Reacties voor: iCulture peilt: krappe meerderheid laat automatische app-updates in iOS 7 voor wat het is

De meningen over automatische app-updates zijn verdeeld, zo blijkt uit een peiling van iCulture. Niet iedereen wil de nieuwe optie gebruiken.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Aanzetten is prima natuurlijk. Maar niet komen zeuren als whatsapp of Facebook een foute update heeft hรจ.

  2. Ik zou het uitzetten. Bij mij staat het nu aan. En is er automatisch een TOMTOM update doorgevoerd waardoor de app totaal niet meer werkt.

  3. Ik vind het wel makkelijk en we hebben jullie toch om alle nieuwe functionaliteiten uit te leggen ๐Ÿ™‚

  4. Origineel geplaatst door Richard
    Ik zou het uitzetten. Bij mij staat het nu aan. En is er automatisch een TOMTOM update doorgevoerd waardoor de app totaal niet meer werkt.

    Bij mij werkt deze wel nog super, ook na automatische update.

  5. Zou idd top zijn om bepaalde apps te kunnen uitsluiten. Ik wil niet dat google maps of tweetbot plots onbruikbaar wordt door een ‘foute update’, maar de update info bij die tientallen fotofilter apps lees ik toch nooit

  6. Iculture heeft de mening “gevaar voor foute updates” dus haalt men de reacties eruit die daar over gaan. Dat snap ik biet, want dat was toch gewoon een optie om te kiezen!? iCuture is gewoon haar mening hier aan het pushen.

  7. Tja foute updates… handmatig installeer ik die net zo hard.. alleen bij de echt grote namen kom je er wellicht eerder achter via dit soort sites.
    Ze zouden een rating van de huidige versie moeten toevoegen aan het update scherm, zodat je direct kan zien of de versie goed is, aangezien dat er niet is gewoon lekker automatisch dus.

  8. Ik heb mijn twijfels bij de betrouwbaarheid van deze poll. iPhoneclublezers zijn maar een klein deel van de iPhone-gebruikers en ook nog is een deel dat vrij veel aandacht geeft aan zijn telefoon. Daarom is het logisch dat ze zelf in de hand willen houden wat er met hun telefoon gebeurt (ja, dit is suggestief, maar onwaarschijnlijk zeker niet). Het automatisch updaten is vooral bedoeld voor de ‘normale’ gebruiker, die vergeet zijn telefoon up to date te houden of het vervelend vindt om het cijfertje bij de app-store te zien. Zou de uitslag van deze poll niet compleet anders zijn als je langs de deuren gaat met dezelfde vraag?

  9. @Roel van Veen: Uiteraard. Het aantal Ja-stemmers zou dan veel hoger zijn. Het is een poll onder fanatieke(re) gebruikers. In dat licht kun je dus zelfs โ€œverbaasdโ€ zijn dat de keuze voor โ€œJaโ€ nog zo hoog is. Het maakt de poll echter niet onbetrouwbaar ๐Ÿ˜‰
    Die redenering kun je bv. ook doortrekken naar gemiddeld dataverbruik via 3G; alle lezers hier schreeuwen bijna moord en brand voor onbeperkte of zeer grote bundels, terwijl het landelijk gemiddelde verbruik nog steeds onder de 500MB/maand ligt.

  10. Wat een onzin allemaal!!

    Foute update binnen? Wordt vaak meteen of heel snel opgelost, anders aan iTunes hangen (waar de oude versie nog in staat) en opnieuw de oude versie installeren.

    Wifi nodig om te kunnen updaten? Volgens mij heeft de iPhone het kenmerk ook iets te kunnen doen op 3G/LTE dus zie het probleem echt niet dat er een app half is gedownload.

    Ik gebruik het automatisch updaten op alle beta versies en werkt perfect, als wifi niet meer bereikbaar is gaat het gewoon verder op 3G voor de app die al bezig was en als je alleen wifi hebt ingesteld, kun je de app soort van annuleren en weer gebruiken…

    Kortom allemaal geneuzel om niets en wat mij betreft gewoon lekker aanzetten, zeker straks met de iPhone 5S, dis doet dat lekker snel ๐Ÿ˜‰

  11. Voor mij een grote nee!

    Ik heb nog redelijk wat apps die smeken om een update te krijgen, (sommige apps al een aantal maanden), maar als ik dan in de reviews van de update lees dat er allerlei bugs zijn of dat er opeens reclame toegevoegd is houdt het voor mij op.
    Dan liever maar handmatig op update drukken, maar wel verzekerd van een update die werkt.

  12. Origineel geplaatst door Roel van Veen
    Ik heb mijn twijfels bij de betrouwbaarheid van deze poll. iPhoneclublezers zijn maar een klein deel van de iPhone-gebruikers en ook nog is een deel dat vrij veel aandacht geeft aan zijn telefoon.

    Ah, er is iemand mij voor ๐Ÿ˜‰
    Dit is inderdaad geen dubbel geblindeerd onderzoek en daarom is de conclusie van iCulture dat in het algemeen ‘iOS-gebruikers…’, zonder daarbij de iCulture-doelgroep te noemen, niet helemaal eerlijk (ik zou het niet helemaal wetenschappelijk verantwoord noemen).

    Maar de poll is leuk, en het resultaat opmerkelijk. En dat maakt het interessant ๐Ÿ˜‰

  13. Die stemming was onder iphone fanatics, mensen die iphone club lezen.

    De meeste mensen zijn gewoon gebruikers en gaan die automatische updates natuurlijk gewoon aanzetten.

  14. Inloggen in de altijd langzame appstore, klikken op de app, de omschrijving is ‘diverse bugfixes’, dan denken ‘ooooohhh, wat interessant! Laat ik deze updaten!’, nee dank je. Deze switch gaat zeker op ‘aan’.

  15. Ik zet automatische updates wel aan maar houd wel een handmatige backup aan tegen foute updates en functionaliteit reductie

  16. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @fcturner: Nergens in het artikel of de serie pretenderen we een volkomen wetenschappelijk onderzoek uit te voeren ๐Ÿ™‚ Daarbij wordt ook steeds duidelijk aangegeven dat het een onderzoek onder onze lezers betreft, en niet onder elke iOS-gebruiker ๐Ÿ™‚

    Klopt, maar ik pretendeer ook niet dat jullie dat pretenderen ๐Ÿ™‚

    Er staat wel:

    Uit de resultaten van deze poll kun je afleiden dat verandering ook voor iOS-gebruikers lastig blijft.

    Dat is volgens mij iets te kort door de bocht omdat de groep hier gegeneraliseerd wordt.
    Maar eigenlijk wil ik helemaal niet ageren tegen de kwaliteit van dit artikel, want het is een hartstikke leuk stuk tekst. Luchtig en interessant, dus ik ben jullie alleen maar dankbaar ๐Ÿ˜‰

  17. @Jean-Paul Horn: Dank voor je reacties! Het is nu een stuk duidelijker. Altijd mooi om te zien hoe iCulture open staat voor een kritische noot.

  18. Origineel geplaatst door Roel van Veen: @Jean-Paul Horn: Dank voor je reacties! Het is nu een stuk duidelijker. Altijd mooi om te zien hoe iCulture open staat voor een kritische noot.

    1. Helemaal mee eens. Top!!

  19. waar bedoelt men eigenlijk met een “foute update”?
    Als mijn appstore icoontje tot op heden updates aangaf,deed ik ze gewoon.
    daar weet je toch ook niet of de update deugt?
    het enige probleem dat ik zie met automatisch updaten zou zijn dat ie aan m’n maandelijks volume gaat zitten,terwijl ik normaal gezien alleen updates binnenhaal wanneer ik een wifi verbinding heb.
    Ik ga er wel van uit dat daar wel iets op gevonden is en dat ie niet zomaar mb’s uit de lucht gaat rukken op een 3G verbinding maar zie echt niet wat automatisch updaten en slechte updates met elkaar te maken hebben.
    Als Facebook bv een zoveelste bagger-update uitbrengt,dan heeft merendeel die al op z’n iphone staan vooraleer hier een artikel staat over de negatieve punten ervan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.