Meerkat GoPro

Meerkat werkt voortaan samen met GoPro

Livestreamen met je GoPro-camera? Het kan voortaan ook vanuit de app Meerkat. GoPro en Meerkat werken voortaan namelijk samen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Meerkat GoProDe livestream-app Meerkat kreeg er eerder dit jaar een geduchte concurrent bij, in de vorm van Twitter’s nieuwe app Periscope. Dat lijkt Meerkat echter niet tegen te houden. Zo heeft Meerkat vandaag bijvoorbeeld een samenwerking aangekondigd met GoPro. Door de app aan een GoPro-camera te koppelen, kun je hiermee ook gaan livestreamen.

GoPro3-bezitters kunnen Meerkat voortaan koppelen aan hun camera. Een latere app-update zal ook ondersteuning voor GoPro4-camera’s toevoegen. De koppeling is zo gemaakt: je hoeft alleen maar de GoPro met de iPhone te verbinden, waarna je de Meerkat-app opent en de iPhone kort schudt.

De GoPro-ondersteuning kan wel eens precies zijn wat Meerkat nodig heeft. De app laat je live video streamen van wat je op het moment doet, maar was daarbij vooral afhankelijk van je iPhone-camera. Dit betekende dat je de iPhone continu moest vasthouden om te filmen. Een GoPro-camera kun je op bijvoorbeeld je fiets, een helm of aan je kleren bevestigen. Je filmt op deze manier wat je doet, terwijl je handen vrij blijven.

Meerkat kreeg eerder deze maand ook al een update, waarin de nieuwe Cameo-modus werd toegevoegd. Het is hierdoor mogelijk om een kijker van je stream verder te laten gaan met filmen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2015, 20:10
Categorie Apps
Onderwerpen gopro, meerkat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.