iKids week 11: Busy Shapes en Quick Math+

In deze iKids lees je over twee leerzame nieuwe iPad-apps. Busy Shapes helpt peuters met het herkennen van vormen, Quick Math+ met hoofdrekenen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

quickmathIn deze iKids weer twee leerzame apps: eentje voor hele jonge kinderen en eentje voor kinderen van 9 tot 11 jaar. In Busy Shapes leren kinderen om vormen te herkennen door ze in de juiste gaten te plaatsen. De app is mooi gemaakt en zit goed in elkaar. In Quick Math+ draait het juist om hoofdrekenen. Met de app kunnen kinderen op een speelse manier oefenen met sommen voor ze naar de de middelbare school gaan. Door een race tegen de klok te spelen kunnen ze gaandeweg nieuwe avatars verdienen en zichzelf steeds verbeteren.

Busy Shapes

busy shapesBusy Shapes is een applicatie voor de allerkleinsten. In de app kunen kinderen van 2 tot 5 jaar hun ruimtelijk inzicht oefenen door verschillende vormen in de juiste gaten te plaatsen. Ieder plaatje heeft een andere ondergrond, van de badkamer tot een houten vloer. Op die ondergrond liggen voorwerpen, zoals een spons, een scharniertje of munten. Kinderen moeten deze voorwerpen naar het bijbehorende gaten zien te krijgen, zodat ze precies passen. Voor ouders is er een real-time dashboard om de vorderingen van hun kinderen bij de houden. Om te voorkomen dat kinderen de app verlaten door op de homeknop te drukken, kun je in de instellingen kiezen voor begeleide toegang. Ook handig: de bediening van deapp is ontwikkeld met kleine handjes en vingertjes in het achterhoofd, zodat vegen makkelijker gaat dan normaal. Zelfs als een kind een voorwerp aanraakt nadat hij of zij het scherm al heeft aangeraakt, wordt het object nog steeds gepakt. Tot 20 maart is Busy Shapes afgeprijsd met 33 procent.

Downloaden: Busy Shapes (€1,99, universeel, iOS 7.0+)

Quick Math

quick mathNiet ieder kind vindt rekenen op de basisschool even leuk. Maar helaas zullen ze dat onderdeel ook op de middelbare school blijven tegenkomen, in de vorm van wiskunde, economie statistiek. Met Quick Math+, een app die ondanks zijn naam volledig Nederlandstalig is, kunnen kinderen van 9 tot 11 jaar nog even oefenen voordat ze van school verwisselen. In de app kunnen kinderen oefenen met hoofdrekenen. In de soepel bedienbare app moeten ze racen de klok om hun score te verbeteren en kunnen ze sterren verdienen om nieuwe avatars te ontgrendelen. Er zijn vier levels: Oplossen, Onthouden, Vergelijken en Omwisselen. Bij Onthouden moeten kinderen bijvoorbeeld een cijfer uit de vorige vraag zien te onthouden, bij Vergelijken moeten ze zo snel mogelijk twee waardes vergelijken en bepalen of een getal groter dan, kleiner dan of gelijk aan de ander is. Bijzonder: de app heeft handschriftherkenning, zodat kinderen de antwoorden rechtstreeks op het scherm kunnen zetten. Oefenen ze meteen om netjes te schrijven.

Downloaden: Quick Math+ (€1,79, universeel, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:58
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.