Reacties voor: IDC: Windows Phone 7 wordt groter dan iOS in 2015

In een nieuw onderzoeksrapport van IDC staat dat Windows Phone 7 in 2015 groter zal zijn dan iOS. Ook Android zal flink groeien en blijft volgens het bedrijf het nummer 1 besturingssysteem voor telefoons. Naast iOS zal ook Blackberry een daling incasseren.
Leon Verhelst -

Reacties: 42 reacties

  1. Zou goed kunnen, Microsoft heeft veel fabrikanten wie WP7 toestellen willen maken, het OS is snel en stabiel en Microsoft heeft regels opgesteld zodat er geen fragmentatie optreedt. Ik zie de toekomst goed in. 🙂

  2. Die voorspelling over Android zal waarschijnlijk wel uitkomen. Maar voordat WP7 iOS gaat inhalen, moet er eerst nog wel wat aan de reputatie gebeuren. Die is momenteel niet zo best. Wel wordt er veel verwacht van de aankomende update.

  3. “de open-source besturingssystemen Windows Phone 7”

    Laat Steve Balmer het maar niet horen! WP7 zal nooit Open Source worden, iOS is tenminste nog gedeeltelijk Open Source (Darwin kernel).

  4. Logisch gevolg van het feit dat er meer fabrikanten zijn die WP7 telefoons maken. Hetzelfde geldt overigens voor Android, veel fabrikanten die dat systeem gebruiken, op meerdere van hun toestellen, ook de goedkopere.
    iOS zien we alleen op Apple-apparaten en zal daardoor ook een minder groot aandeel hebben.

  5. (Red.) Verwijderd: kleutergedrag.

  6. Boejend of het grooter word. Ios blijft toch altijd: beter, makkelijker, sneller en mooier!

  7. Kan wel kloppen hoor, WM7 komt straks veel op cheape samsung en nokia modellen etc, en android ook.
    Dus de mensen die n goedkope smartphone willen krijgen dan of android of WM7. IOs is toch wel het duurdere segment.

  8. Toch domineert Windows al op de markt voor cunsomer OS’en.

    WP7 heeft zoals hierboven al vermeld alleen nog last van een wat slechte reputatie en het feit dat het nog niet heel bekend is.

    @Hierboven: Windows Phone 7 zal alleen op duurdere toestellen komen. Niet op goedkope toestellen. Zie ook de minimale hardware waaraan een toestel moet voldoen op het OS te mogen draaien.

    Een goede reclamecampange zou zeer zeker kunnen helpen. Het os is snel en stabiel en er zijn al zat apps dus dat moet goed komen :).
    (Red.) Quote verwijderd.

  9. HAHA, dan zit ios op versie 9 ofzo ?:)

  10. WP7 ziet er ook gelikt uit en de intergratie van de verschillende diensten is perfect. Ben alleen nog niet helemaal overtuigd van het gebruiksgemak. Het ziet er mooi uit met die verschillende tabs maar of het nu snel werkt? Aan de andere kant vind ik Apple op zich nog steeds goed bezig. iOS evolueert op zich mooi mee. Hoewel ze niet echt meer de trendsetter zijn. Dat zie je goed aan iOS 5. Op vele vlakken wordt Android nu gevolgd ipv dat Apple echt vernieuwend is. Als iCloud perfect wordt uitgevoerd is dat wel een mooi verkoop argument.

  11. Werden zulke uitspraken ook niet gedaan bij Windows Mobile?

  12. Heeft M$ weer een onderzoekje gekocht?

  13. tsja, het werkt gewoon, ik ben zoiso nie iemand die bij 1 ding blijft. heb iOS nu gehad, zit nu op android, volgende zal dus WP7 worden…

    ik vind het wel een mooi systeem hoor, ziet er leuk uit, alle bagger is uit je weg gezet. zelfs de accu is daar niet van belang onder het motto: ‘laat je niet storen aan hoe vol je accu is’ en dat vind ik mooi.

    Origineel geplaatst door Martijn
    Werden zulke uitspraken ook niet gedaan bij Windows Mobile?

    windows mobile is nu wel iets anders dan windows phone. windows mobile is meer voor bankautomaten, kassa’s (zie albertheijn?) enzovoorts. leuk geprobeert op een telefoon maar het was niet direct hun eerste bedoeling.

  14. @Martijn: Windows Mobile is de grondlegger van de smartphone en had jaren een (bijna) monopolie. Dus ja dat werd ook van Windows Mobile gezegd en klopte ook jaren.

  15. Origineel geplaatst door Erik
    “de open-source besturingssystemen Windows Phone 7″Laat Steve Balmer het maar niet horen! WP7 zal nooit Open Source worden, iOS is tenminste nog gedeeltelijk Open Source (Darwin kernel).

    LOOOOOOL als er één bedrijf is die niet van een open OS houdt is het Apple wel. MS is tienduizendmiljardmaal meer open dan Apple!

  16. Origineel geplaatst door patrick
    zelfs de accu is daar niet van belang onder het motto: ‘laat je niet storen aan hoe vol je accu is’ en dat vind ik mooi.

    In zekere zin heb je wel gelijk. Toch wil ik wel graag weten wat de status van m’n accu is. Wanneer mijn iPhone na een halve dag intensief gebruik op 50% staat, weet ik dat ik niet meer ga gamen, want ik wil wel de rest van de dag kunnen bellen. Aangezien moderne smartphones allemaal net zo grote energieslurpers zijn, zal dat ook voor WP7 toestellen gelden. Met als gevolg dat als je batterij uit beeld is gehaald, je nog wel eens voor onaangename verrassingen kunt komen te staan.

  17. @Alfred: hij zal wel zichtbaar zijn als het nodig is, althans dat verwacht ik ik zou het zelf niet weten. ik weet wel dat je voor wifi/accu/bereik op de bovenkant van het scherm moet tikken wil je het weten.

    maar je hebt gelijk, als je ziet dat hij leger wordt stop je. maar dat is ook juist wat microsoft wil tegengaan: tegengehouden worden door de accu…
    eigenlijk best wel lastig zo…

  18. Die lui verwachten zeker dat iOS stilstaat.

  19. @Keutol: Idd….als er één bedrijf is wat restricties oplegt (aan hardware en software) dan is het Apple wel!!!

  20. Afwachten maar, zou ik zeggen. Ik zie het nog niet zo snel gebeuren, maar wie had 4 jaar geleden gedacht dat Apple en Google zulke belangrijke spelers op de mobiele markt zouden worden. Er kan in 4 jaar dus nog veel gebeuren. Maar dan moet Microsoft wel wat innovatiever worden. Apple heeft grote successen met de iPod -> iPhone -> iPad en komt vast wel weer met iets nieuws, ik zie Microsoft meer achter de feiten aanlopen.

  21. Daar moet dan een flinke reclamecampagne voor bedacht worden wil men iOS en Android een groot marktaandeel afpakken. Voor mij nooit meer een Windows Mobile dat is zeker. Of ben ik alleen met die gedachte?

  22. Uhm nog niemand gehoord over virussen? Het is en blijft windows he!

  23. Origineel geplaatst door dat kan toch nie
    Uhm nog niemand gehoord over virussen? Het is en blijft windows he!

    Dat is weer zo’n typische Apple fanboy opmerking. Weet je überhaupt wel wat Windows Phone 7 is?
    WP7 is, net als iOS een gesloten systeem. De kans dat er virussen op Android komen is veel groter, aangezien iedereen daar van alles kan doen via de sandbox.

    On Topic: Met de komst van Windows 8 denk ik dat het wel interessanter wordt op Windows Phone 7 te nemen.
    Er moeten nog wel een hoop veranderen om het een succes te laten worden.

  24. Ik vraag me af hoe populair Icloud wordt nu de zogenaamde onbeperkte abonnementen op hun retour zijn.

  25. Zal ik heren van IDC eens een voorspelling doen?

    Wordt een flop! Net als de Zune (muziekspeler) en de Kin (telefoon) van Microsoft, de Tablet (waar is ie gebleven?)etc. Ze moeten van hardware afblijven, want daar hebben ze geen enkele kijk op.

    Microsoft doet me steeds weer aan Philips denken. Zie ook dit artikel.

    Eerst een VLP-platenspeler, CDI-speler, DCC-speler etc. op de markt zetten. Dan beloven dat de productie nog jaren voort gaat, dan abrupt de productie staken en de consumenten dood laten vallen.

  26. Eigenlijk kan het me niks schelen. Zolang iOS maar blijft ontwikkelen zoals het nu doet, Zolang het maar blijft voorbestaan enz

  27. Ben al een paar jaar een tevreden Iphone eigenaar en mij zie je niet zo snel overstappen naar een ander platform. Nooit meer voor mij Windows. Alleen bij die naam lopen de rillingen mij al over mijn rug. Ben tevreden dus waarom zou ik overstappen? Is er al eens een “onderzoek” gedaan naar de mensen, die nu een Iphone of android toestel hebben, of ze een WP 7 willen hebben?

  28. @Michel: ik gebruik zunesoftware op me laptop hoor? werkt iets sneller als iTunes, en op de xbox werkt zune ook gewoon?

    waarom mensen de pik hebben op microsoft snap ik niet? waneer ik het laatst een BSOD heb gezien was toen ik perongeluk tegen me computerkast schopte (schrikreactie) en daarmee m’n videokaart naar de klote holp. kan met mac toch ook?

  29. WP7?? Meh…

  30. @ Rick: iOS komt tot nu toe nog steeds met updates waarin zaken zitten die jaren geleden al terug te vinden waren op Symbian/WM toestellen. Notificaties op je beginscherm! OMG! Het moet niet gekker worden, spannend hoor. Dat zat dus al in 2002 op m’n 7650. Ook een smartphone die net zoveel kon als een iPhone 4. Straks kondigen ze nog een iPhone 5 aan met een eigen hardware camerknop! Ik ga in de rij staan!

    @ Patrick: het is sowieso. Zoiezo, soiso, zoiso, allemaal niet goed. En nie = niet. En 1 = één. Sowieso is een Duits leenwoord. Net als schade. Oh nee.

    Heb begin dit jaar het eea met een Samsung Omnia 7 gedaan. Fijn en snel toestel. WP7 is erg vlot, vlotter dan iOS (zelfs nu nog) en het ziet er hier en daar gewoon net wat netter en overzichtelijker uit dan een iPhone/iOS. En de grote update moet nog komen.

    En alle games welke op een iPhone te vinden/kopen zijn, draaien net zo vlot (misschien nog beter) op een WP7 toestel.

    Dus mensen, koop een WP7 toestel, ga er een paar maanden mee kloten en kom dan commentaar leveren.

  31. Origineel geplaatst door patrick
    @Michel: ik gebruik zunesoftware op me laptop hoor? werkt iets sneller als iTunes, en op de xbox werkt zune ook gewoon?waarom mensen de pik hebben op microsoft snap ik niet? waneer ik het laatst een BSOD heb gezien was toen ik perongeluk tegen me computerkast schopte (schrikreactie) en daarmee m’n videokaart naar de klote holp. kan met mac toch ook?

    Het blauwe doodsscherm?
    .
    Jij hebt nu nog mazzel, maar wacht tot het blauwe scherm komt en de hele handel niet meer aan de praat te krijgen is. Daaaaag foto’s, daaaaag muziek en daaaag de hele mik.
    Dan spreek ik je weer hier.
    .
    Van die BSOD heb ik er heel wat gehad met m’n DELL, en dat was de reden dat ik met de PCs gestopt ben (begon al met PC’s in 1987!!! Atari PC-4). 20 jaar PCs gehad, dus ik weet er wel wat van. 😉
    .
    Ik ging toen achter de iMac G4 (de schemerlamp) van m’n dochter zitten en vond het een verademing hoe alles werkte! Zo kon het dus ook!
    .
    Sindsdien heb ik nooit meer een vastlopende computer gehad (en heb ik echt al m’n foto’s, muziek etc. nog), en kun je hier geen Apple meer roepen, want dan stort het hele huis in! 🙂

  32. Vorige week een htc trophy gekocht omdat ik benieuwd ben naar wp7 (mn iPhone en iPad blijven natuurlijk het meest geliefd!!), maar de UI is erg snel en zit goed in elkaar. Het nadeel is wel een redelijk basic OS (Mango komt eraan), een redelijke crappy Marketplace en een minimale JB scene. Leuk om er bij te hebben, maar voorlopig geen concurrentie voor iOS.

    Ook het voornemen om 1x per jaar een update uit te brengen lijkt mij wat minimaal.
    Er moet echt nog heel veel gebeuren om WP7 een succes te laten worden, maar het begin is er.
    Ik geloof dat Apple een betere start had.

    Ook nog even 2 Android toestellen gehad, maar daar werd ik niet warm van. Als liefhebber van een goedwerkend OS,een mooie UI en goeie appstore snap ik nog steeds niet waarom mensen zo lyrisch zijn over Android.. Maar ja, smaken verschillen.

  33. Gaan ze zeker niet lukken, android wordt de grootste !!

  34. @Studiohoofddorp: idd android wordt de grootste

  35. IOs ondersteunt modellen nog geen 2 jaar. Mijn 3G is nog geen 2 jaar oud en de laatste iOs is al gemaakt via 4.2.1 In feite afgeschreven dus. Zo’n beleid moet op den duur wel afgestraft worden. De concurrentie staat om de hoek.

  36. @Rens: Ondersteuning is niet vanaf aankoop maar vanaf de release. En ondersteuning hoeft niet perse te komen in de vorm van updates van het besturingsysteem. En een 3G zou kortweg de veranderingen niet eens aankunnen.

  37. Ik zie in 2015 de mobiele draaitelefoon weer terugkomen, mijn oma had het echt nooit over vastlopers op haar telefoon.
    Ik ga me maar niet druk om maken wat iemand voorspelt, voorlopig ben ik nog niet uitgekeken op het OS waar ik op draai, met Lion en iOS5 in het vooruitzicht zie ik dat ook niet snel veranderen.
    Wanneer iemand mij enthousiaster kan maken voor wat anders zien we wel weer verder!

    Al die drukte, koffiedik kijken….

  38. Origineel geplaatst door Keutol
    Origineel geplaatst door Erik“de open-source besturingssystemen Windows Phone 7″Laat Steve Balmer het maar niet horen! WP7 zal nooit Open Source worden, iOS is tenminste nog gedeeltelijk Open Source (Darwin kernel).LOOOOOOL als er één bedrijf is die niet van een open OS houdt is het Apple wel. MS is tienduizendmiljardmaal meer open dan Apple!

    Blijkbaar is het concept van “open source” niet helemaal geland bij poster.

    Een van de redenen dat eerdere versies van Microsoft mobiele OS niet aangeslagen zijn, is juist de verscheidenheid aan fabrikanten. 99% van de mensen heeft nooit een software update gedaan omdat dit niet centraal geregeld was. MS verkocht een licentie aan de telefoon fabrikant (en incasseerde per verkocht toestel) en was niet geintresseerd in onderhoud van het systeem (lees leveren van updates aan gebruikers).
    Als dit laatste met WP7 beter geregeld is maken ze een kans om een substantieel marktaandeel te verkrijgen.

    Iets anders: Ik verbaas mij iedere keer weer over het iOS/iPhone/Apple bashen op deze site. Je zou verwachten dat iPhoneclub (zoals de naam al doet vermoeden) bezoekers trekt die graag meer willen weten over de iPhone en de apps hiervoor. Dit hoeft en mag wat mij betreft zeker niet kritiekloos maar de wijze waarop sommige zich uiten doet mij afvragen waarom zij deze site bezoeken.

  39. Wat een onzin weer dit onderzoek!
    2015 is 4 jaar van ons verwijderd. Vier jaar geleden werd net de eerste iPhone gelanceerd, voor die tijd bestond er nog niet eens zoiets. Dus hoe ziet de toekomst er over 4 jaar uit? Ik geloof echt niet in een iPhone 9 tegen die tijd, dan is ook dit concept intussen achterhaald door tijd en techniek…

    Read my bips! ( Y )

  40. Elke Apple voorspelling dat verder dan anderhalf a twee jaar van nu ligt moet je met een bak zout nemen.

    Maar marktaandeel is tegenwoordig zo relatief.. Tegenwoordig nemen ze de cijfers van de meest gunstige recente kwartaal en noemen ze het aandeel van dat kwartaal “het marktaandeel”. Dat is volkomen ONZIN. Android heeft tot mei 2011 al 100 miljoen Android-apparaten verkocht, maar Apple in juni 2011 zelfs de 200 miljoen bereikt. En er zijn maar weinig 2G’s en 3G’s verkocht en die verkocht zijn worden nog steeds gebruikt of zijn nog steeds in omloop. De relatief SUPERlange houdbaarheid van Apple producten wijst dat je makkelijk ervan kunt uitgaan dat misschien 90% van de Apple producten in gebruik of intact is.

    Geloof je het niet? Ooit geprobeerd je iPhone te verkopen? Is dat je gelukt? [i]Ja.[/i] Ik heb zelf m’n iPhone 3G voor €250 verkocht eind 2010, doe me dat maar na met je 3G nu 😉 Die dingen blijven 3 jaar in de smaak en gaan minstens 2 jaar mee met updates. Een iPhone is duur. Tot je bekijkt hoelang die meegaat en hoeveel nieuwe Android telefoons je daarvoor in de plaats moest kopen.

    Back to the point: van de 200 miljoen apparaten van Apple zijn er waarschijnlijk procentueel meer nog in gebruik dan de 100 miljoen van Android. Dit betekent dat iOS een GIGANTISCH veel groter marktaandeel bezit dan Android.

    En bedankt voor het lezen van mijn betoog 😛

  41. Yeah right das dus echt bullshit he xD ik geloof er niks van 🙂

  42. Ik geloof er niets van. Om te beginnen is het allemaal speculatie, en daarnaast: Er zijn geen enkele aanwijzingen dat Windows Phone 7 ooit een succes zal worden.

    Zelfs het onbekende en niet-gepromote smartphone operating system Bada doet het beter dan Windows Phone.

    Microsoft verdient waarschijnlijk meer aan Android vanwege octrooi-licentie-deals dan aan z’n eigen operating system.

    De fantastische zeperd met de Kin-telefoons een paar maanden geleden geeft mij het volste vertrouwen dat Microsoft niet in staat is hier iets fatsoenlijks van te maken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.