Reacties voor: ‘HDR-functies in iOS 4.1 dankzij Apple’s overname van Imsense’

De HDR-functie in iOS 4.1 zou zijn ontstaan door Apple's overname van Imsense, een Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in foto-algoritmen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Iemand al ervaring met HDR-fotografie op de iPhone 4? Schijnt ook op 3G/3GS mogelijk te zijn dmv JB.

  2. East Anglia zal worden bedoeld, niet Angly…
    (Red.) Verbeterd.

  3. @iMarvin:
    Klopt, je bedoelt HDR camera enabler, maar ook via de appstore zijn er app’s zoals bijvoorbeeld pro HDR en trueHDR.
    Ik heb zelf een iPhone 4 en normale foto’s zijn ongeloofelijk scherp. Doordat ik een JB wil behouden zit ik nog even op 4.0.1, maar ik heb proHDR op mijn iPhone staan, maar ik heb nog geen goede ervaringen met HDR foto’s. Ik vind het zelf niet zo mooi als een echte foto van de iPhone.

  4. Tja…. ik weet ‘t nog niet hoor… Paar fototjes gemaakt binnen in typische ‘HDR’ situaties. (Tegenlicht door een raam) maar ben er niet kapot van. E.e.a. wordt toch een beetje flets en er lijkt toch ook al heel snel een soort van ‘bewegingsonscherpte’ op te treden.
    Kan me daar iets bij voorstellen als er drie fotos achter elkaar worden genomen die worden gemengd. Als er verschillen optreden tussen sde drie foto’s doordat iemand zijn hoofd (licht) beweegt dan gaat het natuurlijk mis.
    Iemand enig idee hoeveel tijd er tussen de individuele foto’s zit?

  5. Wordt HDR niet electronisch geregeld? 1 Foto normaal en vervolgens electronisch onderbelicht en overbelicht???

  6. Werkt toch wel aardig, maak maar eens een foto van je tv scherm onder sfeerbelichting. De HDR foto maakt aardig zichtbaar wat op het scherm is te zien, de normale foto is overbelicht. Een geflitste foto geeft meer details prijs maar ontneemt ook de sfeerverlichting.
    Weet niet echt hoe snel foto’s achterelkaar worden gemaakt maar zal afhankelijk zijn van de sterkte
    van het omgevingslicht.

  7. Die HDR Camera Enabler tweak en de handmatige methode (http://t.co/GiXRYKg) voegen wel een optie toe aan de “Foto’s” instellingen, maar de camera App ondertsteunt dan nog steeds geen HDR op mijn iPhone (3GS, 4.1 JB).

  8. Heb geen klachten hoor met ProHDR. Zie bijvoorbeeld deze foto. Enige is dat het moeilijk is om je iphone zo stil mogelijk te houden XD

  9. In 90% van de gevallen gebruik ik om mij IP4 de HDR-functie op AAN, en is het resultaat zeer netjes.

  10. Beter stoppen ze gewoon een onder/over exposure in de software zodat ik zelf kan bepalen hoe ik mijn foto belicht.

    HDR is per definitie onrealistisch en zal dan ook de laatste feature zijn die ik ooit zal gebruiken.

  11. In de buitenlucht doet HDR mijn inziens zijn werk goed. Op de onderstaande foto’s (met en zonder HDR) zie je duidelijk dat de lucht, die normaal vaak overbelicht is, nu vrijwel zonder overbelichting is. Ook de kleur van het gras en de onderbelichting van de tribune is een stuk beter met HDR aan.

    Met HDR: http://www.flickr.com/photos/remkozuiderwijk/4989386710/
    Zonder HDR: http://www.flickr.com/photos/remkozuiderwijk/4988779423/

  12. ik mag hopen dat hij 3/2 losse fotos maakt, volgensmij zeiden ze bij apple 2, want anders is nog niet alles zichtbaar, je kan software matig niet iets tevoorschijn toveren wat er niet is, als hij 2/3 fotos maakt wel.

    voor sommige situaties is dit zeer handig, hoop dat de witte iphone snel uitkomt zodat ik hem ook kan halen 🙂

  13. Tegen de tijd dat de witte iPhone 4 komt is het de witte iPhone 5 >.<

  14. @marcb:

    Nee, de bedoeling is juist dat je zelf de foto overbelicht en onderbelicht maakt (en meestal de middenmoot) om te zorgen dat je het donkere en lichte bereik hebt gefotografeerd aangezien deze dynamisch is en niet softwarematig te vinden is.

    @Makkiej:

    Hij maakt 2 foto’s inderdaad. Bij dslr fotografie is het de standaard je 3 foto’s maakt -2ev, 0ev en 2ev zoals je waarschijnlijk weet. Met deze software is het de bedoeling dat hij de 0ev voor je bepaald middels een overbelichting en een onderbelichting. Dus is het wel degelijk softwarematig te vinden, maar niet op de manier zoals jij bedoeld denk ik.

  15. Origineel geplaatst door Linqed
    Tegen de tijd dat de witte iPhone 4 komt is het de witte iPhone 5 >.<

    Volgens mij gaat het hier over HDR foto’s…

  16. Ter informatie, die Flickr-account bestaat eigenlijk ook niet meer.

  17. @dannyy:

    Thanks voor je reactie. Heb zelf ook een iPhone 4 en de foto’s zijn waanzinnig. Was echter benieuwd of HDR-fotografie de update naar 4.1 echt heel erg waard was. Mijn iPhone was toch met 4.0.2 geleverd dus JB vooralsnog onmogelijk. Maar dan blijf ik nog even braaf op 4.0.2.
    Thanks!

  18. @Joost: HDR met een dslr vergt nog wel enige nabewerking waar ik nog steeds mee aan het oefenen ben.

    Ben zeer fan van HDR en deze future ziet er best gelikt uit op de iPhone in goede omstandigheden

  19. je moet de hdr techniek eigenlijk alleen gebruiken om in situaties waarin er in ee bepaald moment veel schaduwen zijn de details als het ware uit de schaduw naar voren te halen… en ja je kan het hdr effect ook overdrijven..maar dan lijken de fotos niet echt meer. maar in sommige gevallen is dat juist ook wel weer heel erg mooi, je moet gewoon kijken wat voor jou het beste werkt

  20. @@pple_nerd:
    Future -> feature 😉

  21. @mrich:

    Dat is idd het probleem met bracketing, zeker als je zo’n klein apparaat als een iPhone in je handen hebt. Eerlijk gezegd begrijp ik die hype rondom HDR-fotografie niet helemaal. Foto’s worden er surrealistisch door en de technologie is daarom lang niet altijd geschikt.
    Bovendien is een telefoon zonder speciale software voor (na)bewerking niet bepaald geschikt voor kwalitatief goeie HDR-foto’s. Al zullen de Applefreaks dat niet willen horen.

  22. Ik heb een Flickr group geopend om HDR photo’s te gaan verzamelen.

    Zodat we goed het verschil kunnen zien. Plaats een foto zonder en eentje in HDR.

    Flickr group

    Hoop niet dat ik tegen de forum regels in ga, maar het leek me wel leuk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.