iMazing Mini backups

iMazing Mini geeft je meer opties voor backups van iOS-apparaten

Met iMazing Mini kun je backups van je iPhone en iPad inplannen, beveiligen en zelf bepalen hoeveel backups je bewaart. Daarmee heb je meer opties dan in iTunes.

Je kent misschien iMazing, waarmee je een Mac-programma dat je direct toegang geeft tot de inhoud van je iPhone, zonder dat je daarvoor iTunes nodig hebt. De ontwikkelaars hebben nu iMazing Mini uitgebracht, dat moet uitgroeien tot dé ultieme backup voor je iPhone of iPad. Je kunt de beta nu al proberen.


iMazing Mini backups

iMazing Mini maakt backups van je iPhone en iPad

Digital DNA, de ontwikkelaars van de app, beloven nogal wat. iMazing Mini is een gratis app voor Mac en Windows-pc’s waarmee je automatisch backups maakt. Dit gebeurt draadloos en op een manier die je van Time Machine gewend bent. Het unieke is dat er dus ‘snapshots’ worden gemaakt van al je toestellen. Als je op een later moment terug wilt heb je keuze uit meerdere versies, bijvoorbeeld de backup van gisteren of die van eergisteren. Verder kun je in iMazing makkelijk de inhoud van je backups doorbladeren. Het programma optimaliseert de backups zodat je harddisk niet volloopt. De beta voor Mac-gebruikers is nu te downloaden, die voor Windows-gebruikers volgt binnenkort.

iMazing Mini hoofdmenu

Backups inplannen
Met iMazing Mini kun je backups inplannen, zodat je zelf bepaalt hoe vaak een backup wordt gemaakt: dagelijks, wekelijks of volgens een ander schema. Ook kun je precies aangeven hoeveel backups iMazing Mini moet bewaren: tot een week geleden, of misschien zelfs tot een maand geleden of langer. Je krijgt een melding als er niet tijdig een backup is gemaakt.

De app werkt draadloos, dus er wordt ook een backup gemaakt als je je iPhone nooit op de Mac aansluit. En om te voorkomen dat je gegevens in verkeerde handen vallen wordt de backup versleuteld op dezelfde wijze die Apple ook gebruikt (AES-256), terwijl de data bij het draadloos maken van backups via Wi-Fi ook is versleuteld met SSL.

De software is vooral handig voor mensen die hun data lokaal willen opslaan en niet op de (iCloud-)servers van Apple. Maar waarom zou je iMazing Mini nodig hebben, als het ook al standaard in iTunes zit? De software is vooral handig voor mensen die om een of andere reden geen iTunes willen gebruiken, of die meer controle willen over de momenten waarop de backup wordt gemaakt.

iMazing Mini opties

Waarschuwt ook bij lege batterij
De software houdt verder je batterijniveau in de gaten en waarschuwt wanneer het tijd is om te laden. Via Wi-Fi kun je bovendien de verbonden iDevices in slaapstand zetten, laten herstarten of uit zetten. De software is gratis en dient als aanvulling op iMazing, het betaalde pakket. De ontwikkelaars hopen natuurlijk dat je die er ook bij gaat gebruiken – en daar zijn ze ook heel transparant over.

Je kunt de beta van iMazing Mini downloaden via de website van de ontwikkelaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 juni 2017 om 14:00
Onderwerp
Categorie
Mac & macOS
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.