Telegraaf vanaf vandaag als zondagskrant op iPad

De Telegraaf is vanaf vandaag ook op zondag op de iPad te lezen. De zondagskrant van De Telegraaf verschijnt tot 13 juli 2014 en mogelijk langer.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

telegraaf-krant-zondagVandaag verschijnt voor het eerst in lange tijd weer een Telegraaf op zondag. De zondagseditie is alleen digitaal te lezen op iPhone en iPad en verschijnt tot de finale van het WK Voetbal, op zondag 13 juli. Als de zondagskrant aanslaat zal De Telegraaf ermee doorgaan. Het is niet de eerste keer dat De Telegraaf een zondagskrant uitbrengt. In maart 2004 gaf De Telegraaf voor het eerst een krant op zondag uit, maar besloot er in 2010 mee te stoppen omdat de druk- en bezorgkosten naar eigen zeggen te hoog waren. Maar volgens critici speelde ook mee dat De Telegraaf weinig adverteerders kon vinden.

Uiteindelijk werden vooral advertenties tegen gereduceerd tarief doorgeplaatst. Vanaf vandaag gaat De Telegraaf het echter opnieuw proberen. Door te kiezen voor een digitale editie die op tablet en pc te lezen is, vervallen de druk- en distributiekosten. De nieuwe zondagskrant vormt het startschot voor een vernieuwing binnen de krant, waar lezers van de iPad-editie extra van profiteren.

telegraaf ipad krantformaatVoortaan kun je op de iPad al om 23:00 uur ‘s avonds de krant lezen, terwijl lezers van de papieren editie de krant pas de volgende ochtend op hun deurmat vinden. Ook is De Telegraaf van plan om digitale avondedities uit te brengen, die al aan het begin van de avond te lezen zijn. Als lezer van de digitale krant ben je dus veel sneller en vaker op de hoogte.

Een andere grote verandering binnen de krant is dat er in het vierde kwartaal van dit jaar wordt overgestapt naar tabloidformaat. Dat zal leiden tot een andere lay-out van de krant, waar je ook in de digitale replica op de iPad iets van gaat merken. Er is bij De Telegraaf jarenlang gesproken over de overstap naar tabloidformaat, maar er werd gevreesd dat de beslissing impact zou hebben op de advertentieverkoop. Nu pas durft de krant het aan. Hoofdredacteur Sjuul Paradijs: ‘Wij zijn al een tijd bezig met de voorbereidingen voor tabloid en we weten nu zeker dat de ijzersterke journalistieke formule van De Telegraaf nog beter tot zijn recht komt op tabloid.’

Maar eerst wil De Telegraaf proberen om de zondageditie tot een succes te maken> Vanaf zondag 27 april tot zondag 13 juli is er elke zondag een verse krant te vinden in de iPad-app. Abonnees kunnen de krant gratis lezen, losse nummers kosten €0,89 op de iPhone en €1,79 op de iPad. Je kunt ook een abonnement via iTunes afsluiten voor €16,99. Afhankelijk van het succes gaat De Telegraaf er ook na de finale van het WK 2014 ermee door.

Downloaden: De Telegraaf krant (gratis, losse kranten kopen via in-app aankoop, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2016, 12:53
Categorieën Apps, Uncategorized
Onderwerpen kranten, telegraaf

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.