Geneste folders maken in iOS 7.1

In iOS 7.1 kun je geneste folders maken (folder in folder), door een snelle vingertruc. Een video legt uit hoe je de geneste folders maakt.

geneste-folders-ios-71In iOS 7.1 is het niet langer mogelijk om geneste folders te maken. Dat wil zeggen: een folder binnen een al bestaande folder. Toch is er in iOS 7.1 nu een foutje ontdekt, waardoor het alsnog mogelijk is. In een video is te zien hoe het werkt, al heb je er zoals gebruikelijk bij dit soort trucs wel wat handigheid voor nodig. Het komt erop neer dat je één app over een andere app sleept. Op het moment dat de animatie voor het aanmaken van een nieuwe folder start, tik en sleep je een willekeurige folder in de richting van de nieuw geopende folder. Alleen als je snel genoeg bent, zal een geneste folder ontstaan.

Waarom zou je een geneste folder willen hebben? Voor de meeste mensen is het meer een kwestie van ‘omdat het kan’. Je kunt in iOS 7 immers een vrijwel oneindig aantal apps in een map opslaan, zodat je zelfs bij duizenden geïnstalleerde apps nog redelijk het overzicht kunt houden. Het nesten van mappen maakt de boel zelfs nog iets onoverzichtelijker, omdat je niet meer goed ziet waar de submappen zich bevinden. Zelf wil Apple liever niet dat je geneste folders maakt in iOS, omdat het gebruik van iOS er complexer door wordt. Vandaar dat ze het niet toestaan. Maar je kan natuurlijk allerlei redenen hebben om je homescreen zo minimalistisch mogelijk te houden. Met geneste folders kun je alle apps op één homescreen kwijt. Zorg alleen niet dat je er té gehecht aan raakt, want de kans is groot dat Apple het in een volgende firmware-update weer tegenhoudt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2014, 12:46
Categorie iOS
Onderwerp ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.