YouTube-icon

Bekijk verticale YouTube-video’s nu schermvullend op je iPhone

Horizontale YouTube-video's bekijken we al jaren schermvullend, maar voor verticaal gefilmde video's was dit een ander verhaal. Een update voor de YouTube iOS-app maakt het (eindelijk) mogelijk om deze filmpjes ook je scherm verticaal te laten vullen.

YouTube-icon

Verticaal filmen is misschien niet de handigste manier om video’s te maken, maar dat weerhoudt mensen er niet van om het te doen. Een update voor de YouTube iOS-app maakt het in ieder geval gemakkelijker om deze filmpjes schermvullend te bekijken.

De mogelijkheid om verticale video’s schermvullend te maken verscheen eerder deze week al voor de Android-app van YouTube, maar gelukkig hoefden iOS-gebruikers er niet lang op te wachten. De update is inmiddels in de App Store te vinden, en brengt de app naar versie 10.28.

YouTube-Verticaal Verticaal-Schermvullend

Zoek een verticaal filmpje

Als je de app vervolgens opstart, merk je overigens niet direct dat de functie aanwezig is. Als je een verticale video bekijkt, verschijnt hij namelijk nog steeds gewoon aan de bovenkant van je scherm met twee zwarte balken aan de zijkanten. Tik echter op het vierkantje rechts onderin de video om het filmpje uit te rekken over de gehele lengte van je display.

Als je de fullscreen optie selecteert bij een video die horizontaal geschoten is, zal het scherm van je iPhone automatisch draaien. Horizontale video’s verticaal bekijken gaat dus niet, al is het natuurlijk de vraag waarom je dat ooit zou willen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2015, 9:34
Categorie Apps
Onderwerp youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.