Facebook biedt spoedcursus apps ontwikkelen aan alle werknemers

Facebook biedt alle werknemers een spoedcursus apps ontwikkelen. Meer dan tien procent heeft deze cursus al afgerond.

Facebook appFacebook verbeterde na veel geklaag afgelopen jaar eindelijk hun iPhone-app, waarna er functie na functie in latere updates werd toegevoegd. Heel gek is dat niet: Facebook zegt al tijden zich meer te willen richten op mobiele gebruikers, iets waar een goed werkende app essentieel voor is. AllThingsD is er achtergekomen hoe Facebook dit precies aanpakt. Werknemers krijgen allemaal een 40-urige spoedcursus apps ontwikkelen aangeboden bij Big Nerd Ranch.

Facebook wil zoveel mogelijk werknemers bewust maken van hoe een mobiele app werkt, zodat het makkelijker wordt om de Facebook-app te verbeteren. Tachtig procent van de cursisten maakt deel uit van Facebook’s ontwikkelteam, maar ook mensen van de marketing- en verkoopdivisies hebben meegedaan. In totaal hebben 450 man bij Facebook de cursus afgerond – meer dan tien procent van het 3.500 man tellende bedrijf.

Interessant is dat het merendeel van de cursisten zich graag wilde richten op app-ontwikkeling voor Android. Slechts een derde van de deelnemers koos voor iOS. Facebook’s mobiele strategie lijkt de laatste tijd steeds breder uit te pakken. Naast hun eigen app en het vorig jaar overgenomen Instagram, houdt het sociale netwerk zich ook bezig met alternatieven zoals Facebook Messenger en het minder succesvolle Facebook Poke.

Downloaden: Facebook (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2013, 11:27
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.