macOS Big Sur 11.3 Final.

macOS Big Sur 11.3.1 nu te downloaden, lost beveiligingsproblemen op

Apple heeft zojuist macOS Big Sur 11.3.1 vrijgegeven, een kleine tussentijdse update voor de Mac. Veel nieuwe functies hoef je niet te verwachten, want Apple lost vooral beveiligingsproblemen op.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

macOS Big Sur 11.3.1 beschikbaar

De update verschijnt een week nadat macOS Big Sur 11.3 werd uitgebracht, waarin talloze vernieuwingen zaten. Zo heb je nu meer mogelijkheden om het startscherm van Safari aan te passen en krijgen ontwikkelaars meer opties voor extensies. In ons overzicht van macOS Big Sur 11.3-functies vind je ze allemaal bij elkaar. Maar blijkbaar zaten er ondanks de lange betaperiode toch nog wat foutjes in, waardoor Apple nu macOS Bug Sur 11.3.1 moet uitbrengen.

macOS Big Sur 11.3.1 releasenotes

Apple’s officiële releasenotes van macOS Big Sur 11.3.1 luiden als volgt:

macOS Big Sur 11.3.1 bevat belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.
Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website: https://support.apple.com/kb/HT201222

Update 20:00 uur: Apple zegt dat er in iOS 14.5.1 en macOS 11.3.1 ook een WebKit-beveiligingsprobleem is opgelost, dat mogelijk actief is gebruikt. Dit is te lezen in supportdocumenten, waarin Apple meer details geeft over de opgeloste problemen. Het ging om onder andere om webcontent met een kwaadaardige bedoeling, waardoor willekeurige code kon worden uitgevoerd. Meer details lees je hier.

macOS Big Sur 11.3.1 downloaden
Je downloadt macOS Big Sur 11.3.1 via de Systeemvoorkeuren, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Bekijk ook

Zo kun je een macOS-update installeren (ook van eerdere versies)

Als er een nieuwe versie van macOS beschikbaar komt, wil je natuurlijk meteen updaten. Maar wat zijn de verschillende opties? In deze tip leggen we uit hoe het updaten van je Mac werkt, ook voor oudere macOS-versies.

macOS Big Sur

macOS 11 Big Sur was een van de grootste updates voor de Mac en verscheen in november 2020. Het is de opvolger van macOS Catalina. Big Sur bracht een volledig nieuw design, een verbeterd Bedieningspaneel en nieuwe functies voor Safari. Ook bijzonder is dat Apple voor het eerst sinds 2001 is overgestapt op een nieuwe nummering: van 10.x naar macOS 11. In 2021 is macOS Big Sur opgevolgd door macOS Monterey. Alle details vind je hier!

macOS Big Sur

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.