iculture-peilt
iCulture Peilt

iCulture peilt: krappe meerderheid laat automatische app-updates in iOS 7 voor wat het is

De meningen over automatische app-updates zijn verdeeld, zo blijkt uit een peiling van iCulture. Niet iedereen wil de nieuwe optie gebruiken.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Automatische downloads iOS 7Met de introductie van iOS 7 krijgen iPhone- en iPad-bezitters het installeren van automatische app-updates tot hun beschikking. Deze nieuwe optie brengt flink wat voordelen met zich mee, maar er zijn ook bezwaren. De meningen lijken enigszins verdeeld, wat gelijk ook reden is voor de vraag die we in onze laatste peiling proberen te beantwoorden: ga jij automatische app-updates inschakelen? Waarom vermijd je de nieuwe optie, of ga je er juist gretig gebruik van maken? De resultaten van onze peiling, met uiteraard de toelichtende grafieken, vind je in dit artikel.

Ga jij automatische app-updates inschakelen in iOS 7?

Uit de resultaten van deze poll kun je afleiden dat verandering ook bij iCulture-lezers lastig blijft. We zijn zo gewend aan de App Store en hoe we in het tabblad Updates zien welke nieuwe apps kunnen worden bijgewerkt en welke verbeteringen er worden doorgevoerd, dat we het nogal lastig vinden als dat systeem totaal wordt omgegooid. Uiteindelijk heeft 39,34 procent van de stemmers op de vraag “Ga jij automatische app-updates inschakelen in iOS 7?” gekozen voor het antwoord “Nee, want ik wil eerst weten wat er nieuw is”. De wens om controle uit te oefenen op wat er met je apps gebeurt is er blijkbaar erg ingesleten. Weten we nog wel welke nieuwe functies worden toegevoegd of gaat een app visueel helemaal op de schop in een richting die we helemaal niet goedkeuren? 28,01 procent van de stemmers koos het antwoord “Ja, eindelijk af van het cijfer bij het App Store-icoon”. Een bekend probleem is dat bij een volle iPhone de hoeveelheid te downloaden updates zich opstapelt en het cijfertje bij het appicoon steeds dreigender vormen gaat aannemen. 11,98 procent vindt die automatische updates wel makkelijk, omdat ze toch nooit de update-omschrijvingen lezen.

Ook in de reacties werd behoorlijk uitgebreid gereageerd op de vraagstelling, ook door iPhone-bezitters die iOS 7 al gebruiken.

Sjeltur waarschuwt terecht voor een bekend nadeel van automatisch updates:

Er komen nog teveel ‘foute updates’ – recent had de Rabobank nog een ‘foute update’.

Ed relativeert de verminderde controle over de wijzigingen van een app:

De updates staan bij mij op automatisch, maar ik kan wel zien welke updates zijn verwerkt en wat er veranderd is.

Gijs benoemt een ander nadeel van automatische updates:

Heb al iOS7 draaien en vind het mega-irritant dat zodra ik op het WiFi netwerk van mijn school/werk kom, mijn iPhone begint te updaten. Na 2 minuten ga je weer weg, app half geüpdatet, dus app niet meer bruikbaar.

Anonymous heeft een idee voor de volgende update van iOS 7:

Het zou handig zijn om bepaalde apps uit te kunnen sluiten van auto updates.

De resultaten

In de grafiek hieronder zie je een overzicht van de meest gekozen antwoorden.

Bekijk grafiek.
Grafiek niet zichtbaar? Via deze link wel!

Daarnaast hebben we een grafiek gemaakt die de verdeling tussen de Ja- en Nee-stemmers iets duidelijker laat zien.

Bekijk grafiek.
Grafiek niet zichtbaar? Via deze link wel!

Verantwoording

De hierboven besproken cijfers zijn gebaseerd op onze poll van donderdag 5 september, waarbij tussen 10:00 uur en 20:00 uur 1553 lezers hun stem hebben uitgebracht.

Uitleg

Wij vragen tot aan de aankondiging van de nieuwe iPhones wat jij als iCulture-lezer verwacht van de aankondigingen op 10 september. Daarbij kan het gaan om de vingerafdrukscanner in de iPhone 5S, nieuwe functies in iOS 7 of dus de automatische updatefunctie. Elke ochtend plaatsen we om 10:00 uur een verse poll en elke avond om 20:30 uur lees je de uitslag van de peiling die dag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:25
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, iculture peilt, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.