iKids week 13: Miximal, Peppa op vakantie en Bug Art

In deze iKids met apps voor iPad lees je over tekenen met Bug Art, fantasiebeesten maken met Miximal en op reis gaan met het biggetje Pippa.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

peppaDeze week lees je weer over drie leuke nieuwe apps voor kinderen. In het prachtige Bug Art kunnen kinderen tekenen, schilderen en ontwerpen, maar ook met hun ontworpen insecten meedoen aan een wilde race of een rustig spelletje. Peppa Pig kennen sommige ouders misschien van televisie, maar het geliefde varkentje heeft sinds kort ook een eigen Nederlandstalige app, waarin ze op vakantie gaat. En dan is er nog het fraaie Miximal, een spel waarmee de allerkleinsten fantasiebeesten kunnen maken. Genoeg te ontdekken dus, voor alle leeftijden.

Peppa op vakantie

P2 Games is een bekende ontwikkelaar van apps voor kinderen, waaronder Peppa Pig’s Holiday. Nu is deze populaire app, die voor drie BAFTA’s werd genomineerd, naar het Nederlands vertaald. Nu kunnen Nederlandse kinderen van 3 tot 6 jaar er dus ook plezier van hebben. In de applicatie onderneemt het biggetje Peppa, die een eigen tv-serie op Nickelodeon heeft, allerlei vakantie-activiteiten. Bijvoorbeeld op het vliegveld, op het strand en of in het zwembad, waar kinderen haar kunnen helpen met een zwemwedstrijd of zelf ijsjes maken. Daarnaast kunnen ze meezingen met de videoclip ‘Hoog in de lucht’ en allerlei prentbriefkaarten als beloningen in hun stickerboek plakken.

Downloaden: Peppa op vakantie (€4,49, universeel, iOS 4.3+)

zwemwedstrijd

Miximal

Het fraaie Miximal doet denken aan HeyHey Match, waarin kinderen het juiste hoofd, lijf en voeten van dieren bij elkaar moeten zoeken. Het verschil ligt hem in het feit dat Miximal niet per se draait om de juiste dieren in elkaar zetten, maar dat het ook leuk is om fantasiedieren te maken, zoals een krokodillenhoofd op een varkensbuik met vogelpoten. Elke lichaamsdeel dat je gebruikt heeft zijn eigen animaties en geluiden, dus zet wel even het geluid aan. Wanneer je per ongeluk danwel expres een bestaand dier hebt gevormd verdwijnt deze op ludieke wijze, zodat er steeds minder onderdelen overblijven. In de illustraties van Miximal is de stijl van ontwikkelaar Lucas Zanotto herkennen, die ook Drawnimal heeft gemaakt. Die leuke app is deze week Apple’s App van de Week en daarom tijdelijk gratis te installeren.

Downloaden: Miximal (€1,99, universeel, iOS 6.1+)

Bug Art

De makers van het goed gewaardeerde Bugs and Buttons hebben een nieuwe app uitgebracht met hetzelfde insectenthema: het Nederlandstalige Bug Art. In deze app leren kinderen tekenen, schilderen en ontwerpen. Ze kunnen kiezen om vrij te schilderen, tekeningen over te trekken maar ook om eigen beestjes te ontwerpen die ze via een magische knop tot leven kunnen wekken om ze daarna te besturen. Het schildergerei bestaat uit kwasten, stempels en stickers, maar ook uit beestjespenselen, zoals bijvoorbeeld een rups die een gekleurd rupsenspoor achterlaat. Leuk gedaan: met het eigen ontworpen beestje kunnen kinderen wilde en rustige spelletjes doen of in allerlei werelden op ontdekkingsreis gaan. Bug Art heeft prachtige animaties, zit goed in elkaar en heeft ontzettend veel mogelijkheden. Een aanrader dus.

Downloaden: Bug Art (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

bug art

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:58
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.