Hotel vervangt vaste telefoons door iPhones

Een hotel in Vancouver (Canada) heeft de traditionele vaste telefoons vervangen door iPhones. Gasten kunnen de iPhone tijdens het hele verblijf bij zich houden.

hotel iphoneHet Opus-hotel in Vancouver gaat de vaste telefoons in de hotelkamers vervangen door iPhones. De redenering daarachter is dat veel gasten die uit de VS komen, toch wel weten hoe een iPhone werkt. Bovendien kunnen ze met het Canadese simkaartje dat in de iPhone zit goedkoper bellen dan wanneer ze met hun eigen iPhone via roaming moesten bellen. Gasten krijgen gratis de beschikking over een iPhone, die ze tijdens het gehele verblijf mogen meenemen, ook als ze even de stad ingaan.

Het Opus-hotel bevindt zich in de trendy wijk Yaletown en ontvangt veel Amerikaanse gasten. Die lopen regelmatig tegen het probleem aan dat hun Amerikaanse smartphone niet werkt, omdat het gebruik maakt van een andere netwerktechnologie. Elke iPhone is voorzien van nuttige informatie, zoals het nummer van de receptie en de roomservice.

Er is ook een virtuele conciërge aanwezig waarmee de gasten nabijgelegen restaurants en activiteiten kunnen opsporen. Aan het einde van het verblijf wordt de iPhone weer volledig gewist. Afgelopen maart besloot het Opus-hotel al om iPad 2’s beschikbaar te stellen aan de gasten. Steeds meer hotels omarmen nieuwe technologie. Zo was vorige week een Brits hotel in het nieuws, omdat het de gratis beschikbaar gestelde Gideon-bijbels ging vervangen door Kindles.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2012, 12:59
Categorie Achtergrond
Onderwerpen habbo hotel, telefoon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.