Philips gaat kookpan, koffiezetter en luchtzuiveraar met iOS-apps uitbrengen

Philips heeft op de IFA-beurs in Berlijn een kookpan, luchtzuiveraar, babyfoon en koffiemachine aangekondigd. Ook is er een Grooming Guide met scheertips.

philips koffiezetter met appPhilips gaat een reeks huishoudelijke apparaten met iOS-apps uitbrengen. Bijna geen apparaat ontkomt nog aan de ‘appificatie’ die bij Philips is losgebarsten. Zo is er een kookpan met de naam HomeCooker neXt, waarbij je via een app smakelijke recepten kunt laden. Zelf hoef je alleen nog de etenswaren in de pan te doen, want de kookinstructies regelt de app. Het koffiezetapparaat Saeco GranBaristo Avanti wordt geleverd met een app, zodat je je persoonlijke smaak kunt samenstellen. En de luchtzuiveraar Philips Smart Air Purifier heeft een app om te informeren over de luchtkwaliteit in huis. Iets soortgelijks was eerder al mogelijk met de Withings-weegschaal.

“Consumenten willen slimme gepersonaliseerde oplossingen”, vertelde Pieter Nota, CEO Philips Consumer Lifestyle. Vooral de pan trekt de aandacht, want dergelijke kookpannen met app zijn er eigenlijk nog nauwelijks. Het Duitse WMF is van plan om eind dit jaar de WMF Vitalis via de Bijenkorf te gaan verkopen. Op de HomeCooker neXt van Philips zullen we waarschijnlijk iets langer moeten wachten. Het gaat voorlopig om een prototype en Philips wilde tijdens de IFA-beurs in Berlijn nog niet melden wanneer de pan op de markt komt.

HomeCooker 3

Voor de recepten heeft Philips waarschijnlijk erg gekeken naar het Fotokookboek, want de afbeeldingen met uitgestalde etenswaren komen ons erg bekend voor.

HomeCooker 1

De koffiezetter is onderdeel van het ‘GranBaristo Avanti’-concept dat Philips op de IFA-beurs heeft gedemonstreerd. Het moet een einde maken aan het ‘gedoe’ als je na een lekkere maaltijd (ongetwijfeld bereid met de HomeCooker) nog even lekker wilt nagenieten met vrienden. Tegen de tijd dat je alle koffiebestellingen hebt genoteerd, is de opgeklopte melk alweer ingezakt. Gasten noteren hun favoriete koffie in de app en je hoeft er zelf daarna alleen nog maar tijdig een mok of glas onder te schuiven. Je kunt de sterkte van de koffie, hoeveelheid koffie en temperatuur naar wens aanpassen. Heb je een probleem met je Saeco-machine, dan vind je in de app tips om het op te lossen. Geniaal! Dat zouden meer fabrikanten moeten doen. Als ze dan ook nog een FaceTime-hulpdienst integreren waarbij een koffiemachine-monteur meteen kan meeluisteren of het gepruttel wel OK is… maar we dwalen af.

Smart Coffee 2

De luchtzuiveraar Philips Smart Air Purifier is het derde apparaat dat Philips heeft voorzien van een app. Over de Philips AVENT Smart Baby Monitor hebben we al wel eens vaker geschreven. Dit is een soort webcam die je via een app kunt bedienen. Eventueel kun je met de Philips Hue-lampen (eveneens via een app) de verlichting hoger of lager zetten, als de baby ligt te slapen. De babyfoon is wel een product dat op de markt komt, maar we zullen er nog tot 2014 op moeten wachten.

Voor de mannen is er tenslotte nog een app die scheeradviezen geeft. Deze hoort bij de scheerapparaten van Philips, maar is ook prima te gebruiken als je natscheerder bent. De Grooming Guide analyseert het gezicht van mannen en geeft vervolgens scheeradvies. Je kunt ook door de vele voorbeelden bladeren om te zien hoe jouw ideale gezichtsbeharing (five o’ clock shadow, full goatee?) eruit komt te zien. De app kan ook baardgroei voorspellen. Helaas nog niet verkrijgbaar, want ook deze Grooming Guide komt pas in 2014.

Eerder vandaag schreven we op iPadclub over het dj-systeem, dat Philips met Armin van Buuren aan de man gaat brengen.

luchtzuiveraar grooming guide

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2013, 15:18
Categorie Accessoires
Onderwerp philips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.