apple watch sport bandjes

Horlogebandje van Apple Watch Sport bestaat uit 3 delen [Apple bevestigt]

De Apple Watch Sport wordt geleverd met horlogebandje in twee maten. Maar je krijgt niet twee volledige bandjes, die je kunt ruilen.

apple watch sport bandjesMisschien heb je gelezen dat de horlogebandjes van de Apple Watch in meerdere maten verkrijgbaar zijn. Apple heeft zelfs een online tool waarmee je de juiste maat voor het horlogebandje kunt bepalen. Met een polsomtrek van 130mm heb je bijvoorbeeld een siliconen sportbandje in maat S/M nodig, terwijl je met een polsomtrek van 190mm de maat M/L moet hebben. Apple vermeldt erbij dat je bij de Apple Watch Sport twee bandjes krijgt: S/M en M/L. Betekent het nou dat je één horlogebandje kunt weggeven, verkopen of ruilen met vrienden? Nee, toch niet.

De siliconen sportbandjes voor de Apple Watch Sport worden namelijk geleverd in drie delen: het gedeelte met de zilverkleurige knop heeft iedereen nodig, het andere deel (met de gaatjes) is afhankelijk van je polsomtrek. Je houdt dus altijd een half horlogebandje over, waar je niets aan hebt.

Dat is slecht nieuws voor bedrijfjes, die dachten dat er geld te verdienen was met het doorverkopen van horlogebandjes. Zo is er BandSwapper, dat voor $6 vergoeding wilde zorgen dat niet-gebruikte bandjes een nieuwe eigenaar zouden vinden. Bij StrapSwap kunnen horlogebezitters rechtstreeks met elkaar in contact komen, om op eigen houtje horlogebandjes uit te wisselen. Maar uit unboxing-video’s is inmiddels al gebleken, dat je geen twee volledige bandjes krijgt. Slim is het wel, van Apple. Zij besparen geld, want ze hoeven geen twee complete horlogebandjes mee te leveren.

Koop je een los horlogebandje (zoals deze), dan belooft Apple ook dat je twee bandjes krijgt in twee verschillende formaten. Maar het zou ons niet verbazen als het ook daarbij gaat om drie losse delen, waarvan je er twee nodig hebt.

apple watch bandje roze

Apple Watch drie bandjesUpdate: Op de website van Apple staat nu ook duidelijk vermeld dat de Apple Watch wordt geleverd met een driedelige horlogeband, waarmee je kunt wisselen tussen meerdere horlogematen. Het uitwisselen van horlogebandjes wordt dus inderdaad vrij lastig gemaakt.

Update 18 april 2014, 14:40 uur: Artikel aangevuld met bevestiging Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2015, 14:43
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple watch, horlogebandje

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.