Geef een kind schoon drinkwater door je iPhone niet aan te raken

Unicef vraagt gebruikers hun smartphone 10 minuten weg te leggen om geld voor schoon drinkwater in te zamelen.

unicef-tap-projectWe zijn geobsedeerd door onze smartphones. Bewustwordingsacties om de iPhone een paar uur weg te leggen en na te denken over je (a)sociale gedrag, zijn goed bedoeld, maar hebben ze echt effect? Unicef gooit het over een andere boeg met een actie die echt resultaten gaat opleveren: laat je iPhone 10 minuten liggen en sponsor Armani doneert een bedrag dat voldoende is om een kind een dag lang schoon drinkwater te geven.

Wij denken dat we niet zonder smartphone kunnen leven, maar in een groot deel van de wereld geldt een heel andere realiteit: daar is schoon water de eerste levensbehoefte. Wereldwijd hebben ongeveer 768 miljoen mensen geen toegang tot schoon water. Vandaar dat Unicef een beroep doet op smartphonegebruikers: tien minuten is genoeg om een kind een dag lang schoon water te geven, twintig minuten is voldoende om 11 waterzuiveringstabletten uit te delen aan mensen in nood. Terwijl jij thuis bijvoorbeeld onder de douche staat en je smartphone toch niet nodig hebt, help je mensen in arme landen.

Unicef organiseert sinds 2007 elk jaar het Tap Project, een actie om geld in te zamelen voor schoon water. Het geld dat ze dit jaar ophalen, zal besteed worden in landen waar de vraag naar schoon drinkwater het grootst is.

unicef-water-kindOp tap.unicefusa.org lees je meer over de actie. Als je vervolgens op de iPhone naar unicefusa.org gaat, krijg je instructies te zien hoe je mee kunt doen. De website gebruikt de bewegingssensor in je iPhone om te checken of je het toestel hebt aangeraakt. Op het scherm verschijnen boodschappen die je bewust maken van watergebruik en het enorme gebrek aan schoon water in arme landen. Ook krijg je nuttige tips, bijvoorbeeld om de kraan uit te zetten tijdens het tandenpoetsen. Je kunt zien wat het record van vandaag is en of er nog meer mensen in de buurt meedoen. Natuurlijk hoef je niet te wachten tot Armani geld overmaakt: je kunt ook zelf geld overmaken voor het Tap Project. Onderaan de pagina tap.unicefusa.org zie je knoppen om een bedrag tussen de $5 tot $100 te doneren via PayPal of een creditcard. De actie loopt tot 31 maart 2014.

https://www.youtube.com/watch?v=Wetbh84MGOc

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2014, 14:47
Categorie Achtergrond
Onderwerp goede doelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.