iMessage app op de iPhone

‘iMessage voor Android wordt op WWDC 2016 onthuld’

Apple zou iMessage voor Android tijdens de WWDC 2016 willen onthullen, aldus geruchten. Het zou na Apple Music de tweede grote Apple-dienst zijn die op Android beschikbaar komt.

iMessage-app voor iPhone

Apple gaat maandagavond iMessage voor Android onthullen. Dat beweert de website MacDailyNews op basis van anonieme bronnen. Het zal de eerstvolgende app zijn die Apple beschikbaar stelt aan Android-gebruikers. Daarmee wordt het nog makkelijker om onderling berichten uit te wisselen, ook als je vrienden geen Apple-gebruiker zijn.

iMessage voor Android maandag onthuld?

iMessage zou een grondige opknapbeurt krijgen in iOS 10 en daar hoort ook een Android-app bij. Voor Android-gebruikers zal het niet meteen betekenen dat ze overstappen, maar het kan ‘handig voor erbij’ zijn als je veel Apple-gebruikers hebt in je vriendenkring. De onthulling zou gepland staan voor maandag. Het is alleen jammer dat MacDailyNews geen noemenswaardig trackrecord heeft…

iMessage voor Android

Wel gaan er al langere tijd geruchten dat er een officiële Berichten-app aankomt. Apple heeft inmiddels een aantal apps uitgebracht op Android, die zijn weggehoond door fanatieke Android-aanhangers, maar die eigenlijk best handig kunnen zijn. Stel dat je een iPhone hebt, maar uit kostenoverwegingen een Android-tablet hebt gekocht. In dat geval kun je Apple Music ook bedienen vanaf je Android-tablet. En als je de enige Android-gebruiker in een vriendenkring bent, is het wel zo handig als je via alle kanalen bereikbaar bent.

iMessage nu alleen op Apple-producten

Voor iPhone-bezitters zou de aankondiging ook prettig zijn, omdat de berichtendienst daarmee in één keer geschikt wordt voor miljoenen andere toestellen. Nu werkt iMessage alleen op de iPhone, iPad en Mac. Het uitbrengen op andere platformen is relatief eenvoudig omdat iMessage een clouddienst is. Apple hoeft alleen een nieuwe voorkant voor Android toe te voegen.

Een Android-aankondiging op de WWDC zou niet ongebruikelijk zijn: vorig jaar kondigde Apple namelijk Apple Music voor Android aan, ook op WWDC. Het werd uiteindelijk Apple’s eerste in eigen huis ontwikkelde Android-app. Eerder hadden ze al een overstap-app voor Android-gebruikers, maar die is door een externe partij ontwikkeld.

Nieuwe iMessage-functies in iOS 10

Apple zou nog meer veranderingen voor iMessage hebben gepland. Zo zouden ze overwegen om betalingen via iMessage mogelijk te maken, door gebruik te maken van de eigen betaaldienst Apple Pay. Je kunt dan snel geld overmaken naar vrienden via een berichtje. Daarvoor zal Apple Pay natuurlijk wel eerst naar Nederland moeten komen.

Nog meer nieuws op WWDC 2016

iMessage zal een van de onderwerpen zijn tijdens WWDC 2016. Apple heeft een volgepropt programma, waardoor ze aankondigingen over de vernieuwde App Store al vooraf hebben onthuld. Er komen nieuwe functies voor iOS 10, OS X 10.12, tvOS en watchOS aan bod. Een onthulling van de nieuwe MacBook Pro wordt nog niet verwacht. Wel zal er veel aandacht zijn voor nieuwe Siri-functies.

Aanstaande maandagavond vanaf 19:00 uur kun je zelf de livestream kijken. De aankondigingen gaan erg snel, maar op iCulture kun je alles nog eens rustig nalezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.