Weerstation Netatmo nu te automatiseren met IFTTT

Weerstation Netatmo ondersteunt voortaan If This Then That (IFTTT). Je kunt hiermee andere apps en accessoires koppelen aan het weer.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

netatmo-iphoneHet Netatmo-weerstation kan voortaan communiceren met meer iPhone-apps en andere diensten met behulp van If This Then That (IFTTT). Door het apparaat aan IFTTT te koppelen kun je bijvoorbeeld de kleur van je Philips Hue-lampen veranderen op basis van de temperatuur buiten. Met de IFTTT-ondersteuning schaart Netatmo zich bij andere accessoires met een vergelijkbare functionaliteit, zoals ook de onlangs besproken WeMo Switch van Belkin.

IFTTT laat je twee diensten, apps of apparaten die met het internet verbinden aan elkaar koppelen. Als er op het weerstation iets gebeurt, kun je een actie bij een andere app of dienst automatisch laten uitvoeren. Met het Netatmo-station activeer je andere diensten op basis van onder andere temperatuur, drukveranderingen, geluidsniveau en luchtvochtigheid.

IFTTT NetatmoGebruik je de IFTTT iOS-app, dan kan het weerstation ook nauwer met je iPhone samenwerken. Netatmo zou bijvoorbeeld in de Herinneringen-app een overzicht kunnen bijhouden van alle temperatuursveranderingen – die via iCloud weer wordt gesynchroniseerd met je andere iDevices en je Mac.

In onze review van het Netatmo-weerstation hoopten we al dat IFTTT-ondersteuning zou worden toegevoegd. Een API maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om de gemeten buitendata op eigen manier te interpreteren. Weerapp WeatherPro maakt hier ook gebruik van om het buitenweer in een andere interface te tonen.

Het weerstation is onder andere in Apple Store en in de iCulture Shop verkrijgbaar voor 170 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2014, 10:59
Categorie Accessoires
Onderwerpen netatmo, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.