu met een iPad foto’s nemen, dan zit er ergens een draadje los. 1 camera voor skypen etc, ok. Dus hoe betrouwbaar dit bericht is, vraag ik me af.

  9. @Joop: Toch zijn er veel mensen die een camera aan de achterkant wenselijk vinden. Als Apple goed heeft geluisterd naar zijn klanten zetten ze 2 camera’s in de iPad 2. Ook goed om bij te blijven met de concurrentie trouwens.

  10. Tjonge, wat een geklets weer. Een beter scherm? Moet dat dan? Het scherm van de iPad is prima, de resolutie moet echt niet hoger worden. Vlekken? Dat komt door de glasplaat en zijn coating, het heeft niets met de kwaliteit van het scherm te maken. Zou het echt mogelijk zijn een coating te maken op een glasplaat die vlekvrij is en dat na een jaar gebruik nog is? Denk eens na….
    Reflecties? Zolang je een glasplaat hebt hou je die. Daar gaat geen coating iets aan veranderen. En e-ink op de iPad is een utopie zolang die technologie zo beperkt is.
    Een camera? Twee? Tuurlijk, er is altijd wel een groep mensen die alles wil. Maar gebruiken? Hoe vaak zit jij te chatten met een webcam? Die hype is allang weer over. Een camera op de achterkant is te gek voor woorden. De iPad is veel te groot om foto’s mee te maken. Een foto van een iPhone is leuk, zolang je hem op de iPhone bekijkt. Op een echt scherm zie je de beperkingen: ruis, ruis, ruis, en onscherpte. Leuk voor een creatief experimentje, maar niet voor serieuze fotografie. Bedenk eens wat er met een iPad-camera gebeurt als je de home-knop indrukt om je foto te maken. Precies, bewegingsonscherpte. En dat met zo’n kleine sensor, met een lensje van niks (ongevoelig dus), dat is vragen om ellende. Een tablet van 10 inch met een camera: een gimmick, alleen omdat onwetenden erom roepen.
    Laat Apple maar lekker doorgaan met de ipad zoals ie is, die kan nog jaren mee.

  11. Ik verwacht dat de iPad 2 pas in april-mei zal worden geintroduceerd.

    De iPad 2 zal pas worden geintroduceerd worden als hij binnen een week in de winkels kan liggen. Niet alleen in Amerika, maar op de grootste afzetmarkten. Als hij bijvoorbeeld alleen in Amerika wordt verkocht, loopt Apple ontzettend veel omzet mis doordat de huidige iPad niet meer zal verkopen in de grotere afzetmarkten waar hij nog niet te koop zal zijn. En voorlopig is de huidige iPad nog razend populair.

    Geruchten op basis van proefmodellen op de CES, of Chinese replica’s zijn nergens op gebaseerd. Kan niet begrijpen dat hier aandacht aan wordt besteedt in nieuwsberichten.

    Kortom, de iPad zoals hij is, is een top product. Ik denk dat Apple hier echt nog wel even mee vooruit kan de komende maanden!

  12. Origineel geplaatst door olaf
    ze moeten wel want er komen zoveel nieuwe tablets uit dat de ipad 1 nu al verouderd is

    blijkbaar heb je dit artikel gemist waarin duidelijk wordt dat heel veel bezoekers van de CES beurs in Las Vegas ronduit teleurgesteld zijn over de nieuwe lichting Android tablets. Ook blijkt uit dat artikel dat de meeste van die tablets later uit gaan komen dan de iPad 2

  13. @Caskraker jij hebt net een iPad gekocht vorige week :D?

    Ik denk juist dat zon front-facing camera wel gebruikt gaat worden. Back-camera is wel bullshit natuurlijk.

    Wat je verder zegt klinkt redelijk gefrustreerd. Apple is misschien wel het meest vooruitstrevende bedrijf op gebied van consumentenelectronica. De iPad kan altijd sneller, beter, dunner, een camera(s), usb etc, enzovoort. Zeker nu de concurrentie niet stil zit wbt tablets.

  14. @Caskraker: Kijk eens naar de Adam van Notion Ink met het pixel-q scherm. Daarmee kun je perfect lezen in de zon. Dat moet de ipad 2 ook hebben. Op akantie is het toch geweldig om lekker te kunnen ipadden?

  15. @Joop: Natuurlijk bepaal jij niet of er een draadje aan iemand los zit die foto’s met z’n iPad wil nemen. Het lijkt mij een heel nuttige functie voor bijvoorbeeld inscannen van visitekaartjes, documenten e.d.

  16. Camera aan de achterkant is bv. ook nuttig voor Augmented Reality apps of voor FaceTime (net zoals bij iPhone 4 switchen van camera).

  17. @Caskraker
    Reflecties? Zolang je een glasplaat hebt hou je die. Daar gaat geen coating iets aan veranderen.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-reflective_coating

  18. Kevin heeft het over een “Higher DPI” dat zegt niks over de resolutie. Dan denk je meer aan een kleiner scherm met hetzelfde aantal pixels.

  19. @Rik: Dan koop je die toch? Je bent niet verplicht een iPad te kopen, als alternatieven voor jou persoonlijk beter functionaliteiten bieden…

  20. @Caskraker: wat een domme reactie! Je coating verhaal is al weerlegt, dus ik begin met die camera aan de voorkant, lijkt me geweldig voor FaceTime dat werkt op de iPad natuurlijk nog beter dan op de iPhone. En op de iPhone maak je een foto niet door op de hometoets te drukken… hoe wil je anders terug naar het hoofdmenu???
    Als je er niks over weet, zeg dan ook gewoon niks!

  21. Oei, vaudtje mijnerzijds. Mea Culpa, en bedankt Henk. Gelukkig is er behoudens dat ene foutje over de homeknop genoeg waarheid overgebleven. Die coating: dat er zo’n coating bestaat weet ik ook wel. Het effect is echter beperkt, in felle zon werkt het niet afdoende. Dat bedoel ik dus. Glas blijft glas en dat heeft zijn beperkingen.

    En of je nou op de Home-knop of op het scherm drukt met je vinger, bewegingsonscherpte krijg je toch.

    Maar blijkbaar zijn er genoeg andere toepassingen voor een camera aan de achterkant en aan de voorkant. En dat zijn allemaal geen hypes. Domme ik. We spreken elkaar over pakweg een jaar wel weer. Facetime…. wat was dat ook alweer?

    En die Adam, daar probeer ik nou al dagen zinvolle info over te vinden. Maar dat ding is al een jaar aangekondigd en nog nergens te koop. Mag je dat dan een concurrent noemen of is het een fantoom?

  22. Ik verwacht geen camera aan de achterkant, die komt bij de 3e generatie. En als ze eentje aan de voorkant zetten, komt er geen camera.app of wel een camera.app maar dan zonder film-functie. dat zetten ze dan bij de iPad 3Gc ofzo… net als bij de iPhone 😛

  23. Ik wil toch minstens 1 camara. Om ook van QR codes gebruik te kunnen maken.

  24. @cAskraker: Ja duh, natuurlijk heb je in de volle zon geen optimaal beeld. Punt is dat de ipad op dat gebied nog voor verbetering vatbaar is.

    Daarnaast is een camera natuurlijk met name interessant voor Facetime en Skype. En ja, dat is wel degelijk interessant. Als jij bijvoorbeeld in het buitenland zit, en je hebt een ipad bij je en je kunt daarmee even videochatten met je vrienden, vriendin, kinderen etc. is dat echt wel een meerwaarde.

  25. @cAskraker: Wel even iets beter zoeken als je denkt dat de Adam nog niet te krijgenis. Preorderen is een paar weken geleden gestart en volgende week wordt ie uitgeleverd. Google intypen en je ziet de filmpjes van de Adam…

  26. @Row Rocka: Ik denk dat er nou juist wel een camera (zelfs twee, dat is bij de iPod/iPhone ook, dus waarom niet de iPad) in komt, dan kan je ten minste facetimen tussen al je Apple-spullen (op een paar iPods na dan, maar als je een iPod koopt, zou ik zeker de iPod touch kopen!). Het zou in ieder geval wel mooi zijn als ze dat deden!!!

  27. Origineel geplaatst door Rik
    @cAskraker: Wel even iets beter zoeken als je denkt dat de Adam nog niet te krijgenis. Preorderen is een paar weken geleden gestart en volgende week wordt ie uitgeleverd. Google intypen en je ziet de filmpjes van de Adam…

    Wat ben ik toch een domoor. Preorderen is natuurlijk hetzelfde als naar de winkel gaan en die Adam even kopen!
    Dacht je dat ik dat vage verhaaltje niet had gezien?
    Ik kan niet wachten tot jij over een week verslag doet van je eerste ervaringen met de Adam!

  28. @Johan: nou gewoon, omdat het Apple is. Apple heeft het al vaak genoeg gedaan met de iPhone. De iPhone 2G had geen camcorder. De 3G ookniet. Pas bij de iPhone 3Gs hebben ze er de een camcorder bijgedaan. En sprekend over oude technologie, FaceTime bestaat al 7 jaar ofzo… Ik had het op mijn Nokia 6980 geloof ik. Dus ik verwacht echt dat Apple de functies gaat limiteren en vervolgens een apparaat uitbrengen die PRECIES hetzelfde is. Maar dan met iets wat via een softwareupdate eigenlijk al beschikbaar gemaakt worden…

  29. Wat een gezellige reacties weer allemaal hier 🙂 ik ga gewoon lekker afwachten tot de aankondiging en zie wel wat de iPad2 ons brengt. Al 4 jaar brengt Apple een beter product uit (iPhone) met een aantal vernieuwingen. Zo nu ook voor de iPad en iedereen verwacht meer geheugen, 1 of 2 cameraas, een beter scherm/hogere resolutie en een andere vorm iPad. Ik hoop juist op iets vernieuwends wat nog niemand heeft genoemd met een nuttig en hoog WOW factor om de comcurrentie weer een beetje voor te blijven.

    Uiteindelijk weten we de specs pas tijdens de presentatie, want er is nog niemand die alles ver van te voren juist heeft kunnen voorspellen en 2 dagen voor de presentatie lekken (bewust) er altijd correcte aanpassingen uit. Zo gaat het al bijna 4 jaar en verwacht dit jaar niet anders.. Kom maar op met de iPad 2!!

  30. @Caskraker: Zal ik doen vanaf mijn zonnige vakantieadres!

  31. Inderdaad.Kunnen we het weer over het product hebben en niet over gekwetste ego’s?
    Zoals al vaker hier geconcludeerd, is de Ipad uitstekend geschikt om te browsen en te gamen, maar veel minder om te teksten te produceren en te delen. FaceTime zal daarom ongetwijfeld een impuls krijgen.
    Maar een goed systeem om bestanden te beheren en vooral een USB-poort zou dit prachtige apparaat voor veel ‘producers’ pas een echte meerwaarde geven. Andere tablets lopen daar voor op Apple. Of is dit tijdelijk?

  32. Now we’re talking 🙂

    Ik gebruik Pages, Dropbox en Goodreader en ik heb weinig te klagen als het gaat om de zakelijke kant van de iPad. Ik vind het bestandssysteem van de iPad juist wel prettig, hoewel het even wennen was. Bestanden delen met andere computers gaat gewoon op een andere manier, en daarvoor heb ik geen USB nodig. Wetende wat het betekent om je bestandssysteem open te gooien, welke voorzieningen dan in iOS getroffen moeten worden om verkeerd gebruik en misbruik tegen te gaan ben ik juist heel blij met dit dichte platform.

    Buiten zakelijk gebruik zie ik overigens niet zo’n grote markt voor het produceren van teksten en het delen van documenten. Bloggen vanaf de iPad bv blijft toch behelpen. En veel websites maken gebruik van Flash-achtige elementen voor invoer van (lange) tekstvelden en voordat die zich aan Apple’s regime hebben aangepast zijn we in 2012 beland.
    Kijk maar eens naar de manier van tekst invoeren als je een commentaar wil geven op deze site, soms is het onmogelijk om te scrollen. Daar hebben veel sites last van.

  33. @Caskraker: Nog even over de Adam. Engadget heeft inmiddels een zeer positieve review. En heeft het precies over de opties die ik graag op de iPad 2 zie terugkomen. Hdmi, usb, camera, pixelq scherm, Micro sd, zeer goed geluid etc.

    http://www.engadget.com/2011/01/05/notion-ink-adam-hands-on-preview-video/

  34. Akkoord wat betreft de voordelen van de geslotenheid van het systeem, maar 1e het aantal handelingen om een bestand op te slaan is zonder usb groter dan met usb, 2e onderweg heb je niet altijd een netverbinding – vooral onhandig als je even vlug iets wilt opslaan.
    Wat betreft de omvang van de zakelijke markt: die is commercieel zeer interessant.
    Of wacht apple tot de twee systemen ios en lion echt samengevoegd kunnen worden? Daarmee zijn ze hard op weg en dan kunnen de twee markten (voor amusement-tablets en werk-pc/mac) pas echt goed worden bediend met 1 goed apparaat.

  35. @rik: interessante preview, en de video geeft op het laatst een aardige indruk van hoe het scherm van de Adam zich verhoudt tot de ipad in direct zonlicht. Dat komt deels door het matte scherm zonder glasplaat, maar daardoor zijn de kleuren (en mogelijk de scherpte) wel minder. Ben benieuwd naar de gebruikerservaringen en diepgaande reviews. Het lijkt qua opzet en interface wel een tablet voor de freaks en niet zozeer voor de massa. Wat kost dat ding?

    @Hans2: ik begrijp je niet. Hoeveel handelingen heb je in Pages nodig om een bestand op te slaan? Ik maar één. En in vier tikjes staat een pages-doc op mijn dropbox omgeving. Volgens mij is dat niet meer dan ik nodig zou hebben om het op een USB-stick te zetten.

    Inderdaad heb je onderweg niet altijd een netwerk (als je een Wifi-only iPad hebt) maar in dat geval kun je met die USB-stick toch ook niks?

    En waar zie jij voortekenen dat iOS en OSX naar elkaar toe groeien? Het is juist de keuze van Apple geweest om voor de mobiele platformen een dedicated OS te bouwen.
    Volgens mij ben je beter af met een Macbook dan met een iPad….

  36. @cAskraker: Het aantal handelingen om een bestand van of op een USB-stick te laden is volgens mij toch minder: een tweetal.
    Maar afgezien daarvan: ook met mijn 3g-Ipad heb ik niet altijd ontvangst onderweg: verbindingen van vodafone, telfort en ook kpn geven regelmatig niet thuis. Dan kan ik niet bij mijn Dropbox of bij GoogleDocs.
    Een Ipad met USB-poort zou in alle omstandigheden betrouwbaarder zijn.

    Overigens mis ik op de iPad echt een bestandsysteem: na een aantal werkdagen wordt het op de Ipad een zoektocht naar bestanden (word, pages, pdf) die ik van studenten of collega’s krijg gemaild en prima kan openen en lezen, maar in pages achter elkaar lokaal wordt opgeslagen.

    Wat betreft de keuze voor een Ipad of een Macbook: volgend jaar kunnen we natuurlijk een macbook air verwachten met touchscreen en dus naar keuze opstarten tussen iOS en OSX – afhankelijk van welke toets of sluitingspaneel je beroert.

  37. @cAskraker: De Adam is in de goedkoopste versie 350 dollar met lcd scherm en de duurste versie met pixelq scherm 540 dollar.

    Kortom ik hoop dat de ipad2 nog iets in prijs zal gaan zakken.

  38. In ieder geval een groter werk geheugen.. 256 is wel karig.. Zelfs op de iPhone zit 512..

  39. Veel mensen wil meer dan 64gb maar als je kijk in het winkel 64 gb zijn minder popular dan het 32gb versie , probleem met apple is meer functies = meer te betallen als je kijkt het prijs tussen het 3gs en iphone 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.