Reacties voor: ‘iBeacons binnenkort ook in Nederlandse Apple Stores’

Je krijgt in Nederlandse Apple Stores binnenkort locatiegebonden pushnotificaties met behulp van iBeacons. Deze zelfde iBeacons hangen al een tijdje in de Verenigde Staten.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 13 reacties

  1. Oké dus om een iPad te kopen moet je een winkel in lopen terwijl je al een iPad in je hand hebt om de productinformatie te lezen, om een iPhone te kopen moet je dus de productinformatie op een ander idevice lezen.
    Is dit logisch?
    Een gewoon flyertje je kost misschien inkoop 1 euro en werkt voor iedereen…

  2. Inbreuk op mijn privacy. Ik vind het opdringerig.

  3. Wat een onnodig geklaag toch weer. Er staat toch duidelijk aangegeven dat de info die eerst op de “info-iPads” werd weergegeven nu wordt weergegeven op het desbetreffende apparaat. Daarnaast kom ik er helemaal niet bij hoe dit inbreuk op je privacy is. Je iDevice ontvangt simpelweg info van een zendertje wanneer je er dicht bij in de buurt bent. Loop je weg verdwijnt de pop-up dus ook op je iDevice. Wil je dit ook niet hebben dan doe je toch gewoon je Bluetooth uit. Maar ik snap niet waarom dit nou een probleem moet zijn. Mij lijkt het alleen maar handig wanneer ik geïnteresseerd ben in een product en dan automatisch de keuze krijg voorgeschoteld om meer info over dit product te bekijken op m’n telefoon. Wil ik dat niet dan laat ik m’n iPhone gewoon in m’n broekzak en is het alsof er nooit wat gebeurt is.

  4. Voor privacy problemen is het bij Apple beter geregeld.

    maar ik had begrepen dat er diverse winkels een vergelijkbare techniek gebruiken, waaronder Dixons, die iedereen registreert die binnen loopt, en waar je in de winkel staat, en voor hoelang.
    ook publiek die voorlangs de winkel loopt worden geregistreerd, en of ze lang blijven staan, of later nog teruglopen, en alsnog de winkel inloopt.

    Daarvoor heeft iOS 8 een mac-adres-scrambler om dit tegen te gaan

  5. @Absrnd: Wat je zegt is inderdaad iets dat bestaat maar heeft helemaal niets te maken met ibeacons maar meer met de mac-adress van je WiFi en Bluetooth signaal. Aangezien een telefoon waarbij WiFi en/of Bluetooth aan staat altijd op zoek is naar een verbinding zendt deze telefoon ook een unieke id uit. Aan de hand van dit id wordt er dus door sommige winkels in de gaten gehouden hoe vaak je bij hun binnenloopt of zelfs of je alleen maar voor de etalage staat.

  6. @Mo: Het is geen klacht. Ik ben het gewoonweg niet eens met deze ontwikkeling. Zal dus bluetooth uit moeten doen als ik dit ‘contact’ niet wil en dat is vervelend. Ik voel me vrijer als ik niet ongevraagd word bestookt met informatie.

  7. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  8. Origineel geplaatst door Anna
    @Mo: Het is geen klacht. Ik ben het gewoonweg niet eens met deze ontwikkeling. Zal dus bluetooth uit moeten doen als ik dit ‘contact’ niet wil en dat is vervelend. Ik voel me vrijer als ik niet ongevraagd word bestookt met informatie.

    Je hebt het niet begrepen.
    De informatie is te zien op het apparaat zelf. De iBeacon pusht het naar het apparaat op de tafel, niet naar jouw eigen iphone.

  9. Op de foto kunnen dus die ipads verdwijnen.

  10. Origineel geplaatst door Anna
    Inbreuk op mijn privacy. Ik vind het opdringerig.

    Dit is zo’n typische opmerking in de categorie “ik roep van alles maar weet niet waar de klepel hangt”. Hou asjeblieft op met alles onder privacy inbreuk te plaatsen als je er geen verstand van hebt.

  11. @Cloverfield: Dit heeft helemaal niets te maken met ‘er verstand van hebben.’ Het is puur een kwestie van persoonlijke voorkeur. Op deze site mag je gelukkig die voorkeur uitspreken. Als je een opmerking wilt plaatsen vanuit een soort ‘male chauvinism’ mag dat ook.

  12. “iBeacons zijn zendertjes die gericht informatie naar mobiele telefoons sturen”, zegt het dossier van iCulture.
    Het artikel hierboven heeft het over een Apple Store-app. Moeten we daaruit opmaken dat we informatie krijgen via deze app op onze telefoon? Pushberichten soms? Het is nog niet zo duidelijk allemaal.

  13. “iBeacons zijn zendertjes die gericht informatie naar mobiele telefoons sturen”

    Euh. Nee. iBeacons zijn in feite dom en zenden alleen een bluetooth signaal uit. Ze zenden respectievelijk een UUID (unieke identificatie code) een Major en Minor uit. Aan de hand van het waarnemen van de UUID door de smartphone kunnen acties gestart worden, push-bericht e.d., zenden van informatie over de gebruiker naar de server (privacy kwestie, maar moet de gebruiker wel toestemming in een app voor geven). De minor en major kunnen gebruikt worden om binnen een beacon-region verschillende locaties van elkaar te onderscheiden.

    Om in te gaan op het privacy verhaal. Het is aan de app-developer hoe hij daarmee omgaat. Persoonlijk (en dat doe ik dus ook) dien je met locatie-gevoelige apps de gebruiker de mogelijk te geven om anoniem in te loggen. Sowieso moet je dus altijd een app installeren voordat beacons überhaupt iets met je telefoon kunnen doen. Het gaat dus niet zo maar.

    Het verhaal van hier paar posts boven gaat over WiFi-tracking op basis van MAC-adres. Sinds iOS8 is dit inderdaad niet meer mogelijk, zoals de poster ook aangeeft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.