Microsoft maakt conversietool voor iOS-apps naar Windows Phone 7

Microsoft heeft een tool uitgebracht waarmee developers hun iPhone/iOS-apps kunnen aanpassen voor Windows Phone 7 (WP7).
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

windows phoneMicrosoft heeft een conversietool uitgebracht waarmee ontwikkelaars hun bestaande iOS-apps kunnen omzetten naar Windows Phone-apps. Het gaat om een zogenaamde API Mapping tool, dat de code vertaalt van iOS naar Windows Phone. Dat gaat niet automatisch; de ontwikkelaars worden alleen aan de hand genomen. Het is bedoeld voor iPhone-developers die niet zo vertrouwd zijn de Microsoft-programmeertalen? Je kiest een API-call van iOS en krijgt te zien welke classes en methods daarvoor in WP7 aanwezig zijn.

De mappingtool is niet compleet. Het bevat alleen verwijzingen voor Network/Internet, User Interface en Data Management. In een later stadium zullen Audio/Video, Graphics/Animation, Performance en Security worden toegevoegd. Voor ontwikkelaars is het een begin, al is het de vraag hoeveel zin het momenteel al heeft, aangezien het aantal gebruikers van WP7 in Nederland nog klein is. Bovendien heeft Microsoft weinig gedaan om het platform interessant te maken voor lokale markten, zoals Nederland. En het kan nog wel even duren voordat de eerste toestellen uit de samenwerking met Nokia op de markt verschijnen.

Meer info: Microsoft

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2011, 17:23
Categorie Apple
Onderwerp microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.