iculture-vandaag
iCulture Vandaag
iCulture: Vandaag

iCulture Vandaag: dit was woensdag 29 november 2017

Wat gebeurde er op Apple-gebied op woensdag 29 november 2017? We zetten alle artikelen dagelijks op een rij in iCulture Vandaag, het dagoverzicht van iCulture.

iCulture: VandaagWe hebben ons vandaag op de redactie hoofdschuddend zitten afvragen waarom Apple zo’n grove fout in macOS heeft kunnen maken. Zonder enig wachtwoord bleek je admin-toegang op de Mac te kunnen krijgen en daarbij door allerlei documenten te kunnen snuffelen. Het is maar goed dat Apple meteen in actie kwam en bij het aanbreken van de ochtend in Cupertino meteen een update uitbracht. We vermoeden dat er aardig wat software-ontwikkelaars van Apple uit hun bed zijn gebeld om te zorgen dat het probleem snel is opgelost. Maar dan nog blijft het ook onbegrijpelijk. Misschien is het voor sommige mensen ook wat onbegrijpelijk waarom je een iMac-tas nodig zou hebben. Maar als je buiten de gebaande paden kijkt blijkt zo’n tas bij een reparatie of verhuizing opeens heel handig! We kijken ook naar maskers die gemaakt zijn om Face ID te foppen. Is Face ID daardoor onveilig? Gelukkig niet, want het kost vele uren en honderden dollars om zo’n masker te maken. Dat doe je dus niet zomaar, zeker niet als het om doodgewone mensen zoals jij en ik gaat. Wij maken ons daarom voorlopig nog geen zorgen. Dit en meer vandaag op iCulture.

Tips, gidsen en opinie

  • Het resetten van je PRAM en NVRAM kan problemen met je Mac oplossen. Lees hier hoe je dat doet.
  • Je kunt ook je SMC resetten, voor onder andere problemen met lampjes en je koeling.
  • Met deze iMac-tassen kun je je computer veilig met je meenemen.
  • Mensen zijn erin geslaagd om met speciale, dure maskers Face ID voor de gek te houden. Maar is dat reden tot paniek? Wij denken van niet.

Nieuws

Apps & accessoires

iCulture Deals

Meer vandaag

Instagram Remix

Deze apps en updates waren te leuk om onopgemerkt voorbij te laten gaan:

  • Instagram (gratis, iPhone, iOS 11.0+) - Lekker de foto’s van je vrienden remixen. Zullen ze leuk vinden.
  • Airmail (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 11.0+) - Aangepast voor iPhone X, antwoorden met je stem op de Apple Watch en verbeteringen en verbeteringen van iOS 11 Spotlight.
  • Tydlig (€2,99, iPhone/iPad, iOS 9.0+) - Nu met donkere modus en aanpassingen voor iPhone X.
  • Viber Messenger (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 10.0+) - Maak broadcast-lijstjes als je dezelfde boodschap naar meerdere mensen wilt sturen. Handig voor een (onpersoonlijke) nieuwjaarsgroet.
  • iShows TV powered by Trakt.tv (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 11.0+) - Nu met kalender-weergave en iPhone X-aanpassingen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2017, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.