Kolibree Bluetooth-tandenborstel slimmer dan je tandarts?

Kolibree is een slimme tandenborstel om je poetsgedrag te meten en te analyseren. Je kunt met de bijbehorende app je eigen doelen stellen en badges krijgen als je die haalt.

Kolibree Bluetooth-tandenborstelEen tandenborstel die slimmer is dan je eigen tandarts. Met deze bewering introduceert de Franse start-up Kolibree haar gelijknamige product op de Consumer Electronics Show in Las Vegas: ‘s werelds eerste Bluetooth-tandenborstel die je met behulp van een applicatie laat analyseren hoe lang je poetst en hoe vaak je dat doet. De tandenborstel kan zelfs zien welke tanden en kiezen tijdens het poetsen te weinig aandacht krijgen. Meten is immers weten. Zeker bij je eigen gebit.

De Kolibree is geen wondermiddel tegen gaatjes of andere gebitsproblemen. Dat erkennen de makers ook. Wel zijn ze van mening dat hoe meer zorg je aan je tanden besteedt, des te minder kans er is dat je serieuze problemen krijgt. En daar willen ze met de Kolibree een bijdrage aan leveren. Je maakt eenmalig een Kolibree-account aan en vervolgens synchroniseert de app via Bluetooth telkens de laatste poetsinformatie, die met behulp van sensoren wordt verzameld.

Tandenpoetsen is nogal een saaie bezigheid en dus verbindt Kolibree een spelelement aan het poetsen. In de app kun je voor jezelf doelen stellen en je ontvangt badges als je deze doelen ook daadwerkelijk behaalt. De app zelf herkent meerdere gebruikers en tandenborstels en maakt het daardoor ook geschikt om in gezinsverband te gebruiken. Door het spelelement, ook wel gamification genoemd, is de tandenborstel misschien zelfs uitermate geschikt om kinderen aan het poetsen te krijgen.

Kolibree iOS-app

Mocht je nu meteen naar de winkel willen rennen om de Kolibree te halen, dan moet je nog even geduld hebben. De Franse start-up gaat via een Kickstarter-campagne eerst geld proberen op te halen. Als het doel bereikt wordt, komt de Kolibree het derde kwartaal van 2014 op de markt. In verschillende modellen met prijzen variërend van 99 tot 200 dollar. De gratis iOS-app zal geschikt zijn voor de iPod touch 5, iPhone 4S, iPhone 5, 5c en 5s en komt in juli beschikbaar in de App Store.

In onderstaande video wordt de werking van Kolibree verder uitgelegd:

https://www.youtube.com/watch?v=oEDMzFYqW9k#t=3

Meer informatie: Kolibree

Afbeeldingen: Kolibree

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2014, 17:36
Categorie Accessoires
Onderwerpen ces 2014, quantified self, tandenborstel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.