‘Introductie volgende iPad binnen drie tot vier weken’

Volgens internetondernemer en Digg-oprichter Kevin Rose zal Apple de iPad 2 binnen drie tot vier weken lanceren. Het apparaat beschikt volgens hem over twee camera's en een beeldscherm met een hogere dpi.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPad 2 (mockup)Volgens Digg-oprichter Kevin Rose gaat Apple de tweede generatie iPad binnen drie tot vier weken lanceren. Mogelijk heeft Apple dinsdag 1 februari als datum gekozen, zo schrijft hij op zijn weblog. De internetondernemer zegt de informatie uit betrouwbare bron te hebben, maar beschikt verder niet over nieuwe informatie. In lijn met eerdere geruchten krijgt de iPad 2 volgens Rose twee camera’s en een beeldscherm met hogere resolutie.

In zijn blogpost schreef hij aanvankelijk dat de nieuwe iPad voorzien zou worden van een Retina Display zoals de iPhone 4 heeft. Maar in een update stelt hij, op basis van andere bron, dat het beeldscherm slechts een hogere DPI heeft. Mogelijk betekent dit dat het toch geen Retina Display zal zijn. Experts zetten eerder al vraagtekens bij een hogeresolutiescherm op de iPad. Een resolutie rond de 2560 x 1920 pixels aansturen (vereist voor Retina Display) zou namelijk teveel van het apparaat vereisen.

In het verleden publiceerde Rose wel vaker geruchten over nieuwe Apple-producten. Zo wist hij correct details van Apple’s iPod-event in september 2008 te voorspellen. Hij bracht echter ook geruchten de wereld in die niet bleken te kloppen. Een korreltje zout is ook bij dit gerucht daarom mogelijk wel op zijn plaats.

Op de CES 2011 in Las Vegas doken eerder deze week al twee verschillende fysieke mockups van de volgende iPad op. Deze werden gebruikt om een dock met ingebouwde batterij en een hoesje te demonstreren. De mockups tonen ons hoe de iPad 2 er, op basis van alle geruchten, mogelijk uit zou kunnen gaan zien.

Volgens die geruchten zal de volgende iPad iets kleiner en platter zijn dan het huidige model en over een grotere luidspreker beschikken, zoals te zien is op de fysieke mockups. Digitimes berichtte eind december dat de nieuwe iPad drie varianten zal kennen: naast Wi-Fi en Wi-Fi + 3G ook een versie speciaal voor CDMA-netwerken. Ook zou het apparaat een scherm hebben dat beter resistent is tegen vlekken en reflectie door zon- en kunstlicht vermindert. Afgelopen december stelde Digitimes al dat de volgende iPad eind februari in de winkels zou kunnen liggen.

Reacties: 39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.