honda-accord

De eerste Honda-auto met CarPlay verschijnt in 2016

Honda heeft het eerste model laten zien dat Apple CarPlay ingebouwd heeft. De 2016 Honda Accord is de eerste Honda auto die in de loop van volgend jaar met CarPlay uit de fabriek komt gerold.

honda-accord

Bij de onthulling van Apple CarPlay was Honda een van de eerste die zich achter het project schaarde, al werd het daarna wel erg stil. Hondra doorbreekt deze stilte tijdens een evenement in Silicon Valley, en laat weten dat de eerste Honda-auto met CarPlay-ondersteuning volgend jaar verkrijgbaar is.

De 2016 Honda Accord zal Honda’s eerste model zijn dat zowel Apple CarPlay als Android Auto ondersteunt. Volgens Frank Paluch, hoofd van Honda’s Amerikaanse Research and Development afdeling, is de Accord slechts het begin.

Andere modellen op komst, maar wanneer?

Wanneer andere modellen uit de fabriek komen rollen met ingebouwde ondersteuning voor CarPlay en Android Auto, maakte Paluch echter niet bekend. In het dashboard van de 2016 Honda Accord is een 7-inch touchscreen verwerkt, waarop je CarPlay en Android Auto kunt bedienen. Naast CarPlay is ook het uiterlijk van de Accord aangepast, zodat hij er volgens Honda wat sportiever uitziet.

Lees ook: iCulture vergelijkt: Android Auto versus Apple CarPlay

Eerder deze maand bracht Seat de eerste auto’s met CarPlay uit: de vernieuwde Seat Ibiza ondersteunt dankzij het ingebouwde multimediasysteem FullLink ook CarPlay. Eerder bracht Kenwood twee inbouwschermen uit, zodat je CarPlay zelf in je auto in kunt bouwen en dus geen nieuwe wagen aan hoeft te schaffen. Lees voor meer informatie ons dossier over CarPlay.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2015, 10:17
Categorie Apple
Onderwerpen auto, carplay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.