Hi Eindeloos Spotify: muziek streamen buiten je databundel

Hi biedt voortaan Eindeloos Spotify aan, een abonnement op Spotify waarvan de verbruikte MB's buiten je bundel vallen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Spotify browseHi biedt vanaf vandaag Eindeloos Spotify aan. Met deze dienst krijg je een Spotify Premium-abonnement waarvan de verbuikte MB’s niet worden verrekend in je databundel. Eindeloos Spotify is gratis te activeren bij een Hi Eindeloos 4G-abonnement. Heb je dit abonnement niet, dan betaal je 10 euro per maand om Eindeloos Spotify te gebruiken. Dit betaal je bij Spotify ook voor een Spotify Premium-abonnement.

Eindeloos Spotify is alleen te gebruiken in combinatie met een Hi-abonnement. Een databundel is volgens Hi’s voorwaarden voor de nieuwe dienst echter geen vereiste. Heb je wel een databundel en heb je de maandelijkse limiet bereikt, dan zal de internetsnelheid van Spotify niet worden verlaagd.

Begin 2012 introduceerde Hi voor het eerst een speciaal Spotify Premium-abonnement, maar hierbij kreeg je 500MB aan data om aan muziek te verbruiken. Omdat het nieuwe abonnement geen MB’s rekent voor Spotify-gebruik kun je onbeperkt naar muziek luisteren. Het onbeperkte Spotify-abonnement lijkt hoe dan ook goed getimed: onlangs introduceerde Spotify nog gratis streamingmogelijkheden voor gebruikers van de iOS-applicatie.

Netneutraliteit

Hi schendt met de nieuwe bundel niet de wetten rond netneutraliteit in Nederland, aldus Autoriteit Consument en Markt tegenover Tweakers. Omdat Eindeloos Spotify een losse dienst is valt het onder een wettelijke uitzondering. Volgens Bits of Freedom gaat de Spotify-bundel ook niet in tegen de wetten rond netneutraliteit, omdat andere diensten niet worden belemmerd of vertraagd.

Meer informatie: Hi

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2014, 16:01
Categorie Providers
Onderwerp spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.