iKids week 4: Juf Jannie, Tap Tap Toink en Sago Mini Music Box

In deze iKids worden de nieuwste reken-app van Juf Jannie en de nieuwe muzikale app van Sago Mini besproken. Ook het mooie Tap Tap Toink komt aan bod.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

tap tap toink In deze iKids lees je weer over een aantal leuke nieuwe apps voor kinderen. Bijvoorbeeld getallen tellen met Juf Jannie en Sago Mini Music Box. Beide applicaties zijn afkomstig van bekende ontwikkelaars, die meerdere populaire apps in de App Store hebben staan. Hun nieuwste apps leren kinderen rekenen en laten hen op speelse wijze experimenteren met muziek. Maar ook het minder bekende Tap Tap Toink is de moeite waard. Het is prachtig geanimeerd en heeft leuke puzzels voor de allerkleinsten.

Cijfers en getallen leren en tellen – Juf Jannie

De nieuwste app van Juf Jannie wil kinderen voorbereiden op rekenen in groep 3, door ze alvast goed te leren tellen en te helpen met het herkennen van cijfers en getallen. De applicatie heeft vijf spellen. In die spelletjes maken kinderen kennis met de getallen 1 t/m 20, om vervolgens getallen en cijfers te leren herkennen en te leren tellen. Volgens de makers leren kinderen in de vrolijke app ook van hun foute antwoorden. Voor wie Juf Jannie niet kent: het bedrijf maakt educatieve apps die aansluiten op de lesstof van het basisonderwijs. Andere apps die wij van hen we bespraken waren Juf Jannie leren lezen voor groep 3 en Juf Jannie leert Jop tellen. Deze app is met vijf spellen voor €2,69 wel wat pittig geprijsd, maar de populariteit van andere Juf Jannie-apps is alvast een goed teken. In ieder geval bevatten geen van de applicaties reclames, in-app aankopen of koppelingen met sociale media.

Downloaden: cijfers en getallen leren en tellen – Juf Jannie (€2,69, universeel, iOS 5.1+)

Tap Tap Toink

Tap Tap Toink is een applicatie voor de allerkleinsten. De app heeft een reeks interactieve spelletjes en puzzels, vol met geluiden, kleuren en vormen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld zoeken naar bij elkaar passende kleuren, vormen en tinten of oefenen met het herkennen van dieren en voertuigen. Zo leren ze om kleuren, objecten en geluiden te associëren. Aan het eind van ieder spel krijgen ze een beloning in de vorm van een muziekje met bijbehorende animatie. Tap Tap Toink ziet er prachtig uit, met name de puzzels zijn erg mooi vormgegeven. Ook fijn: de universele app is volledig met tikken en slepen te bedienen, zodat kinderen lekker zelf aan de slag kunnen.

Downloaden: Tap Tap Toink (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

tap

Sago Mini Music Box

Sago Mini is een bekende naam in de kinderapps. Eerder schreven we al over het geestige Sago Mini Pet Cafe en Sago Mini Bug Builder. Er is echter ook een muzikale applicatie van de ontwikkelaar, en die heet Sago Mini Music Box. De vrolijke app is gericht op kleuters en laat hen experimenteren met muziek en spelen met animaties. Kinderen kunnen op avontuur gaan door met Ninja de kat door de lucht te vliegen of met Harvey de hond de zee te bevaren. De stijl van de ontwikkelaar is duidelijk te herkennen: simpele tekeningen met weinig detail maar veel karakter. Alle muziek- en geluidseffecten dragen bij aan de karakteristieke sfeer van de Sago-spellen, dus zet wel even het geluid aan. Sago Mini Music Box heeft momenteel nog niet zoveel functies als voorganger Forest Flyer, maar hopelijk worden er regelmatig nieuwe onderdelen toegevoegd.

Downloaden: Sago Mini Music Box (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

sago mini

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:58
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.