Touch ID op iPhone

‘Homeknop op iPhone 7 klikt niet’

De iPhone 7 krijgt een homeknop die niet in te drukken is, maar met Force Touch een indruk simuleert. Op die manier kan Apple het toestel nog dunner en waterbestendiger maken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De homeknop van de toekomstige iPhone 7 is niet in te drukken en geeft geen klikeffect. In plaats daarvan krijg je met haptische feedback het effect dat je op een knop drukt. Dit werkt op dezelfde manier als Force Touch-trackpads op recente MacBooks en het scherm van de Apple Watch: het voelt alsof je iets indrukt, maar in feite krijg je alleen een klopje tegen je vinger.

Touch ID op iPhone

De knop simuleert dus het indrukken, maar beweegt zelf niet. De beweringen zijn afkomstig van de bekende Japanse geruchtensite Macotakara, nadat eerder het minder bekende Storm.mg soortgelijke geruchten verspreidde. Beide websites maken niet duidelijk of ze het model van 2016 of 2017 bedoelen. In het gangbare spraakgebruik wordt met iPhone 7 het toestel bedoeld dat in september 2016 gaat verschijnen. Maar inmiddels zijn er ook geruchten dat de eerstvolgende toestel de iPhone 6SE gaat heten.

Volgens beide websites is de maatregel genomen om de iPhone 7 beter waterproof te maken. Bovendien kan Apple een veel dunnere iPhone maken. Het model zal volgens geruchten de dunste iPhone ooit worden, met een dikte van slechts 6 millimeter. Vorig jaar bracht Apple de eerste MacBooks met Force Touch-trackpad uit, waarmee je het principe al kunt proberen. Bij de 12-inch MacBook en de nieuwste MacBook Pro’s voel je nauwelijks het verschil met een gewone trackpad. Je kunt bovendien verschillende acties uitvoeren door eenmalig kort in te drukken en iets harder te drukken. De homeknop van de volgende iPhone zou op dezelfde manier werken.

Volgens Macotakara gaat Apple de volgende iPhone in vijf kleuren uitbrengen. Naast de bekende kleuren spacegrijs, goud, rosegoud en zilver komt er volgens de Japanners ook een donkere kleur grijs, vergelijkbaar met de donkere MacBooks. Geruchten over zo’n naar zwart neigende donkere kleur circuleerden al eerder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2016, 11:22
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen force touch, iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7 het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.