iKids week 12: Mybee, Noa’s sterren en Mini-U Bathroom

In de iKids van week 12 komen het spel Mini-U Bathroom, prentenboek Noa's Sterren en kindveilige browser Mybee voor iPad aan bod.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

noa'sIn de iKids van dit weekend lees je weer over drie leuke nieuwe apps voor kinderen, waarvan twee van eigen bodem afkomstig zijn. Met de kindveilige browser-app Mybee kunnen kinderen alleen naar veilige sites surfen. Deze sites worden door een redactie en ouders zelf uitgezocht. Het mooie prentenboek Noa’s Sterren bestaat al enige tijd, maar is de moeite waard om eens te bekijken. In de app kunnen kinderen een verhaal lezen of voorgelezen worden maar ook knutselen en op de interactieve animaties tikken.

Mini-U Bathroom

Na de keuken en de rest van het huis kunnen kinderen ook de badkamer ontdekken, want na Mini-U My Home en Mini-U Kitchen is sinds kort ook Mini-U Bathroom uitgebracht. In de vrolijk geïllustreerde app kunnen kinderen vanaf vier jaar zes verschillende spelletjes spelen, zoals tekenen op de beslagen spiegel of het kapotmaken van de zeepbellen. De spelletjes moeten vooral leuk zijn, maar zijn ook educatief ingestoken. Bij het bellen blazen leren kinderen tellen en kleuren herkennen en door hun tanden te poetsen en de wasmachine aan te zetten krijgen ze een idee over hoe het huishouden werkt. Ook handig: de apps van Mini-U hebben geen in-app aankopen en een kinderslot dat ouders kunnen activeren. De app is Engelstalig, maar maakt nauwelijks gebruik van tekst.

Downloaden: Mini-U Bathroom (€0,89, iPad, iOS 5.1+)

bubbels

Mybee

MybeeMybee is een nieuwe kindveilige browser, die ook voor de iPad beschikbaar is, ontwikkeld in opdracht van KPN en Mijn Kind Online. De browser wil zich onderscheiden door sites aan te raden in plaats van te verbieden. In Mybee kunnen kinderen tot 11 jaar allerlei voorgeselecteerde sites bezoeken, die door de redactie van Mijn Kind Online en de ouders zelf kunnen worden bepaald. In de browser-app kun je als ouder verschillende kinderen aanmelden door hun naam, leeftijd en startpagina in te stellen. Daarna kan je aangeven of jouw kinderen ook websites mogen zien die door andere ouders veilig zijn bevonden, en of deze ouders tolerant, gemiddeld of streng moeten zijn. Ook kun je kiezen of een kind favorieten mag wijzigen, websites kan afdrukken en persoonlijke gegevens mag opsturen.

Downloaden: Mybee (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Noa’s Sterren

Noa’s Sterren is de opvolger van het lees- en knutselboek Noa & Kapoen, waar we al eerder over schreven. In het Nederlandstalige Noa’s Sterren kunnen kinderen vanaf drie jaar wederom lezen en knutselen. Het verhaal gaat ditmaal over een klunzig elfje die per ongeluk ‘s nachts alle sterren uit de lucht laat vallen. Noa is een klein meisje dat de sterren vindt en verzamelt. Het prentenboek is interactief, met allerlei mooie animaties en geluiden. Als kinderen het verhaal uit hebben kunnen ze in de app gaan knutselen.

Downloaden: Noa’s Sterren (€2,69, universeel, iOS 6.1+)

noa

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:58
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.