iKids week 17: Montessori rekenen, Heksje & Willem en Tayasui Tangram

In de iKids van week 17 lees je over een prachtig interactief prentenboek, een leuk tangram-spelletje met dieren en een serieuze reken-app voor kinderen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

icoon heksje en willemGrafisch ontwerper Hanneke van der Meer heeft nog maar net de Media Ukkie Awards gewonnen met Noa’s Sterren, maar heeft nu alweer een nieuw interactief prentenboek in de App Store: Heksje & Willem. Dit keer zonder hoofdpersoon Noa, maar met dezelfde leuke illustraties. Een andere interessante nieuwe app is Montessori rekenen: Vermenigvuldigen, die kinderen via allerlei technieken leert vermenigvuldigen. Voor jonge kinderen komt het mooie Tayasui Tangram aan bod, een speelse variant op het Chinese tangram met geometrische vormen.

Heksje & Willem

Heksje & Willem is het nieuwste boek van de makers van interactieve prentenboeken Noa’s Sterren en Noa & Kapoen. Dit verhaal richt zich op iets oudere kinderen, van 6 tot 8 jaar. Het gaat over een meisje, genaamd heksje, dat gaat slapen maar plotseling merkt dat ze niet alleen is in haar slaapkamer. Ze weet niet of ze bang moet zijn of niet, maar is eigenlijk wel nieuwsgierig naar wie haar zo laat nog komt storen. ‘Vreemd figuur in slaapkamer meisje’ lijkt misschien niet zo’n gezellige verhaallijn, maar zoals het een kinderboek betaamt leren kinderen juist dat ze niet bang hoeven zijn en ontpopt het verhaal zich tot een sprookje over vriendschap en een verre reis. Met mooie animaties, interactieve elementen en geluiden. Je kan kiezen uit zelf lezen of voorgelezen worden door acteur Kees Coolen, die ook alle Winnie de Poeh films inspreekt. Het is ook mogelijk om tekst-arcering aan te zetten, waarmee kinderen kunnen zien waar ze in de tekst zijn.

Downloaden: Heksje & Willem (€1,99, universeel, iOS 5.0+)

heksje & willem

Montessori rekenen

montessori rekenenMet deze app van dezelfde makers als het prachtige Easy Studio leren kinderen van 6 tot 10 jaar vermenigvuldigen. Daarvoor hanteert de applicatie een stapsgewijze aanpak met typische Montessori-materialen als het vermenigvuldigingsbord, een fichesspel en telraam. Daarnaast zijn er ook tafels van vermenigvuldigen en veelvouden te oefenen. In de Nederlandstalige app zijn verschillende niveaus en kunnen ouders de voortgang van kinderen volgen. Montessori rekenen is een serieuze app (en daar betaal je ook voor), maar gelukkig heeft de app ook een ‘Monsterlab’ voor extra plezier en drie spellen: Ontbrekende getallen, Wis Quiz en Bubbelspel.

Downloaden: Montessori rekenen: Vermenigvuldigen (€3,99, universeel, iOS 4.3+)

Tayasui Tangram

De makers van het razend populaire Talking Carl, het rode poppetje dat iedereen napraat, hebben inmiddels ook weer een nieuwe app uitgebracht. In het simpele Tayasui Tangram, dat sinds kort ook voor de iPhone beschikbaar is, kunnen jonge kinderen een variant van het Chinese spelletje tangram spelen. Door geometrische vormen op de juiste plekken te leggen ontstaan er prachtige dieren, zoals een eekhoorn of een uil. Als deze beestjes alle benodigde stenen bevatten komen ze tot leven en kunnen kinderen een klein spelletje met ze spelen. Als kinderen de dieren uit hun hoofd kennen kunnen ze ‘vrij spelen’ in het andere gedeelte van de app, dat meer lijkt op het originele spel. Daar kunnen ze met dezelfde vormen bijvoorbeeld fantasiedieren bouwen, zodat ze niet te snel op de app zijn uitgekeken. Na de laatste update kunnen creaties ook in de filmrol worden opgeslagen of per mail worden verzonden.

Downloaden: Tayasui Tangram (€0,89, universeel, iOS 7.0+)

tangram

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:55
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.