Reacties voor: Apple hoeft iMessage niet open te zetten voor andere chatdiensten

Apple hoeft met iMessage niet aan de DMA-regels in de EU te voldoen en hoeft iMessage dan ook niet open te stellen. Dat heeft de Europese Commissie besloten na uitgebreid onderzoek.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. De EU moet eens ophouden zich te bemoeien met dit soort producten. Al zouden ze whatsapp op deze manier om zeep helpen, blijf van imessage af. Whatsapp is al door Meta misbruikt toen ze het kochten en niet aan de voorwaarden voldeden. Ook is het super ongezond dat iedereen inclusief overheid zo een afhankelijkheid heeft gecreeerd van deze Facebook verbastering. Ik probeer al jaren mensen over te krijgen naar Imessage, Signal, etc maar het is altijd weer dat gezever over Whatsapp.
    De definitie aanbieders is vaag. Ik zou de verplichting om de app beschikbaar te stellen aan Android en Windows perfect vinden, weg met Whatsapp. Daar tegenover staat een aanbieder van een habbiewabbie app die berichten mag posten op Imessage en daar ben ik mordicus op tegen.

    In kort, aanbieders (Signal, Apple, Telegram, Meta) moeten baas in eigen huis blijven, maar moeten wel zorgen dat ze beschikbaar zijn op zoveel mogelijk Os’sen en devices.

    Reageer op fred

  2. Apple is zelf de oorzaak dat imessage niet wordt gebruik buiten de VS. Bij whatsapp kun je een groep aanmaken ongeacht welk toestel of besturingsysteem de groepsleden gebruiken. Daar ligt het mankement van imessage, dat is alleen voor iphone gebruikers.

    Reageer op Rv

    • Dat is ook weer niet de schuld van Apple maar van de Europese providers. Ik heb in de VS in het verleden meerdere groepsgesprekken gehad met de berichten app, waarbij de personen op android ook zagen dat hetzelfde berichtje naar andere was gestuurd en als ze reageren dan reageren ze terug in de groep. Als ik dat in NL doe met een groene ballon dan komt hij op iedere andere telefoon aan als SMSje van mij en zien mensen geen groep. Een provider issue en niet Apple…

      Reageer op MitV

      • Het is wel degelijk een issue van Apple. Immers, Apple houdt iMessage gesloten. Maar hopelijk komt daar verandering in met de implementatie van RCS. Waarbij ook Android gebruikers via data kunnen appen ipv via SMS voor een betere gebruikerservaring

        Reageer op Bart Willeman

  3. Origineel geplaatst door fred

    De EU moet eens ophouden zich te bemoeien met dit soort producten. Al zouden ze whatsapp op deze manier om zeep helpen, blijf van imessage af. Whatsapp is al door Meta misbruikt toen ze het kochten en niet aan de voorwaarden voldeden. Ook is het super ongezond dat iedereen inclusief overheid zo een afhankelijkheid heeft gecreeerd van deze Facebook verbastering. Ik probeer al jaren mensen over te krijgen naar Imessage, Signal, etc maar het is altijd weer dat gezever over Whatsapp.
    De definitie aanbieders is vaag. Ik zou de verplichting om de app beschikbaar te stellen aan Android en Windows perfect vinden, weg met Whatsapp. Daar tegenover staat een aanbieder van een habbiewabbie app die berichten mag posten op Imessage en daar ben ik mordicus op tegen.

    Als al die apps met elkaar moeten communiceren, dan is het eindelijk gedaan met na te moeten denken via welke app je nu weer aan het chatten was met iemand. Je hoeft maar 1 app over te houden. Ik juich het dus alleen maar toe!

    Reageer op Tom

  4. Ik gebruik alleen maar imessage en sms. 2 jaar geleden heb ik whatsapp verwijderd, iedereen die ik ken gebruikt whatsapp en als ze me willen bereiken is het via imessage of sms. Was even wennen in het begin en ben uiteindelijk blij dat ik die stap gezet heb. Fb messenger , telegram, signal,… gebruik ik niet.

    Reageer op Peter

    • Signal is echter nog beter qua privacy dan iMessage. Het privacy verhaal van Apple rammelt aan alle kanten. Maar de marketing machine gooit grote hoeveelheden zand in onze ogen.

      Reageer op Bart Willeman

  5. Van mijn vrienden, kennissen en collega’s met een iPhone gebruikt 1 op de 20 iMessage dus jullie schatting van 1 op 5 zou wel eens aan de hoge kant kunnen zijn.

    Reageer op Rocco

    • No way dat iMessage 45 miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft. Al zal ik het wel fijn vinden om geen WhatsApp meer te hoeven gebruiken.

      Reageer op N.

  6. Stel dat 25% … Dat is een heel rare stelling. Het marktaandeel in Europa is b.v. kleiner dan in de V.S. en in Europa wonen ± 750 miljoen inwoners. Dat is slechts ± 9,5% van de 7,9 miljard mensen op aarde. Met 1 mld actieve iPhones wereldwijd, zou MAXIMAAL 95 miljoen iPhones in Europa betekenen, waarschijnlijk minder. Daar moet dan dus de helft iMessage actief op gebruiken. Als ik naar mijn omgeving kijk is dat echt niet het geval. Vrijwel iedereen gebruikt Whatsapp.

    Reageer op Nms2003

    • Jouw berekening is ook erg kort door de bocht. Europa (het westen) is een welvarend werelddeel. Het aantal iphones in Europa zal procentueel hoger zijn dan in een werelddeel zoals Afrika of grote landen als India en China (waar andere merken groot zijn). De cijfers per regio zijn echter niet bekend dus blijft het speculeren

      Reageer op Rv

  7. (Red.) Artikel bijgewerkt na berichtgeving van Bloomberg over eerste conclusie van de EU.

    Reageer op Redactie iCulture.nl

  8. Ik snap niet hoe dat Whatsappje zou kunnen vervangen. Want je kunt er toch geen media mee versturen? Foto’s geluid film. Iig niet gratis lijkt mij, en ook het alleen tekst deel lijkt mij alleen gratis voor mensen met onbeperkt sms in hun bundel.

    Reageer op Leo

  9. (Red.) De EU heeft besloten dat iMessage niet onder de DMA-wetgeving valt. We hebben het artikel daarom aangepast.

    Reageer op Redactie iCulture.nl

  10. Prima. iMessage wordt toch door “niemand” gebruikt in de EU. Onnodig voor Apple zich hiermee bezig te hoeven houden. Hopelijk wordt RCS wel op de juiste manier geïmplementeerd.

    Reageer op Bart Willeman

    • iMessage wordt toch door “niemand” gebruikt in de EU

      Dat is wel erg kort door de bocht… Helaas is Whatsapp nog steeds leidend in aantallen, maar iMessage wordt door mij en mijn contacten veel gebruikt.

      Reageer op HR

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.