instagram-groot

Instagram maakt foto’s en trends ontdekken makkelijker

Instagram 7.0 is uit voor iOS en Android. Daarin vind je meer mogelijkheden om foto's van anderen te ontdekken, over onderwerpen en evenementen die jou interesseren.

instagram-grootInstagram heeft vandaag een grote update uitgebracht. Versie 7.0 van de app maakt het makkelijker om specifieke foto’s te vinden én nieuwe foto’s te ontdekken. Je kunt nu zoeken naar foto’s op basis van locatie, mensen en tags. Voor het ontdekken van nieuwe foto’s zul je in de VS moeten wonen, want alleen daar zie je een nieuwe Explorer-Pagina waar je trending tags en plaatsen te zien krijgt. Het gaat daarbij om lokale en wereldwijde trends die op foto’s worden vastgelegd. Zit iedereen een maansverduistering te fotograferen, dan zul je die ongetwijfeld terug gaan zien in de lijst met trends.

instagram-trending-onderwerpenInstagram wil ook zorgen dat je de app meer gaat gebruiken om te ontdekken. Er komt een selectie van accounts, plaatsen en onderwerpen in beeld, die door een redactie zijn samengesteld. Ze vormen samen een collectie. Is er bijvoorbeeld een optreden van Katy Perry, waarover veel te doen is, dan vind je de bijbehorende foto’s overzichtelijk bij elkaar.

De insteek van Instagram komt met versie 7.0 iets anders te liggen. Voorheen gebruikte je de app waarschijnlijk vooral om foto’s van vrienden te kijken en om te zien wat er bij vrienden speelt. Nu gaat Instagram meer in de richting van: het maakt niet uit wie de foto gemaakt heeft, als het voor jou maar relevant is. Veel mensen zien nauwelijks meer dan de foto’s van etensborden die hun directe vrienden online zetten in de app. De update komt vandaag beschikbaar voor iOS en Android.

Wat de gewijzigde insteek betreft: ook bij andere sociale netwerken is te zien dat ze niet meer alleen berichtjes van directe vrienden en kennissen willen tonen. Bij Twitter hebben ze ook plannen om gebruikers geselecteerde content onder de neus te duwen, zodat ze verder kijken dan hun follower-lijst lang is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2015, 20:13
Categorie Apps
Onderwerpen foto's, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.