Facebook abonnement zonder advertenties kiezen

Reacties voor: Betaald abonnement voor advertentievrije Facebook en Instagram nu beschikbaar

De sociale netwerken Instagram en Facebook starten met advertentievrije abonnementsvormen. Daarvoor rekent Meta zo'n €10 per maand. Meta heeft er nog een ander doel mee: de EU-regels omzeilen.
Sabine Schults -

Reacties: 23 reacties

  1. Haha, betalen voor Facebook… Bestaan er nog mensen die Facebook gebruiken dan? Ik heb alle meuk betreft social media jaren geleden al verwijderd, en als ik er nu op terugkijk is het een van mijn beste beslissingen geweest. Wat een treurnis is dat zeg.

  2. Zo en dan hebben ze ook je betalingsgegevens om je profiel nog completer te maken.

    En dat voor die rommel.

  3. Origineel geplaatst door Jarno
    Haha, betalen voor Facebook… Bestaan er nog mensen die Facebook gebruiken dan? Ik heb alle meuk betreft social media jaren geleden al verwijderd, en als ik er nu op terugkijk is het een van mijn beste beslissingen geweest. Wat een treurnis is dat zeg.

    Hear hear!

    Ik kon het niet beter verwoord hebben.

  4. Bye Bye Instagram!

  5. Veel belangrijker dan die advertenties is het data slurpen. Als ze dat stoppen zou ik overwegen weer iets met bepaalde social media platformen te gaan doen.
    Voor nu laat ik het nog even aan me voorbij gaan.

  6. (Red.) Artikel bijgewerkt na aankondiging van Meta.

  7. Mooi zo, uiteindelijk helpen ze zichzelf wel om zeep met dit soort acties.

  8. Is het dan zo dat……. Meta geeft een ‘gratis’ dienst en pakt al je data. Die verkopen ze aan de adverteerders en daar verdienen ze heel veel geld mee. De adverteerders betalen voor de data. Dan vallen ze je lastig met gepersonaliseerde advertenties. Win voor Meta en de adverteerders.

    Dat mag nu niet meer in de EU, dus de adverteerders betalen niet meer en dus laten ze de gebruikers voor de dienst EUR 120 p/j betalen. Maar de data zuigen ze nog wel van je en die zullen ze nog altijd verkopen. Win voor Meta.

    Goed nieuws voor minderjarigen: Meta zuigt ook jouw data, zodat ze een volledig profiel van je hebben, zodra je 18 jaar bent.

  9. Ik hou het wel bij de gratis versie met de advertenties. Daar ben ik inmiddels toch al aan gewend.

    • Youtube reclamevrij kost €6,99 per maand als je het via hun site afsluit.

  10. Bij Youtube kun je de ad block helaas niet meer gebruiken om reclame vrij Youtube te gebruiken. Youtube vraagt 12 euro per maand voor een reclamevrij Youtube. Denken ze dat wij gek zijn geworden?

    • Ik betaal €1,06 voor youtube per maand, reclame vrij en je kan video’s ook offline opslaan. Eenmalig account aanmaken met VPN via Turkije. Daarna geen vpn meer nodig wanneet je Youtube gebruikt.

    • Waarom zou youtube gratis moeten zijn? Reclame of abonnementskosten zijn de inkomensbron van Youtube. Het blijft bijzonder dat er mensen zijn die denken dat alles gratis is / moet zijn. Jij werkt toch ook niet gratis, ik neem aan dat salaris krijgt.

  11. Gewoon verwijderen die meuk. Waarom zou je een product zijn voor en van een multinational?

  12. Lijkt wel gijzelsoftware als je betaald ben je vrij. Als je niet betaald is het geoorloofd dat ze je bestoken met reclame. Zouden ze hiermee akkoord gaan.

  13. Gewoon dumpen, die social media.

    Op Safari op de Mac kun je Dynamo installeren, daarmee skip ik handmatig reclame op alle videokanalen (en video’s versneld afspelen)

  14. Minderjarige krijgen dus geen advertenties? Geboorte datum aanpassen en probleem opgelost.

  15. Waarom moet ik betalen voor een advertentie vrije site, ze betalen mij toch ook niet om die advertenties te zien.

    • Zij leveren jou een dienst (Facebook of Instagram) en jij betaalt met je data en door reclames voorgeschoteld te krijgen.
      Je kunt er nu voor kiezen om voor die dienst te betalen en dan krijg je de reclames niet.
      Het opslurpen van data blijft, als het aan Meta ligt, gewoon bestaan, al is dat precies waar de EU een einde aan wil maken.

  16. Wanneer je betaalt, krijg je geen advertenties, dat is helder. Is het ook al duidelijk of Facebook je niet meer volgt als je betaalt? Dat zou wel zo eerlijk zijn, want dan kunnen ze jouw gegevens niet meer verkopen aan derde partijen en dat compenseren ze met de abonnementsinkomsten.

    • Het is eigenlijk heel eenvoudig: ook al zie je geen advertenties meer, dan houdt FB nog steeds alles bij.
      Er verandert dus privacygewijs eigenlijk niks.

  17. Blijkbaar zijn er mensen die geen last hebben van de beslissing van Meta . Ze kunnen gewoon FB verder gebruiken. Geen vraag omtrent abonnement , advertenties etc . Weet iemand waarom ?

  18. Meta begrijpt het nog steeds niet en zien hun mega inkomsten iets verminderen. Je gaat betalen of je krijgt gepersonaliseerde advertenties. Optie 3 ontbreekt: niet gepersonaliseerde advertenties. Dat laatste is waar de EU ook om vraagt! Deze optie wil ik kunnen kiezen.

    Overigens vraag ik me af of er iemand is die privé voor Meta’s diensten wil betalen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.