Belkin kondigt led-lampen en slowcooker met iOS-bediening aan

Belkin heeft iOS-bedienbare lampen, een slowcooker en een doe-het-zelfkit met de naam WeMo Maker Kit aangekondigd op CES 2014.

WeMoSlowcookerBelkin heeft op CES 2014 in Las Vegas een reeks nieuwe producten aangekondigd. Er komen led-lampen die via WeMo te bedienen zijn, er staat een WeMo Maker Kit knutselpakket op het programma en je kunt straks een slowcooker met iPhone-bediening kopen. Daarnaast zijn er op de stand van Belkin ook een koffieautomaat, luchtbevochtiger, kachel en andere huishoudelijke apparaten met WeMo-functie te zien.

wemo-schakelaarSlowcookers zijn in Nederland nooit zo populair geworden als in de Verenigde Staten, terwijl het best handig kan zijn voor mensen die weinig tijd hebben om te koken. Het idee is dat je ‘s ochtends alle ingrediënten in de kookpot stopt, waarna alles op lage temperatuur de hele dag staat te sudderen. Als de boel eenmaal op temperatuur is, kost het nauwelijks nog energie en als je ‘s avonds thuiskomt staat er een heerlijke stoofpot voor je klaar. De Crock-Pot WeMo Smart Slow Cooker op de foto hierboven gaat Belkin samen met Jarden Consumer Solutions op de markt brengen. Via een iPhone-app kun je waarschuwingen krijgen, de kooktijd en de temperatuur aanpassen en checken wat de status van je maaltijd is. Minpuntje: er zit geen webcam in, om een blik op de maaltijd te kunnen werpen. De slowcooker staat via WeMo in verbinding met internet en gaat $99,99 kosten.

Ook te zien op de CES: Belkin’s Smart LED Bulbs. Ze zijn vergelijkbaar met het Philips Hue-systeem en werken ook op dezelfde manier. Maximaal 50 lampen kun je koppelen aan het WeMo Link-station. Elke lamp heeft een lichtsterkte die vergelijkbaar is met een 60Watt-lamp en gaat 23 jaar mee. Ben je op vakantie, dan kan het WeMo-systeem de lampen op willekeurige momenten in- en uitschakelen. Een startset met twee lampen kost $130, iets goedkoper dan de prijs van de Hue-startset met drie lampen ($200). Losse lampen zijn bij Belkin ook iets goedkoper: $40 in plaats van $60.

WeMo-LED-Lighting-Starter-SetWil je zelf aan de slag gaan met WeMo-oplossingen, dan heeft Belkin de WeMo Maker Kit, een doe-het-zelfpakket waarmee je elk elektrisch apparaat kan voorzien van een schakelaar met WeMo-bediening. Dit werkt via de app. WeMo Maker werkt samen met IFTTT, zodat je je eigen huisautomatisering kunt bedenken. Alle genoemde producten zijn dit voorjaar verkrijgbaar in de winkel.

In februari komt er al een update van de WeMo-app, waarmee je de digitale schakelaars kunt bedienen. Daarin vind je vernieuwde regeling voor zonsopgang en zonsondergang, de eerder genoemde vakantiefunctie en een countdown-timer. Heb je de smaak te pakken van het ‘connected koken’, dan kun je op de CES ook terecht bij fabrikant Dacor. Zij demonstreren een kooktoestel met zes gasbranders en twee ovens, die je via een (helaas) ingebouwde Android-app kunt bedienen. Met een prijskaartje van $12.000 is Dacor’s oplossing eigenlijk alleen weggelegd voor de happy few, terwijl de Belkin-slowcooker met z’n $100 dan opeens een schijntje lijkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2014, 14:37
Categorie Accessoires
Onderwerpen belkin, ces 2014, lamp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.