Apple: Rechter moet monopoliezaak over App Store verwerpen

Apple heeft de rechter verzocht om een rechtszaak te verwerpen. Zeven consumenten zeggen dat Apple een monopoliepositie met de App Store heeft.

App StoreApple heeft de rechter verzocht om een rechtszaak uit 2011 te verwerpen, waarin werd geclaimd dat Apple een monopolie op app-verkoop heeft. Volgens Apple’s advocaten is er niks illegaals aan het maken van een gesloten systeem om apps mee te verkopen. De aanklagers denken dat Apple een monopoliepositie heeft gecreëerd door het niet mogelijk te maken apps buiten de App Store om voor iOS aan te bieden.

De zaak werd aangespannen door zeven consumenten die gebruikmaken van de App Store. Volgens de advocaat van de consumenten is er sprake van een monopolie als je de iPhone-versie van Angry Birds niet buiten de App Store kunt kopen. Kopers hebben hierdoor niet de optie om naar een goedkopere winkel te stappen.

Apple benadrukt dat zij de prijzen voor apps niet zelf bepalen, maar dat ontwikkelaars deze zelf mogen kiezen. Het is nog niet duidelijk wanneer de rechter een oordeel over de zaak zal vellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2013, 16:53
Categorie Apple
Onderwerpen monopolie, rechtbank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.