Instagram-reply

Instagram biedt nu videochats voor 4 personen tegelijk

Instagram is begonnen met videochats voor 4 personen. Daarnaast zijn er nieuwe camera-effecten van partners bijgekomen.

Instagram als one-stop-shop

FaceTime krijgt dit najaar videochat voor 32 personen tegelijk, maar Instagram pakt het wat voorzichtiger aan. Je kunt met maximaal 4 personen tegelijk in een videochat zitten. Wel kun je met je Android-vrienden gaan chatten, want de functie komt deze week beschikbaar voor iedereen met een iPhone en Android-smartphone. Via Instagram Direct kun je met vier vrienden tegelijk gaan chatten. Met een feed, Stories, IGTV, Instagram Live, berichten en videochats wil Instagram dé plek zijn waar je alles kan doen. Eerder deze week werd bekend dat Instagram ongeveer $100 miljard waard is. Facebook heeft dus een goede investering gedaan door er in 2012 nog geen $1 miljard voor te betalen. De gemiddelde Amerikaanse gebruiker besteedde in september 2017 nog 29 minuten per dag in de app, terwijl dat nu is opgelopen tot 55 minuten per dag.

Instagram videochat met 4 personen

Videochatten met Instagram biedt je de mogelijkheid om het scherm te minimaliseren en lekker door te gaan met Instagram, zonder dat het chatgesprek stopt. Zo kun je samen met vrienden wat rondbladeren. Tijdens het gesprek kunnen andere vrienden zich aansluiten bij het gesprek, waarbij je ze ook kan muten of het gesprek dicht kunt zetten voor nieuwe mensen. Vanuit een DM kun je op de videochat-knop drukken om een gesprek te starten. Verder kun je mensen blokkeren, zodat ze geen chatgesprek met je kunnen beginnen.

Instagram’s videochat biedt het minste aantal deelnemers als je het vergelijk met andere chatdiensten:

  • Instagram: 4 personen
  • Facebook Messenger: 6 personen voor video, 50 luisteraars met alleen audio
  • Houseparty: 8 personen per chatroom, onbeperkt aantal chatrooms gelijktijdig
  • Snapchat: 16 personen
  • FaceTime: 32 personen vanaf iOS 12

Instagram Explore en filters van partners

Instagram voegt ook nog enkele andere functies toe, die al op de Facebook-conferentie F8 waren beloofd. Zo kun je op het Explore-tabblad meer kanalen rond allerlei onderwerpen zien. Dagelijks kijken 200 miljoen mensen op dit tabblad, waar voorheen een willekeurige selectie van allerlei kanalen te zien was. Nu is het wat meer georganiseerd, met een horizontale rij met kanalen die zijn aangepast aan jouw interesses. Je kunt verder kiezen uit kanalen rond sport, kunst, mode en dergelijke.

Instagram partner-filters

Ook zitten er nu Instagram-filters van partners in. Instagram werkt daarvoor samen met Ariana Grande, BuzzFeed, Liz Koshy, Baby Ariel en de NBA. Volg je deze accounts, dan krijg je de bijbehorende effecten in de Stories-camera te zien. Partners kunnen op deze manier hun augmented reality- en 2D-filters aanbieden, zonder dat je ze steeds te zien krijgt. Het positieve daarvan is dat Instagram met filters het actieve gebruik van de app stimuleert, terwijl je met de Explore-tab alleen maar wat passief aan het rondklikken bent – iets waar bedrijven zoals Facebook en Apple inmiddels iets aan proberen te doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2018, 10:41
Bron Bron Instagram
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.