instagram-bolt

Instagram krijgt problemen met appnaam Bolt

Er dreigen problemen rondom de nieuwe Instagram-app Bolt. De ontwikkelaar van een al bestaande app Bolt dreigt met juridische actie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

instagram-boltInstagram heeft plannen om een nieuwe fotoberichtenapp met de naam Bolt uit te brengen. Dat lekte afgelopen week uit via het bedrijf zelf. Maar de ontwikkelaar van de spraakapp Bolt is niet blij met de plannen. Hij schreef een blogposting, waarin hij Instagram aanraadt een andere naam te kiezen. Anders zou er wel eens een juridisch gevecht kunnen losbarsten.

Bolt-oprichter Andrew Benton vertelt dat hij sinds vorig jaar hard heeft gewerkt om de merknaam Bolt op de kaart te zetten. “Verniel alsjeblieft al die moeite niet”, smeekt Benton. Op het eerste gezicht lijkt de enige echte Bolt-app een goede uitgangspositie te hebben. Ze hadden al de merknaam ‘Bolt’ aangevraagd voor mobiele berichtendiensten, ook al is die aanvraag nog niet officieel goedgekeurd. En ze gebruikten de merknaam Bolt al een jaar, ver voordat de nieuwe mobiele app van Instagram uitlekte. Wat ook opvalt is dat het logo van Instagram Bolt opvallend sterk lijkt op dat van Bolt: een witte bliksemflits op een oranjerode achtergrond. Niet dat Instagram’s moederbedrijf daar moeilijk over doet: ze pikten eerder al de naam Paper, terwijl er al een populaire tekenapp met de naam Paper bestond.

Facebook’s grote plannen

Vorige week zag een kleine groep Instagram-gebruikers een reclamebanner voor een nieuwe app met de naam Bolt. De advertentie beschreef Bolt als een fotoberichten-app zoals Snapchat, waarmee je met één tap kunt versturen. De URL verwees naar de Google Play Store, maar een sluitend bewijs dat de app inderdaad door Instagram is gemaakt, is nog niet gevonden. Het zou ook een test-advertentie voor een niet bestaande app geweest kunnen zijn.

Toch denkt TechCrunch al bewijs te hebben dat Instagram inderdaad een fotoberichtenapp met de naam Bolt gaat introduceren – en wel volgende week. Het zou onderdeel kunnen zijn van de “grote plannen” die Facebook voor volgende week heeft gepland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2014, 13:18
Categorie iOS
Onderwerpen bolt, instagram, snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.