Icy: alternatief voor Cydia nieuw leven ingeblazen (jailbreak)

Het team van Infini-Dev heeft de package installer Icy nieuw leven ingeblazen. Daarnaast werkt het team aan een browser-gebaseerd alternatief voor Cydia genaamd Lima.

IcyIcy is net als Cydia een zogenaamde package installer die je kunt gebruiken om software te installeren als je over een jailbreak beschikt. Origineel werd Icy ontwikkeld door het team van RipDev dat al bekend was van Installer, totdat het team er in oktober 2009 definitief mee besloot te stoppen. De broncode van Icy werd openbaar gemaakt, maar daarna bleef het lange tijd stil rond het alternatief voor Cydia. De ontwikkelaars @Samtulp6_ en @iPwnM0nster van Infini-Dev hebben anderhalf jaar na dato Icy nieuw leven ingeblazen en werken daarnaast aan een nieuw browser-gebaseerd alternatief genaamd Lima.

Icy is bedoeld als lichtgewicht en sneller alternatief voor Cydia en is geschikt voor firmwareversies tot iOS 4.3.2 op de iPhone, iPod touch en iPad. Net als Cydia zal Icy standaard weergegeven worden in het Nederlands als je dat als standaardtaal in hebt gesteld. Momenteel gaat het nog om een betaversie van Icy, waardoor er na installatie bijvoorbeeld geen bronnen (repositories) aanwezig zijn. Je kunt de bronnen wél handmatig toevoegen. Het team van Infini-Dev werkt daarnaast aan de package installer Lima die volledig vanuit Safari te bedienen zal zijn. De bedoeling van het team is om met Lima de snelste en meest gebruikersvriendelijke installer te maken zonder meldingen als (Re)loading data. Een definitieve versie van Icy zal naar verwachting binnen een week verschijnen, een eerste versie van Lima zou binnen enkele weken moeten volgen.

Icy BETA is te downloaden via de repository van iSpazio: repo.ispazio.net

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2011, 17:49
Categorie Jailbreak
Onderwerp jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.