intel_logo

Qualcomm-topman geeft hints: iPhone 7 krijgt Intel-modem

De LTE-modem van de iPhone 7, dat zorgt voor de internetverbinding van het toestel, wordt binnenkort niet meer gemaakt door Qualcomm maar door Intel.

intel_logoDe iPhone 7 zou wel eens ‘Intel Inside’ kunnen krijgen. De CEO van Qualcomm liet tijdens de bespreking van kwartaalcijfers doorschemeren dat Apple voor de iPhone 7 wel eens zou kunnen kiezen voor een LTE-modem van Intel. Er waren al eerder geruchten dat Apple Qualcomm aan de kant wilde zetten en zou kiezen voor Intel-modems. Qualcomm waarschuwde dat ze binnenkort een grote klant kwijtraken.

‘Apple switcht naar andere leverancier’

Hoewel de CEO van Qualcomm geen concrete namen noemt, weten de analisten wel voldoende. Qualcomm levert al jaren de chips die zorgen voor de internetverbinding van de iPhone. Apple is de grootste klant van het bedrijf. CEO Steve Mollenkopf gaat er vanuit dat een grote klant overstapt naar de concurrent. Voor de analisten is duidelijk: de uitspraken gaan over Apple, die van Qualcomm overstapt naar Intel.

In oktober schreven we al eerder over de wisseling naar Intel voor de levering van de LTE-chip. Zo’n 1.000 Intel-mensen zouden druk bezig zijn met het maken van een modem en een nieuwe system-on-a-chip. Intel staat vooral bekend om de chips die ze maken voor pc’s (met de bekende Intel Inside-sticker), maar het bedrijf wil zijn strategie aanpassen en meer focussen op breder scala aan producten. Het zou gaan om de 7360 LTE modemchip. Apple is al klant bij Intel, want de processoren van de MacBook en iMac zijn afkomstig van dit bedrijf.

Apple wil er graag voor zorgen dat de onderdelen in een iPhone kleiner worden. Dit kan met de techniek genaamd system-on-a-chip (SoC), dat al wordt gebruikt in de huidige iPhones. Daarbij worden zoveel mogelijk onderdelen geïntegreerd in één printplaatje. Door ook het LTE-modem in de SoC te verwerken komt er ruimte vrij voor andere onderdelen. Het zou Apple ook de mogelijkheid geven om de iPhone weer een stukje dunner kan maken. Het duurt waarschijnlijk nog wel even voordat bekend wordt van wie de LTE-modem afkomstig is, want de iPhone 7 wordt pas in september aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2016, 9:43
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen intel, iPhone 7, lte, qualcomm

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.