apps-verwijderen

Ruimtegebrek bij firmware-update? iOS 9 laat je nu tijdelijk apps verwijderen om update te installeren

Apple heeft in de tweede beta van iOS 9 een nieuwe functie ingevoerd: als er te weinig ruimte is om de iOS-opdate te installeren, zullen tijdelijk enkele apps worden gewist. Gelukkig gebeurt dat alleen als jij toestemming geeft.

apps-wissen-ios-9Nieuwe iOS-updates gaan in de toekomst bijna altijd passen, ook als je weinig geheugen vrij hebt op je toestel. Apple heeft namelijk in iOS 9 beta 2 een nieuwe functie ingevoerd: je krijgt de mogelijkheid om tijdelijk apps te wissen, om ruimte te maken voor de iOS-update. Na afloop zet iOS de apps weer terug op je toestel.

Gelukkig gebeurt dit niet zomaar: je krijgt tijdens het updaten een duidelijke melding in beeld. Mensen die vanavond de tweede beta van iOS 9 hebben geïnstalleerd, hebben de melding wellicht al gezien. Het is één van de maatregelen die Apple heeft genomen om het installeren van updates makkelijker te maken. Bij iOS 8 waren er veel klachten dat het updatebestand veel te groot was. Daardoor konden mensen met toestellen met weinig opslag (zoals 8GB en 16GB) niet zomaar updaten. Ze moesten eerst hun toestel opruimen.

Lees ook: iOS 9 beta 2 nu te downloaden

Bij iOS 9 hoeft dat dus niet meer. Er zijn twee maatregelen genomen: de update-bestanden zijn veel kleiner en het is nu dus mogelijk om tijdelijk enkele apps te wissen. We gaan er vanuit dat daarbij de gebruikersgegevens blijven bewaard, zodat de apps na het terugzetten meteen weer te gebruiken zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2015, 21:04
Categorie iOS
Onderwerp ios

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.